Gebeliğe Hazırlık Düşünmekten vazgeçemeyenler toplaşın gelin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ne kadar benzer şeyler.. tek fark.. benimki sosyal medya yı kullanarak yapardı... zırt pırt resim atardı...

ne kadar benzer şeyler.. tek fark.. benimki sosyal medya yı kullanarak yapardı... zırt pırt resim atardı...

Ben de okuyunca birçoğumuzun yaşadıkları çok benzer şeyler. Demek ki insanlar hep ayni belki de benim canım yandığında uzaklarda bir başka kadının daha canını yakıyorlar diye dusunuyorum, O'na tanımadan dua ediyorum..

Bende 2 senem bitti üçüncü seneye giriyorum ama hala o çift çizgiyi göremedim aşılama ilaç herşeyi denedim artık psikolojikmen çöküş yaşıyorum hiçkimseye ve hiçbir olaya tahammülüm kalmadı rabbim en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize

Hepimizin yaşadığı aynı.. insan zamanla yalnızlaşıyor..ilk yıllar çok ağladım çok hıçkıra hıçkıra ağladım.. etrafımda herkes hamileydi sülalede bile ikizler oldu 3 tane..
Ben içimden çığlık çığlığa ağlarken kimse duymadı sesimi.. kimse ile görüşemiyorum..
Görüşürsem eşim de birlikte geliyo onun yanında soramıyorlar çekiniyorlar..
8 yıllık evlilik aptal olan anlar ne gerek var sormaya.. ama insanoğlu tuhaf bir varlık işte..
Ne cümleler duydum neler...
- bu çocuk yapana kadar ben 3 tane doğururum (gerçekten 3. Çocuğu şuan 2 yaşında)
- yoksa bunca yılda nasıl yapılacağını mı öğrenemedin?
- senden sonra evlenenler bile hamile kaldı..
- Duydun mu oda hamileymiş..
- evin mobilyacı dükkanı gibi çocuk yokya kirlenmez..
- Nereye koşuyorsun kız sanki evde çocukların ağlıyor..
- napalim canım sanada ALLAH vermemiş sizde tek yaşarsınız..
- içine çek kokusunu bebekler cennet kokar..
- baksana bebeği robot gibi tutuyo (O kadar tedirginim ki zorla verdi kucağıma ve ben önceki hafta NEGATİF tüp bebek sonucumu almıştım)
- ISSIZZ AL bu terlikleri giy sonra üşütürsün çocuğun olmaz benden bilirsin
- en ağırı da kardesimdem geldi ANNEM SENIN IÇIN DUA ISTEMIS HAMILE OLAN ABLADAN AMA BEN HAMILEYIM...

Daha o kadar çok varki aklımda olmayan yıllar çok şeyler götürdü.. ama ahireti kazandırır inşallah.. ben onları allaha havale ettim ve bu yola baş koydum vazgeçmeyeceğim sonuna kadar mücadele edeceğim asla pes etmeyeceğim ALLAH büyük...

Inanamiyorum gercekten inanamıyorum bunları soyleyen insanların olduğuna...insan demek bile istemiyorum..ben etrafımdan boyle seyler duymadım ikinciyi zaten gizli saklı yaşadım birsey duymamis halimle bile sindiremiyorum yasadiklarimi ve acımı...cok uzuldum ve cok sinirlendim ama merak etmeyin Allah büyük ve herşeyi görüyor...

İnşAllah sonu mutlulukla biter bende 8 aylık evliyim evlendikten sonra herkesin gözü çocukta oluyor artık. Konuştuğum kişilerin ilk sordukları bebek felan yok mu oluyo. Aslında çok hassas bi konu öyle pat diye sorulmaması lazım ama gelde anlat işte.
Şimdi komşularımız bile kıyaslama yapıyor yok bilmem buraya yeni gelin gelmişte benden sonra evlenmiş ama hamileymiş. Herşeyin bi zamanı var ve ben inanıyorum ki Allah o zaman geldiğinde bize de vercektir. Üzülmeyin gönlümüzü ferah tutalım

Ahh.. canım benim ya neler yaşamışsın gözlerim dolu dolu okudum. O cümleleri ben işitmişim gibi oldum. Inan ki Rabbim büyük kimsenin ettiği kimseye kalmayacak. Ve sakın vazgeçme inanarak istiyorsun istemeye de devam et herkese örnek olacak sağlıklı hayırlı bir evlat yetiştireceksin. Kötüler de kötülükleriyle kalacak. Hem çevrendeki önceden farketmedigin zararlı insanlardan arınmış olacaksın.

