Canım ya kıyamam. Rabbim tekrar nasip edecek inşallahYazdıkça aklıma geliyorolanlar.
Bebeğimin cinsiyetini öğrenince tek bir takım almıştım bir arkadaşımda 3 5 parça bir şey almıştı. Abim beşik aldı.
Oğlumu kaybedince tek parça ayırıp gerisini yaktım o anki acıyla. O elbiseler yanarken ben kül oldum.
Beşiği topladım arada bakıyorum oğlum burda yatacakken mezarda yatıyor.
o ayırdığım elbiseye sarılıp ağlıyorum çoğu zaman.
Ah canım benimki neyki, tanımadığım ama acımın aynı olduğu arkadaşım var. Bebeği 26 haftalık doğmuş 10 gün küvözde kalmış. Eve gelicek diye beklerken kaybetmiş. Onu gördükçe bende şükrettim halime.Senin durumun kat be kat daha zor düşündükçe nasıl dayandın diye geçirdim icimden. Gerçekten büyük sabır örneği Rabbim beterinden korusun inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar nasib etsin inşallah sınavın sonu aydınlık olacaktir
Ben ilk zamanlar etkilerinde kalıyordum galiba hamileyim gibi hissetmeye başlamıştım. Sonra kendime geldim artık takiliyorum rüyasında görenlere, hamile kaldıgim ay kim rüyasında görse ona hediye alicam diyorum. Kim tutturacak bakalim
Allah ıslah etsin inşallah. Ne diyelim yaktıkları yerden yanmazlar inşallah çünkü çok zor.Aynen tam kafamdan atıyorum hop biri beni hamile ilan ediyor ermişler çünkü o ay bana zehir oluyor
Ah canım benimki neyki, tanımadığım ama acımın aynı olduğu arkadaşım var. Bebeği 26 haftalık doğmuş 10 gün küvözde kalmış. Eve gelicek diye beklerken kaybetmiş. Onu gördükçe bende şükrettim halime.
Allah kimseye yaşatmasın ister 4 haftalık ister 40 ister 1 yaşında ister 20 yaşında. Her şey unutuluyor bu evlat acısı insanı yakıp kavuruyor.
Kesinlikle sana katılıyorum. İnsanların küçümser gibi bı tabirleri var. Kv bile yeri geliyor köstek oluyor.
Bana diyodu git bakl özelde ne sıkıntı var diye bende gidip bakıldm. Doktor ilaçtan sonra rahim filmi cekicem dedi 1500tl istedi. Bende herşeyi anlattım böyle böyle dedim. Destek bekliyor insan öyle her aradığında adet oldun mu demekle olmuyor. Bana diyo git aşılama yaptır olmazsa. Ya sende bana destek olmayacaksan ben daha napayım.
hergün söylerler artık.
Ben bu kv hiç bı zaman anlamayacağım galibaBenim negatif aldığım gün ben hıçkırıklarla ağlarken kaynanam ne oturmuş ağlıyorsun şeytana oymuş kalk mantı yaptım yardım et dedi..
Aynen öyle canım. Allah bunu unutturacak daha büyük acılar vermesin. Burda rahimağzı yetmezliğinden doğum yapanların sayfası var. Kaç kişi yazmış bir görsen 6 7 bebeğini kaybeden var.Allah sabirlar versin diyorum ya halimize sukredecek cok daha buyuk acilar var. Allah buyuguyle sinamasin ama her aci yasayana zor dedigin gibi 4 hafta 4 ay 4 yas farketmiyor. Benim bebegim 8 haftalikti küçüktü çok kafaya takıyorsun dediler ama ben onu hissettim kalbini duydum bir sonraki gidişimizde ses kaydı alalım dedik eşimle bir sonrası hiç olmadı. Üç hastaneye gittim belki yanlışlık vardır ultrason aletlerinde diye kabullenemedik ikimiz de. Ama işte o acıyı anne baba bilir.
Hepimizin yaşadığı aynı.. insan zamanla yalnızlaşıyor..ilk yıllar çok ağladım çok hıçkıra hıçkıra ağladım.. etrafımda herkes hamileydi sülalede bile ikizler oldu 3 tane..
Ben içimden çığlık çığlığa ağlarken kimse duymadı sesimi.. kimse ile görüşemiyorum..
Görüşürsem eşim de birlikte geliyo onun yanında soramıyorlar çekiniyorlar..
8 yıllık evlilik aptal olan anlar ne gerek var sormaya.. ama insanoğlu tuhaf bir varlık işte..
Ne cümleler duydum neler...
- bu çocuk yapana kadar ben 3 tane doğururum (gerçekten 3. Çocuğu şuan 2 yaşında)
- yoksa bunca yılda nasıl yapılacağını mı öğrenemedin?
- senden sonra evlenenler bile hamile kaldı..
- Duydun mu oda hamileymiş..
- evin mobilyacı dükkanı gibi çocuk yokya kirlenmez..
- Nereye koşuyorsun kız sanki evde çocukların ağlıyor..
