Gebeliğe Hazırlık Düşünmekten vazgeçemeyenler toplaşın gelin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bebeğimi 17 Haziranda benden aldılar.
20 Şubatta sadece bir kez denemiştik spontan olarak ve hiç ihtimal vermiyordum hamile olduğuma. Birliktelikten 15 gün sonra çok hasta oldum aile hekimine gittim, zatürre başlangıcı dedi Avelox 400mg antibiyotik verdi, kan tahlillerini de yapalım dedi, kolesterolüm yüksek çıkıyordu önceki tahlillerde onu da kontrol etmek istedi, ben de hiç ihtimal vermesem de, adetime 2-3 gün falan vardı, gebelik de bakabilir miyiz dedim. Cuma günüydü ben ilaçları aldım ve pazartesi de dahil kullandım, pzrts doktorla görüştük ve bHcg 56 falan çıkmıştı, hem çok mutlu oldum hem de şaşırdım. Hemen antibiyotiği kestim, aile hekimimiz çok hastasın antibiyotik de içtin inş bebeğe etki etmemiştir dedi. 2 gün sonra bir daha kan tahlili yapıldı bHcg düzenli artmıştı, rubellalara falan da baktı o arada. Koronanın yeni patladığı günlerdi. Jinekoloğum yeni doğum yapmış, bir de onun süreci girdi araya. 5 haftalıkkken gittim asistanı kontrol etti vajinal ultrasonla kalbi atıyordu, çok mutlu oldum. 2 hafta sonra yine gittim haftasına göre 5 gün geriydi. 12. Haftada gittim hem de 2’li taraması yapılacaktı. Bu sefer geriliği 8 güne çıkmıştı. Ben de bi işkillendim, doktora sordum endişeleneceğim bir durum var mı diye, riskin devam ediyor, şuan gördüğümüz birşey yok ama kötü birşeye işaret olabilir de olmayabilir de , Ben de haftama göre geri bir bebekmişim 2200 gr doğmuşum dedi doktorum. Oradan çıktık, herkes benim rahatlatmaya çalışıyor, benim de gebeliğimde hafta geriliği vardı korkacak bişi yok, sağlıkla doğacak diye rahatlattılar beni. Ben başka bir doktora gitmeye karar verdim. 14 haftalıkken 2’li tarama test sonucum da çıkmıştı düşük risk olarak, onunla beraber gittim ve yeni doktor bana kötü hiçbir şey demedi, 8 gün geriliği sıkıntı olur mu dedim, 15 güne kadar artı eksi olması normal ama seni yakın takip edelim dedi. Ben gönül rahatlığıyla çıktım. Ara ara kasık ağrılarım ve vajinal kasılmalarım oluyordu. 11 Haziran sabahı şiddetli bir kasık ağrısıyla uyandım. Zor yürüyordum. İşe gittim ama ağrım geçmedi, doktorumu aradım hemen gel, basit bir enfeksiyondur muhtemelen ama birşeyi atlamayalım dedi. Gittim bebeğin suyu çok azalmış, seni prof perinatologa yönlendiricem dedi ve arayıp hemen randevu aldı, gittiğim prof uzun uzun baktı önce bir şey söylemedi sonra bebeğin beyinciğinin gelişmediğini, hidrosefalisi olduğu, kalbinde ve böbreğinde sorun olduğunu, muayeneden çıkınca da gebelik sonlandırma önerdiğini söyledi. O anki yaşadığım üzüntü ve şoku babamın 4. Derece GBM beyin kanseri olduğunu öğrendiğimde yaşamıştım 4 yıl önce... Babamı da 2 ay önce kaybettim bu arada... Allah babamı aldı onun yerine bana bir oğul veriyor diye düşünüp Allah’ın zamanlaması ve mucizelerini düşünüyordum. Babamın acısı henüz çok tazeyken oğlumu da kaybettim.
Profla görüştükten sonra yine kendi doktoruma gittik eşimle, doğum yaptırcaz dedi ama hiç canlı bir bebek için devlet hastanesinden konsey kararı almamız gerektiğini söylemedi bize. Biz düşünmek istiyoruz diyerek çıktık. O akşam tirtir titredim sabaha kadar. MHRS’ye girip Katip Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesinin Perinatoloji bölümüne randevu aldım. Şans eseri randevu denk geldi o sabah için. Oradaki Perinatolog Salı günü konseye girmemiz getektiğini ve bebeğe amniyosentez yapılmasını önerdi gebelik sonlandırmadan önce. Oradan çıktım Medikalparka gittim. Devlette işlemi yaptırmazsam orada bir doktorla daha görüşmek için, o da benzer şeyler söyledi.
Salı günü gittik bebeğin kalbi de durmuştu artık, ben 2 gün önce Pazar günü annemle otururken mideme taş gibi bir şey oturdu nefes alamadım bir süre ve afedersiniz ishal oldum bi anda su gibi, sanırım o anda bebeğim ölmüştü, sonra ultrasonda da bu şekilde gördük, doktor bile çok üzüldü halime. Senin sonraki hamileliğini ben takip edicem söz dedi. Avuttu beni sağolsun, bu acılı anımda en azından empati kurabilen insanlarla bir arada olmak bir parça olsun iyi hissettirdi kendimi. Katip Çelebide refakatçiye izin vermedikleri için Medikalparka gidip yatış yaptık.Sancı verdiler birkaç kez, gece adet sancısı gibi sancılar olmaya başladı, kanama oldu ayağa kalkıp WC’ye gideyim derken bacağımın arasında birşey hissettim, bebek geliyordu, hemşireyi çağırdım, doğumhaneye götürdüler beni, oturmamla bebeğin gelmesi bir oldu, şanslı olduğumu tek parça halinde geldiğini söylediler. Anestezi verememişti aniden olduğu ve açlık sürem dolmadığı için doktorum içimi hafiften temizlemeye çalıştı ama canım çok yandı. Ertesi günü kanamam çok devam etti bu sefer anestezi vererek yine kürtaj yaptı kan pıhtısı kalmasın sonrasında sana sıkıntı yapabilir dedi. O akşam yine orada kaldım. 2 gece kaldıktan sonra taburcu oldum. Eve geldiğim gün ağlamaktan içim dışıma çıktı. Sanki tüm hayatım hayallerim mutluluğum elimden alınmıştı.. Tesadüfen hamile kalmıştım, uzunca bir süre hamile gibi hissetmemiştim, son ay artık hamile moduna girmeye ve heveslenmeye başlamışken bebeğim elimden alınmıştı. Bugün 4 gün oldu ve ben aynı duygusallıktayım. Genetik test için bebeğin elini tüpe koymuş doktorum onu Katip Çelebiye götürdüm. Onu tüpte görünce kahroldum, gözümün önünden gitmiyor Allah’ım sen güç ver bunları atlatmam için bana.. Babacığım, minik oğlum... 3 yıl önce bu zamanlar 8 haftalıkken düşük yapmıştım ve o süreçte hiç denemedik, 3 yılın sonunda sürprizle hayatımıza giren ama erkenden bizden ayrılmak zorunda kalan oğlumu çok özlüyorum, özlemeye devam edicem...

