düşündüğüm şeyler gerçekleşiyor

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
Uzun zamandır görüşmediğim biri vardı. ev arkadaşımın kardeşi. ben bu iki hatunla yaklaşık 2 senedir irtibatı kesmiş vaziyetteyim. geçenlerde arkadaşımın kardeşi aklıma geldi. adı ayşe olsun. sürekli aklımda "ayşe ölse acaba ne olur, arkadaşımı nasıl teselli ederim, ailesi ne yapar" gibi sorular vardı. biliyorum çok saçma. ama engel olamadan böyle saçmalıklar düşünüyordum.

geçenlerde ortak bir arkadaşla konuştuk, ayşe bir ay önce falan ölmüş!! o an başımdan kaynar sular aktı diyebilirim. hem gencecik kızın ölümüne üzüldüm, hem de duygularım biraz soğuyunva bu garip tesadüf aklıma geldi.

birkaç gündür aklıma ne gelse, ya da ne yapmaya karar versem onunla alakalı bir işaret buluyorum.mesela sigarayı bırakmaya karar veriyorum , ekşisözlükte sigarayı bırakmak diye başlık açıyorlar. tam bugün birkaç saat önce recep tayyip erdoğan acaba 2002 de seçilmeseydi şimdi napıyo olurdu, hangi mesleği yapardı diye aklıma geldi. tak ekşisözlükte "siyaset hariç rte için en uygun meslek" başlığı açılmış. bunun gibi ufak tefek olaylar işte.

böyle şeyler yaşayan var mı? neden kaynaklanıyor olabilir?

Ayni bende sizin gibi bagzen soyle olsa boyle olsa diye dusunceler girer aklima korkarim hatta dusunmeyim diye cikiyor karsima cunku bagzen hatta eltimin kardesinin olecegini hissetmis ay kadina birsey olsa falan diye ve olmstu garip iste insana bu duaunceler gelebiliyor

Tesadüf tesadüf hayat tesadüflerle doludur
Bunla kafanızı yormayın zaten bu milletin hacıya hocaya medyuma şehe gelecekten haber veren insana çok ihtiyacı var gibi
Birde siz aday olmayın rica ederim
Önsezidir tesadüftür o kadar

yok ya o tarz bir durum değil. hani bir adı vardı bilimde, birçok kişi de yaşıyordu hani. dini konulara yoracak değilim böyle bir şeyi:)

Bu arada bu tarz seyler bende de var. Mesela ruyamda bisey gorurum o seyin benzeri biseyi ertesi gun yasarim. Yillarca gorusmedigim biri aklima gelse o kisi gun icimde ya karsima cikar ya mesaj atar. Veya eski flortlerimden birini falan dusunsem o kisi yeniden bana yaklasmaya calisir. Bir insana bunda bu konuda ihanet edecek tip var der onu bile tuttururum. Bir insan bana zarar verecekse o insanin yaptigi bi kotuluk mutlaka karsima cikar. Daha cok ornek bvar olabiliyor bu tarz seyler

olabilir, işin ilginç tarafı öyle hisleri kuvvetli bir insan da değilim. dediklerim hissettiklerim çıkmaz. bir süredir olan bir şey bu.

Aslında siz onları bir şekilde duyuyor yA da görüyorsunuz fakat o zaman farketmiyorsunuz. Ya yanınızda konuşulmuş çok ufak bir anı, ya da alt başlıklarda saliselik bir geçiş. Hayır asla dersiniz ama beynimiz o kadar farklı işliyor ki zaten rüyalarımızdan da belli.
Yani olağanüstü şeylere bağlamamak gerek. Her şeyin bir açıklaması var.

yok ya o tarz bir durum değil. hani bir adı vardı bilimde, birçok kişi de yaşıyordu hani. dini konulara yoracak değilim böyle bir şeyi:)
Dusunce gucu :))
Enerjisi yuksek bir hatunsun
Ve inan bana bu gelen dusunceleri pozitife cevirebilirsen senden sanslisi olmaz...
Dusuncelerini yonlendirebilirsin,nette hatta olumlamalar var kendine uyani sec ve basla tavsiye ederim:))

Husnu kalben vukuu bazen bana da olur.
Mesela birk arkamdan is mi ceviriyor garip sekil de hissederim hic bir veri yokken.
Olacaklari da bazen hisederim.
Ayseye de allah rahmet eylesin neden olmus

"Hiss-i kable'l-vuku" olacak canım :)

Türbe gibi olmuş burası da ahaha tövbe :) Benim de bir dileğim var ya onu da düşünün litfiiinn. Ya aslında bu oluyor buna literatürde yanlış yazmayım da Baader-Meinhoff İlkesi sanırım, böyle deniyor. Bazen o kadar fazla oluyor ki buna denk gelenler kendini "kahin" diye nitelendiriyor. Aslında olayın özü diyelim yeni bir bilgi öğrendiniz ya da bir arkadaşınızı düşündünüz ve o bilgi birden karşınıza çıktı ya da arkadaşınızı yolda gördünüz/haberini aldınız. Bu iki düşünce arasında fazla zaman aralığı olmadığı için beyin bu bilgiyi diğerlerinden daha fazla ayırt ediyor. Mesela arkadaşınızın ölüm haberini geçenlerde değil de 3 ay sonra alsaydınız bu etkiyi yaşamayacaktınız, şaşırmayacaktınız.

Bazı yerleri eksik anlatmış olabilirim ama kabataslağı budur. Google'dan detaylı bilgi edinebilirsiniz. :)

Tesadüf değil de tevafuk olabilir tesadüf yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…