sizin de ihtıyacınız varMerhaba arkadaşlar
2 senelik evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.kp imin emeklisi yok.kv ninde. eşimin mini bir bakkalı var. bununla hem dükkanı hem bizim evi hem ailesinin evini döndürmeye çalışıyor. benim için çok kıymetli ve değer verdiğim birisi eşim.elimden geldiğince tasarruflu yaşayıp onu uk altına sokmamaya çalışıyorum. bende çalışyorum asgari ücretle.2 dogalgaz 2 elektrik 2 su 2 telefon 2 mutfak masrafı siz hesap edin. ve yaşlarımız ileride ben 35 eşim 40.bebeğimiz olmadı tüp bebek yaptırmaya karar vermek zorunda kaldık .masrafı gideri belli. görümcemin kayınvalideleri ümreye gideceklermiş kv yede söylemişler sende gel diye. görümcem 5000 ben veririm demiş.bu konuyuda kv eşime anlatmış ( üstünü sen tamamla anlamında sanırım) eşim aradı çok içlendim nanaben üzüldüm anne mümkünü yok şuan durumlar müsait değil dedim ama çok üzüldüm dedi. ve dükkanda işler çok kötü.5000 ben veririm demek kalanını kardeşim tamamlasın demekmidir???? yada siz tamamlayın??? iyide gelirleri yokki.... tüp bebek yapacağımızıda biliyorlar.hatta yarın görüşmeye gidecektik. eşime benim ona üzüldüğüm kadar üzülmediklerini düşünüyorum.sanki ben aile onlar el insanı gibiler...ters konuşma zıtlaşma tarzında hiç uslubum olmadı onlara karşı ama içimi yiyorum. bile bile nasıl beklenti içine girebilir ki insanlar
canım olay zaten zorunlu olma durumuda değil. durumunu bildikleri oğullarına kardeşlerine bunu yansıtmak.dolaylı yoldan bilgi sahibi yapıp istemek.sizin de ihtıyacınız var
destek olmak zorunda değilsiniz
sağol canım cümlemizin inş. yakın bir arkadaşımlada konuştum bu durumu o yapacaklarını söylediğinde donup kaldım.galiba sabırlıyım:)İçin içini yiyor bu konuda. Ben buraya kadar olan konuda bile çıldırabilirim. Gerçekten çok ii niyetli ve sabırlısın. Allah kalbıne göre versin.
tamam işte düşüncesizlik yapmışlarcanım olay zaten zorunlu olma durumuda değil. durumunu bildikleri oğullarına kardeşlerine bunu yansıtmak.dolaylı yoldan bilgi sahibi yapıp istemek.
Bakmakla yükümlüde ,kayınvalide çalışmamıştır emeklisi yoktur ama kayınpederin niye yok ,çok zor bir kişi çalışıp iki eve bakması ,mükafatı büyüktür elbet,inşallah hayırlı bol kazançlarınız olur, bebeğinizede kavuşun kolaylıkla.yaşlar 70.anne babasına muhakkak bakmakla yükümlü.fakat oğullarını düşünmek zorundalar.ben yazın tatil istemiyorum gerçi ben hiç bişi istemedim istemiyorumda.fakat tüp bebek durumu gündemdeyken zoruma gidiyor
sağol allah razı olsun canım. zamanında yapılan düşüncesizlik serbest çalışıyormuş yapmamış sgk.Bakmakla yükümlüde ,kayınvalide çalışmamıştır emeklisi yoktur ama kayınpederin niye yok ,çok zor bir kişi çalışıp iki eve bakması ,mükafatı büyüktür elbet,inşallah hayırlı bol kazançlarınız olur, bebeğinizede kavuşun kolaylıkla.
inanın bakmaktan yana sıkıntım yok.yesinler içsinler alsınlar.ama sabah 6 gece 12 de eve geliyor benim eşim. ayakta durmaktan ayakları varis içinde. azıcık düşünsünlerr.konu ümre oluncada vicdanım geriliyor ama adaletli davranmam lazım.kendime ve eşime.Allah sizdende esinizdende razi olsun, yazik, yokmus kv ve kp inizin, onlara bakiyor olmaniz nasil guzel.