Başınız sağolsun Allah size de sabır versin inşallah..Ben de iki kere kayıp yaşadım ikincisi daha çok yeni, inşallah son olur hepimiz için...

Canım 6 aydır deniyyoruz bizde
Martta düşük yaşadım. Hala hamile kalmayı planlıyorum. Bugün adetimin 14.günü yakınlarda yumurtkama görürüm heralde

Ne desem hiç bilmiyorum çünkü hiç bir şey teselli etmiyor insanı. Tek söyleyeceğim bütün tahlillerini yaptır ve üzüntünü şümdi yaşa. Yoksa sonra daha büyük üzüntü yaşarsın. benimde açtıpım bir konu var bakmak istersen.
Allah sabır versin çok zor biliyorum.

Canım 6 aydır deniyyoruz bizde
Martta düşük yaşadım. Hala hamile kalmayı planlıyorum. Bugün adetimin 14.günü yakınlarda yumurtkama görürüm heralde
Hadi bakalım inşallah bu sayfa uğurlu gelir. Yumurtlamadan öncede ilişki olsun canım ne zaman olacağı belli olmaz.

Beni bir tek yeniden hamile kalma ve sağlıkla bebeğimi kucağıma alma düşüncesi teselli ediyor. Yeniden Folik asit içmeye başladım. D vitamini almak da iyi geliyormuş sağlıklı bir gebelik için. Genetik test sonucu çıksın, benim ve eşimle alakalı yapılacak tüm testleri yaptırcam ve varsa bir pürüz çözülerek denemeyi düşünüyorum. Hamile kalmakla alakalı bir problemim anladığım kadarıyla yok. Doktor 2 adet dönemi geçirmen yeterli dedi normal doğum yaptığım için, bazı doktorlar 1 adet yeterli diyor. Sağlıklı bebek oluşturmakla alakalı kısım için de elimden geleni yapıcam. Beslenmesine dikkat eden biriyim ama daha da dikkat edicem. Çok tşk ederim canım benim

İnşallah bu sefer sağlıklı bir gebelik geçirip sağ salim kucağına alırsın.
Kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman dene. Sonuçlarında çıksın belki pıhtılaşma falan vardır. Allah bu yolda hepimize yardım etsin inşallah