Sen annem dua istemid deyince aklıma geldi. Benim de bir akrabam sure ve dua grubumuza atmıştı okur musunuz çocuğu olmayan bir kadın için topluyoruz diye. Ben okurum yazdim hatta. Bir-kac gün sonra bana mesaj attı senin için topluyordum yanlış anlama diye söylemedim dua icin sayıyı tamamladım inşallah olacak üzülme vs diye teselli etmeye başladı beni. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Belki iyi niyetle yapılıyor ama bunu bana söylemesi benim isteğim disinda böyle bi sey yapması beni çok yaralamıştı. Anlattıklarımız bir ise yaşadıklarımız yüz şeydir Allah sabır versin bu süreçte.

Keşke bizim gibi ince düşünceli olsalar anlamazlar arkadaşım anlamazlar.. madem dua topladın bana niye söylüyorsun derdim ben iyilik yaptıysan allahla senin aranda kalsaydı... bide bana danışmadan nasıl anlayışsız insanlar var ya gerçekten aklım almıyor.. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

Amin insallah empati yapmamaları yüzünden bunların hepsi. Belki başıma böyle bi sey gelmeseydi ben de Ne çok kalp kırardım. Çok şükür öyle bir dert ki bu bana hayatta doğru insan olma yolunda çok şey öğretti.

Dertleşmeye ihtiyacımız var canım anlat sen. Bizi bir birimizden başka kimse anlamaz ki zaten.

Bizden daha çok üzülüyorlar. Bende üzülmütor sanıyordum ama eşim hüngür hüngür ağlarken anlattı. Ben sana sağlam görünmek için takmıyor gibi davranıyorum ama bende üzülüyorum dedi. Bütün arkadaşlarımda çocuk var bizden sonra evlenen herkesin oldu. Bizim olmaması üzüyor beni dedi

Başın sağolsun seninde. Benim ablamda da yok 6 yıllık evli. Ben bebeğimi kaybedince oda çok üzüldü büyük ablama söylemiş büyük ablamda o anneliği tattı bari keşke seninde olsaydıda ölseydi demiş. O gğnden beri kendi öz ablamla konuşmuyorum. En yakınım benim canımı bu kadar yakarsa elin milleti neler yapmaz ki

Ne güzel yazmışsın be canım biz birbirimizle anca dertleşiriz hiç birimizin tesellisi işe yaramayacak kendimden biliyorum.
İnşallah hepimiz o çiçek bahçesinde misler gibi yaşarız.

Annem aramıştı bir gün ne yapıyorsun dedi mezarlıktan geliyorum dedim. Bu kadar abartma dedi bende hamile kalırsam uzun bir süre söylememeyi düşünüyorum.

Eder canım inşallah umutsuzluk yok. Allah büyük

Kızlar gündüz çok yoğundum yazamadım hepsini tek tek okudum acımız ortak,derdimiz ortak kimimizin hiç bir sıkıntısı yokken olmaması daha üzücü.
Dertleşecek kimsemiz de yok onu anladım.
Hepinize teşekkür ediyorum yalnız bırakmadınız beni. Siz yazın ben fırsat buldukça okuyorum. İstediğinizi sorabilirsiniz bu arada elimden geldiğince yardım edebilirm.
Bana tek iyi gelen yüksek sesle arabesk müzik dinlemek, ve anlatmak... kendinize iyi bakın

Annem aramıştı bir gün ne yapıyorsun dedi mezarlıktan geliyorum dedim. Bu kadar abartma dedi bende hamile kalırsam uzun bir süre söylememeyi düşünüyorum.
Bencede en doğrusu nasılsa anlamıyorlar gerek yok söylemeye canım.. rabbim büyük..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…