Gebeliğe Hazırlık Düşünmekten vazgeçemeyenler toplaşın gelin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım ya kıyamam. Rabbim tekrar nasip edecek inşallah

Ah canım benimki neyki, tanımadığım ama acımın aynı olduğu arkadaşım var. Bebeği 26 haftalık doğmuş 10 gün küvözde kalmış. Eve gelicek diye beklerken kaybetmiş. Onu gördükçe bende şükrettim halime.
Allah kimseye yaşatmasın ister 4 haftalık ister 40 ister 1 yaşında ister 20 yaşında. Her şey unutuluyor bu evlat acısı insanı yakıp kavuruyor.

Son bir şey daha yazayım,
Eşimin o bize kendinizi çocuklu olanlarla bir tutmayın diyen beni çok ağlatmıştı.
Bizim bebeğimizi o götürüp defnetti o gece uyuyamamış korkup kalkmış defalarca.
Eltime anlatıyormuş dalı kırık bir çam ağacının altında mezarlığı çok üzüldüm diye. Yaa düşmez kalkmaz bir Allah var dedim içimden o lafı söylerken düşünmedin o masumun o halini gördü. Vicdanı yok gerçi ama sızlamıştır yüreği.

Allah sabirlar versin diyorum ya halimize sukredecek cok daha buyuk acilar var. Allah buyuguyle sinamasin ama her aci yasayana zor dedigin gibi 4 hafta 4 ay 4 yas farketmiyor. Benim bebegim 8 haftalikti küçüktü çok kafaya takıyorsun dediler ama ben onu hissettim kalbini duydum bir sonraki gidişimizde ses kaydı alalım dedik eşimle bir sonrası hiç olmadı. Üç hastaneye gittim belki yanlışlık vardır ultrason aletlerinde diye kabullenemedik ikimiz de. Ama işte o acıyı anne baba bilir.

Benim negatif aldığım gün ben hıçkırıklarla ağlarken kaynanam ne oturmuş ağlıyorsun şeytana oymuş kalk mantı yaptım yardım et dedi..

Aynen öyle canım. Allah bunu unutturacak daha büyük acılar vermesin. Burda rahimağzı yetmezliğinden doğum yapanların sayfası var. Kaç kişi yazmış bir görsen 6 7 bebeğini kaybeden var.
Testte çift çizgi görmek bile hissetmeye yetiyor ki. Bizede doğmamış bebek dediler doğacaktı ama...
Allah sabır versin yaşayan herkese. İnşallah birgün sonraki seferde bebeğimizi kucağımıza alırız bizde.

Bu cümleleri kuranlar kesinlikle insan olamaz. Biz toplum olarak ne hale gelmişiz.
Sanki doğurduklarını haşa kendileri yarattılar. Ve sanki doğurduklarını kendilerinde baki kalacak yada kendilerine hayır getirecek mi acaba?
Ne kadar sinirlendim anlatamam okurken gözlerime inanamadım.
Bu tarz insan kılıklılardan en yakınınız bile olsa lütfen uzak durun hayata bir defa geldik.

Rahmi olan her canlı doğurmak zorunda mı anlamıyorum anlamayacağım ben bunları.
Cümle kuramıyorum şu okuduklarımdan sonra. Allah ıslah etsin.

Allah size hepimize öyle evlatlar versin ki böyle konuşanların utanmaları varsa azıcık onları utanırsın

Aynen tam kafamdan atıyorum hop biri beni hamile ilan ediyor ermişler çünkü o ay bana zehir oluyor

Bende ilk zamanlar aynen böyleydim..
Artık alıştım bosveriyorum çünkü onlar söyleyip geçiyor ben içim içimi yiyorum olan bana oluyor.. En son eşimin kuzeni hamile gibi oturuyorsun bişey var herhalde dedi.. Ben şok..
Eşime sordum eve gelince ahmet ben nasıl oturuyorum gayet normal oturuyorsun ağzından laf almak için böyle diyorlar dedi..
Artık takmamaya çalışıyorum yoruldum çok yıprandım yıllardır...
Ilk 3 yıl hamile haberi alınca hıçkıra hıçkıra ağlardım sanki tüm dünya nın olmuş bir tek ben kalmışım gibi bi his...

Yalnız değilsin değiliz canım. Bu sınava giren kim bilir kaç milyon insan var.
Bende boşverdim. Görmezden geliyorum kötü kalplileri.
Bu onlara en büyük ders.

Bu onlara en büyük ders.

Bir gün kendimi tutamayıp kötü şeyler söyleyeceğim diye çok korkuyorum... zaten ben yoruldum bide insanlarla uğraşmak o kadar zor ki... neler duydum neler.. unutmaya çalışıyorum olmuyor...Allah yardımcımız olsun inşallah hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

Hamile olduğumuzu söylediğimizde gerçekten sevinecekler mi artık şüpheliyim. Çünkü insan ancak sevmediğinin canını bu kadar yakabilir.
Ben de çok ağladım hamilelik haberlerine Allah affetsin ona sığınırım ama elimde değildi. En çok da bana bebek düşünmüyorum istemiyorum diye günlerce konuşanların sevine sevine bana hamileliklerini haber vermelerine ağlardım. Bana Söylerken istemiyorduk ama oldu demeleri zoruma gidiyordu bazen.

Bu onlara en büyük ders.
Instagramda ya da whatsappta milletin gözüne soka soka birseyler yaşayanları görmezden gelmek, uzaklaşmak hep uzak durmak en iyisi.En en yakınım dahi gözüme sokuyor, eşimden başka herkesin herşeyin yalan olduğunu gördüm şu süreçte...

İnşaallah
Ben söylemeye karar verdim dilimin ucuna geldi defalarca, sonra oğlum geldi aklıma. O beni cennete aldırmak için yalvarırken ben değmeyen insanların kalbini kırdım diye amel defterime bir günah daha yazmamalıyım diye susturdum kendimi.

Yaa canım çok mutlu oldum derler anca. Bir hayır duası etmeyi düşünmezlar yada maşallah demeyi. Allah ım nasip ederse inşaallah söylemicem kimseye bu sefer.

O göze sokanlar bendede var . Ben profilime oğlumun mezarını koydum ve birgün kavuşacağız yazdım. Hemen yazdılar canım kendini üzme onu kaldır diye.
Dedim bende sen çocuğunun fotoğrafını koyduğunda ben sana dedim mi beni üzüyor kaldır diye. Yook diyor e dedim benim koyduğumda seni rahatsız etmesin.
Ben onlara bir şey demiyorum, ben bir şarkı paylaşım hemen canımlı cicimli eleştiri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…