Pıhtılaşma bebekte anomaliye neden olan birşey mi acaba? 18. Haftaya kadar bebeğimin kalbi atıyordu çünkü, beyinciğinde omurgasında kalp ve böbreklerinde sorun varmış. Ben içtiğim Avelox antibiyotiğe bağlıyorum bu durumu. Eğer öyleyse inş 2 ay sonra hamile kalırım ve çok daha dikkat ederek bu sefer bebeğimi kucağımda alarak sağlıkla büyütme keyfini yaşarım.
Seviniyordum Allahım ne güzel hiç kanamam bile olmadı bu güne kadar diye. Her WC’ye gidişimde kontrol ediyordum çünkü. Bir önceki hamileliğimde kanamam olmuştu ve düşük olmuştu

Pıhtılaşma düşüğe sebep oluyor. Antibiyotikten olabilir yada folikasit kullanmamaktan,arkadaşımda 3 aylık oğlunu kafasını yarısı yok diye aldırmış dr folikasit eksikliğinden demiş. Tabi bunların hepsi bahane Allah hayırlısını, sağlıklısını nasip etsin inşallah.

Anneler günü babalar günü hep bir buruk geçiyor Allah ım sen halimizi görüyorsun Ya Rabbim hayırlısıyla nasip et hayırlı sağlıklı evlatlar. Boynumuz bükük gezmeyelim artık☹

Planlı gebelik olmadığı için folik asit içme şansım olmamıştı. Babamın hastalığının çok ağırlaştığı zamanlardı, o dönemleri atlattıktan sonra plan yapmayı düşünüyordum, Allahım böyle uygun gördü onu bize verdi sonra da nelek olarak yanına aldı. Şimdi folik asit başladım, d vitamini başlıcam ayrıca. Avokado, harnup pekmezi, ceviz kendim bormalde de tüketiyordum, hamilelik öncesinde sağlıklı yaşam için. Şimdi eşime de harnup pekmezi içirmeyi düşünüyorum. Sperm kalitesini ve hızını artırıyormuş. Bir de sorun olmasa da tüm testleri amh falan yaptırcam kuzum. Allah hepimize sağlıkla en kısa sürede bebeklerimizi versin inş.
Benim kanamam hala devam ediyor açık kırmızı, günde 6-7 kez oluyor. Bir de sol kasığımda bir ağrı var o tarafa yatamıyorum, sende nasıl olmuştu bu süreç?

Amin canım.çok iyi yapıyorsun düzenli kullan inşallah faydası olur.
Benim ilki dış gebelikti 10 gün şiddetli ağrı ve kanama vardı. İkincide doğum yaptırdılar üstüne birde kürtaja alınınca 16 gün sürdü bazen az bazen çoktu.

Ben de doğum yaptım, kolay oldu tek seferde herşeyi geldi, doktor biraz temizleyelim dedi biraz temizledi de ama narkoz veremedi açlık sürem uymadığı için, benim canım çok yandı aspirasyon yaparken. Ertesi gün ultrasonda kontrol etti parça yok için temiz ama pıhtı galan kalır birikir sonra tüplerini tıkayabilir yapışıklık yapabilir dedi ve anestezi vererek bir daha kürtaj yaptı bana. Bu da kafama takılıyor mesela ben 2. İşlemi yapmasını hiç istemedim rahmime zarar verir diye ama doktorum ısrarla yaptı, bir riske mahal vermek istemedi sanırım. Bu ay 28-30 gün sonra inş adetimi görürüm ve yolumuza devam ederiz

gozlerim dola dola okudum yazinizi.basiniz sagolsun. benimde ilki 5. haftalikken dusmustu.2. sinde her hafta kontrole gidiyordum ve bir diger haftaya gore 2 gun geriye dusuyordu doktor onemsemedi hep gec dollenmedir vs ultrasonda yabilma payi vardir diyordu.ama ben emindim biseylerin yanlis gittiginden derken 8.haftada siddetli bir ishal.... dedim kesin bisey oldu hemn doktora gittik ve kalp atimi durmustu... simdi arastirma hastanesinde genetik tahlil yaptirdm kromozom testi temiz cikti pihtilasma sonucumda bugun yarin cikar.binbir soru endise kafamda

Başınız sağolsun sizin de, Allah yardımcımız olsun
Hastaneden alabilirsem oğlumu babamın kabrine defnedeceğim, patoloji yapıcaz dediler, inş alabilirim... Ayrıca Katip Çelebide de genetik testi yapılıyor, benden de kan aldılar genetiğe gittiğimizde acaba pıhtılaşmaya mı bakıyorlar benden alınan kanda yoksa başka birşey için mi alındı acaba, bana birşey demediler çünkü şunun için kan alıyoruz diye. Ayrıca bakılması gereken testler neyse hepsine baktırıcam, hormon testlerine bakılabilmesi için adetli olmak gerekiyor, pıhtılaşma için öyle bir kural yok sanırım. Bir de amh diye diye bir değer var tumurta rezervini gösteren o da adetliyken mi bakıkıyor acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…