- napalim canım sanada ALLAH vermemiş sizde tek yaşarsınız..
- içine çek kokusunu bebekler cennet kokar..
- baksana bebeği robot gibi tutuyo (O kadar tedirginim ki zorla verdi kucağıma ve ben önceki hafta NEGATİF tüp bebek sonucumu almıştım)
- ISSIZZ AL bu terlikleri giy sonra üşütürsün çocuğun olmaz benden bilirsin
- en ağırı da kardesimdem geldi ANNEM SENIN IÇIN DUA ISTEMIS HAMILE OLAN ABLADAN AMA BEN HAMILEYIM...
Daha o kadar çok varki aklımda olmayan yıllar çok şeyler götürdü.. ama ahireti kazandırır inşallah.. ben onları allaha havale ettim ve bu yola baş koydum vazgeçmeyeceğim sonuna kadar mücadele edeceğim asla pes etmeyeceğim ALLAH büyük...
Anladım canım. Allah büyüktür. Derdi veren dermanını da versin inşallah.
Aynen tam kafamdan atıyorum hop biri beni hamile ilan ediyor ermişler çünkü o ay bana zehir oluyor
Yalnız değilsin değiliz canım. Bu sınava giren kim bilir kaç milyon insan var.Bende ilk zamanlar aynen böyleydim..
Artık alıştım bosveriyorum çünkü onlar söyleyip geçiyor ben içim içimi yiyorum olan bana oluyor.. En son eşimin kuzeni hamile gibi oturuyorsun bişey var herhalde dedi.. Ben şok..
Eşime sordum eve gelince ahmet ben nasıl oturuyorum gayet normal oturuyorsun ağzından laf almak için böyle diyorlar dedi..
Artık takmamaya çalışıyorum yoruldum çok yıprandım yıllardır...
Ilk 3 yıl hamile haberi alınca hıçkıra hıçkıra ağlardım sanki tüm dünya nın olmuş bir tek ben kalmışım gibi bi his...
Yalnız değilsin değiliz canım. Bu sınava giren kim bilir kaç milyon insan var.
Bende boşverdim. Görmezden geliyorum kötü kalplileri.
Bu onlara en büyük ders.
Bende ilk zamanlar aynen böyleydim..
Artık alıştım bosveriyorum çünkü onlar söyleyip geçiyor ben içim içimi yiyorum olan bana oluyor.. En son eşimin kuzeni hamile gibi oturuyorsun bişey var herhalde dedi.. Ben şok..
Eşime sordum eve gelince ahmet ben nasıl oturuyorum gayet normal oturuyorsun ağzından laf almak için böyle diyorlar dedi..
Artık takmamaya çalışıyorum yoruldum çok yıprandım yıllardır...
Ilk 3 yıl hamile haberi alınca hıçkıra hıçkıra ağlardım sanki tüm dünya nın olmuş bir tek ben kalmışım gibi bi his...
Instagramda ya da whatsappta milletin gözüne soka soka birseyler yaşayanları görmezden gelmek, uzaklaşmak hep uzak durmak en iyisi.En en yakınım dahi gözüme sokuyor, eşimden başka herkesin herşeyin yalan olduğunu gördüm şu süreçte...Yalnız değilsin değiliz canım. Bu sınava giren kim bilir kaç milyon insan var.
Bende boşverdim. Görmezden geliyorum kötü kalplileri.
Bu onlara en büyük ders.
İnşaallahBir gün kendimi tutamayıp kötü şeyler söyleyeceğim diye çok korkuyorum... zaten ben yoruldum bide insanlarla uğraşmak o kadar zor ki... neler duydum neler.. unutmaya çalışıyorum olmuyor...Allah yardımcımız olsun inşallah hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..
Yaa canım çok mutlu oldum derler anca. Bir hayır duası etmeyi düşünmezlar yada maşallah demeyi. Allah ım nasip ederse inşaallah söylemicem kimseye bu sefer.Hamile olduğumuzu söylediğimizde gerçekten sevinecekler mi artık şüpheliyim. Çünkü insan ancak sevmediğinin canını bu kadar yakabilir.
Ben de çok ağladım hamilelik haberlerine Allah affetsin ona sığınırım ama elimde değildi. En çok da bana bebek düşünmüyorum istemiyorum diye günlerce konuşanların sevine sevine bana hamileliklerini haber vermelerine ağlardım. Bana Söylerken istemiyorduk ama oldu demeleri zoruma gidiyordu bazen.
O göze sokanlar bendede var . Ben profilime oğlumun mezarını koydum ve birgün kavuşacağız yazdım. Hemen yazdılar canım kendini üzme onu kaldır diye.Instagramda ya da whatsappta milletin gözüne soka soka birseyler yaşayanları görmezden gelmek, uzaklaşmak hep uzak durmak en iyisi.En en yakınım dahi gözüme sokuyor, eşimden başka herkesin herşeyin yalan olduğunu gördüm şu süreçte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?