Sikmayin caninizi, yaptiginiz iyilik size hayirli bir evlat olarak ve bol bereket olarak geri doner insallah.
sağol canım benim.tanımadığım ne çok insandsn iyi dilekler ve dualar aldım.mutlu ettiniz beni.tamam işte düşüncesizlik yapmışlar
klasık erkek ailesi tutumu
cok takılmayın , hepsi aynı.
erkek aileleri boyle oluyor genelde
hep bana hep banacılar
boşverın , inş bebeğinize kavusursunuz tez zamanda.
Umre seneyede olur, sizin cocugunuzun olmasi bence onceligi olan konu. Vicdaniniz rahat olsun, bu sene gidemezse seneye gider ondan sonraki sene gider bosverin.inanın bakmaktan yana sıkıntım yok.yesinler içsinler alsınlar.ama sabah 6 gece 12 de eve geliyor benim eşim. ayakta durmaktan ayakları varis içinde. azıcık düşünsünlerr.konu ümre oluncada vicdanım geriliyor ama adaletli davranmam lazım.kendime ve eşime.
kızı ümreye gitmeyecek kızının kv siyle beraber gideceklerdi. ayrıca kızı umrenin 5000 lik kısmını değil 10 umre odeyecek güçte.kız yani görümcem kardeşinin durumunu biliyor ve bende bebek le alakalı sürekli dertleşiyorum.talep edecekleri eşimden başka kimsede yok. muhasebeyi siz yapınPeki kadinin omru umreyi erteleyip baska zaman gitmeye yetecek mi..paranin yuklu miktarini kizi veriyor ve kizida yolculukta yaninda olacak.geri kalan kismi bir baskasindan talep etsinler.
yorumun için tşk ederim canım. benim annem bizim dükkandan alışveriş yapıyor.istemediğim halde pazarlıklarımın bir kısmını alıp hazır ediyor.masraf yapmayın bebeğe ayırın diyor.olmaz anne dedikçe üzme beni diyor.yazık çocuğada hangi birinize baksın diyor.iyide bu benim annem bu beni doğurdu.eşimi doğurmadıkiiAmeliyat parası olsa zor bir durum olurdu. Ama umre için vicdan yapmaya değmez. Boşuna üzülmesin eşiniz. Hem durumunu da açıklamış zaten. Elden gelen bu. Para yetmiyorsa umreye ne gerek var?
Sizin ne zorluklar çektiğinizi ne kadar anlatırsanız anlatın millet görmez. En yakın anne babanız bile görmüyor işte yeri geldi mi. Görevlerinizi yapıyormuşsunuz. Onlara bakıyorsunuz. Daha ne olsun? Hiç üzülmeyin. Lüks ihtiyaçlar için planınızı, düzeninizi bozmayın.
evet allahtan hayırlısı belki tutmayacak çöpe gidecek o paralar ama o paraları tekrar toplamam 2 yılımı alırBen bu insanları anlamıyorum ya. sanki yan komşuya çağırır gibi hadi sende gel ne demek? durumları olmadığını bilmiyorlar mi? Bunu teklif etmeleri de çok saçma, Sizden yardım istemeleri de.
Önce kendinizi düşünün lütfen. durumunuz olsa zaten verirsiniz. ama bu durumda bebek planlarınız daha önemli bence.
Her aile, her anne baba bir değil maalesef. Hiç değilse kendi anneniz yönünden şanslısınız. Yardım etmesi çok güzel bir şey.yorumun için tşk ederim canım. benim annem bizim dükkandan alışveriş yapıyor.istemediğim halde pazarlıklarımın bir kısmını alıp hazır ediyor.masraf yapmayın bebeğe ayırın diyor.olmaz anne dedikçe üzme beni diyor.yazık çocuğada hangi birinize baksın diyor.iyide bu benim annem bu beni doğurdu.eşimi doğurmadıkii
Inşallah olumlu sonuç alırsınız. Allah Bebeğinizi kucağınıza almayi nasip etsin en kisa zamanda.evet allahtan hayırlısı belki tutmayacak çöpe gidecek o paralar ama o paraları tekrar toplamam 2 yılımı alır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?