- 10 Kasım 2015
- 2.900
- 3.258
- 53
Bende gitmeyi cok isterim ins banada nasip eder allah. Ama kisilerin oncelikleri vardir hayatta.insan bu durumda kendi anneaine bile der ki paran yoksa hac bile farz degil . umre zaten degil. bence acıkca söyleyin paramız olursa beraber gideriz anne ilerde deyin
Bir kere esim bana serzenis ediyordu giderlerle ilgili sonrada torun istiyoruz derler dedi.dondumm kaldim. Ilk kez sesimi tonunu degistirdim esime. Ne benim annem babam ne senjnkiler torun lafi yapmasin.onlar torun sevgisi yasadilar.eksik sevgisi olan biziz dedim.yanlis anladin oyle degil hani istiyorlar ya dua ediyolarya onu diyom dedi. Torun onemlidir sanirimeşine ve kaynananlara sorar mısın. bebek mi(torun mu) önemli, umre mi?
Soyleyememmmm. O mesafeyi acmak istemiyom.ben soylersem onlarda soyleme cesareti alir.lackalasir iletisim.kinciyimdir ben.toparlayamizdirek söyleyin konusu açılınca biz tedavi için birikim yapıyoruz !yeri geliyor kendi zevkimizden mahrum kalıyoruz tedavi için !o yüzden destek olmamız şu ara zor deyin .
Sagol canım benim. Tsk ederim.esim cok vicdanli ve iui niyetli. Kiymetimi fazlasiyla biliuorSizin gibi insanların kıymeti bilinmez. Eşiniz bilse ki o da iyi birine benziyor ama ailesi, kardeşleri bilmez.
Siz normalde ailesine bakıyormuşsunuz zaten Umreye de kız kardeşi göndersin bi zahmet.
Bence vicdan yapmayın, yaşınız geç değil ama çokta genç değilsiniz. Bebek tedavisi de bi hayli masraflı ve zaman isteyen bi süreç. Düşünceli olmaları gerekirdi. Allah en kısa zamanda bi evlat nasib etsin inşallah.
Dilerim rabbim gonlundekini verir.zor bir süreç. Hele maddi olanak sınırlıysa cok zor.benim icin bisey istiyorsam nenolayim.esime merhamet istiyom sadece. Hastamisin ilac aldinmi demekle olmuyoo.azcik anlauisssTüp bebek tedavisi herşeyden önce gelir, kusura bakmasınlarda sizin dişinizden tırnağınızdan artırdığınız parayla ibadet mi olur. Parası varsa gider.
Ben olsam umre paramı evladım çocuk sahibi olsun diye ona veririm.
Biz senelerdir çocuk hasreti çekiyoruz, bana bunu söyleyecek adamı paralarım siz ne kadar sakin karşılamışsınız Allah gönlünüze göre versin İnşallah.
aynen vicdan azabına gerek yok haklısınızBende gitmeyi cok isterim ins banada nasip eder allah. Ama kisilerin oncelikleri vardir hayatta.
Acaba tüp bebek için paraları varsa bize umre içinde vardır diye mi düşündüler böyle umreye gideceklerse hiç gitmesinler sen evladını düşünme evladının evladını düşünme kalk umreye git..milleti zora sokarak darlandırarak gidilmez umreye oğlu gönül rızalığıyla versin zorla değilMerhaba arkadaşlar
2 senelik evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.kp imin emeklisi yok.kv ninde. eşimin mini bir bakkalı var. bununla hem dükkanı hem bizim evi hem ailesinin evini döndürmeye çalışıyor. benim için çok kıymetli ve değer verdiğim birisi eşim.elimden geldiğince tasarruflu yaşayıp onu uk altına sokmamaya çalışıyorum. bende çalışyorum asgari ücretle.2 dogalgaz 2 elektrik 2 su 2 telefon 2 mutfak masrafı siz hesap edin. ve yaşlarımız ileride ben 35 eşim 40.bebeğimiz olmadı tüp bebek yaptırmaya karar vermek zorunda kaldık .masrafı gideri belli. görümcemin kayınvalideleri ümreye gideceklermiş kv yede söylemişler sende gel diye. görümcem 5000 ben veririm demiş.bu konuyuda kv eşime anlatmış ( üstünü sen tamamla anlamında sanırım) eşim aradı çok içlendim nanaben üzüldüm anne mümkünü yok şuan durumlar müsait değil dedim ama çok üzüldüm dedi. ve dükkanda işler çok kötü.5000 ben veririm demek kalanını kardeşim tamamlasın demekmidir???? yada siz tamamlayın??? iyide gelirleri yokki.... tüp bebek yapacağımızıda biliyorlar.hatta yarın görüşmeye gidecektik. eşime benim ona üzüldüğüm kadar üzülmediklerini düşünüyorum.sanki ben aile onlar el insanı gibiler...ters konuşma zıtlaşma tarzında hiç uslubum olmadı onlara karşı ama içimi yiyorum. bile bile nasıl beklenti içine girebilir ki insanlar
Kimisinin yumurtaliklarinda problem oluyor maalesefBu tüp bebek olayı nasıl oluyor tam bir fikrim yok ama tüp bebek için 5 krş harcamayarak hamile kaldım diyende var , bir ev parası harcadım diyende karışık işler
umreye bu kadar çok gitmeyi isteyen biri mutfak dolaplarını değiltirmeyi öteler de umreye gider diye düşünüyorum benPeki kadinin omru umreyi erteleyip baska zaman gitmeye yetecek mi..paranin yuklu miktarini kizi veriyor ve kizida yolculukta yaninda olacak.geri kalan kismi bir baskasindan talep etsinler.
zeten gec yaşta evlenmişsiniz bir an önce tedavınızı olunMerhaba arkadaşlar
2 senelik evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.kp imin emeklisi yok.kv ninde. eşimin mini bir bakkalı var. bununla hem dükkanı hem bizim evi hem ailesinin evini döndürmeye çalışıyor. benim için çok kıymetli ve değer verdiğim birisi eşim.elimden geldiğince tasarruflu yaşayıp onu uk altına sokmamaya çalışıyorum. bende çalışyorum asgari ücretle.2 dogalgaz 2 elektrik 2 su 2 telefon 2 mutfak masrafı siz hesap edin. ve yaşlarımız ileride ben 35 eşim 40.bebeğimiz olmadı tüp bebek yaptırmaya karar vermek zorunda kaldık .masrafı gideri belli. görümcemin kayınvalideleri ümreye gideceklermiş kv yede söylemişler sende gel diye. görümcem 5000 ben veririm demiş.bu konuyuda kv eşime anlatmış ( üstünü sen tamamla anlamında sanırım) eşim aradı çok içlendim nanaben üzüldüm anne mümkünü yok şuan durumlar müsait değil dedim ama çok üzüldüm dedi. ve dükkanda işler çok kötü.5000 ben veririm demek kalanını kardeşim tamamlasın demekmidir???? yada siz tamamlayın??? iyide gelirleri yokki.... tüp bebek yapacağımızıda biliyorlar.hatta yarın görüşmeye gidecektik. eşime benim ona üzüldüğüm kadar üzülmediklerini düşünüyorum.sanki ben aile onlar el insanı gibiler...ters konuşma zıtlaşma tarzında hiç uslubum olmadı onlara karşı ama içimi yiyorum. bile bile nasıl beklenti içine girebilir ki insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?