Canım çok geçmiş olsun. Kaç haftalıklardı?Pıhtılaşmaya falan bakılmıştır herhalde. Folikasit kullan düşünmeye başlayınca .Ben de geldim ağlamaya dertleşmeye, bütün mesajları tek tek okudum.Son bir yıla 2 kayıp sığdırdım ben de ve ikincisi daha çok yeni 5 gün oldu...Kaybetmek olmamasından daha çok yara açıyor bence de. Ilk kayıp sonrası testleri yaptırmıştık bunu açıklayacak bir neden yok sağlıksız gebeliktir vucut sonlandırmıştır ilk gebeliklerde zaten sık olur böyle dediler tamam dedik, ikincisinde de birebir aynı şeyleri yaşadım, yine aynı şeyleri söylediler, ben yine testleri yaptırdım hepsini baştan, ama beş gündür kendimde değilim bu acıyla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum, nedenini bilememek belirsizlik aynı şeyleri yaşayacak mıyım korkusu hatta bir daha gebe kalabilecek miyim onu bilememek....Bizim de bu hayattaki sınavımız buymuş.Artık herhalde yaşa bağlı kalitesizlikten olmadığını düşünmeye başladım, bu sefer en az 3-4 ay antioksidan tedavi vereceğini söyledi doktorum eşimle bana. Allah isteyen herkese nasip etsin hicbirimizin kucağını boş bırakmasın inşallah...önümüzde çok sabır isteyen çelik gibi sinir isteyen zorlu bir süreç var ve şu anda çok güçsüz hissediyorum
İnşallah canım. Yaşadığımız kötü tecrübeler illaki değiştiriyor bizi. Ben çok arkadaşımı sildim mesela nasıl insanlarmış.2017 rahim filmi ile başladı maceram normal yolla da 2015 de başladık denemeye.. yıllarca gittigim doktorlar herşeyin normal dediler oyaladılar bizi.. 5 yıl olmuş.. Bu 5 yılda 1 ameliyat sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı.. 2 negatif tüp bebek deneyimim var 3. Tüp bebek tedavisine temmuz da başlıyor nasipse inşallah.. ben çok zor zamanlar geçirdim ama bu acılar fikirlerimi düşüncelerimi karekterimi değiştirdi..her şer de bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum şimdi..
Inşallah Rabbim daha fazla bekletmeden hepimizi mutlu sona ulaştırır...
Amin canım, pkolularda zaten yumurta bol oluyor sadece büyümesi için destek lazım. Allah yardımcınız olsun zorlu süreçler hakkıyla en mutlu şekilde biter inşallah ve kavuşursun kavuşuruz hepimiz.selamlar,
Bende 1.5 yıllık evliyim hic korunmadım ama hamile kalmadım.
Klomenle yumurta takibi yaptırdım , asılama yaptırdım olmadı, bu surede histeroskopi operasyonu gecırdım ve 1 hafta önce tup bebek tedavisine başladım yarım 3.kontrolume gidicem, ayrica polikistik over hastasiyim. Ama dr yumurta gelisiminde sorun yok dedi, bakalim hayirlisi insallah, 10 gun icinde sanirim transfer yapar ve insallah allah nasip eder, bana ve isteyen herkese
Allah kimseye yaşatmasınEvet kuzum bende hatırladım seni
Yaşamayana kolay gelir tabi....
Dile kolay..gelde kalbe anlat
O acının yerini hiçbişey doldurmaz
Ancak sağlıklı bir evlat gelince yarana merhem olur...
Seni anlamayanları boşver zaten
Canım benim arkadaşım boş gebelikten 3 ay sonra hamile kaldı minnoş kızı doğdu bile. Umudunu yitermemen çok güzel. İnşallah Allah nasip eder hayırlı sağlıklı evlatları hepimizeHello bende varım gelişimi başladığı gibi duran ve boş gebelik denilen bir gebelik yaşadım bu güne kadar hiç bir tedavi görmedim eyani zaman zaman yorulan ama umudunu hiç yitirmeyen anne adayıyım eşimde varikiosel vardı ameliyat oldu çok şükür atlattık bu ayın 30 'na randevu aldım bakalım ne durumdayım sonrada nasıl bir yol izlemem gerekirse onu yapıcam inşallah allah hepimize sağlıklı bebişler versin
Amin aminnn.Ahh bacım aynı şeyleri yaşıyoruz o kadar iyi anlıyorum ki seni dilerim Rabbim en kısa zamanda hüzünlerimizi sevinçlere çevirsin
İnsallah cok sagolun, bugun 3. Kontrolum olacak. Transfer zamani gelince insallah mutlu haberi alirim ve sizinlede paylasirim.rabbim herkese tattirsin bu mutlulugu ve insallah banada kismet olur.Amin canım, pkolularda zaten yumurta bol oluyor sadece büyümesi için destek lazım. Allah yardımcınız olsun zorlu süreçler hakkıyla en mutlu şekilde biter inşallah ve kavuşursun kavuşuruz hepimiz.
Gelişimleri 6. haftaya kadar yavaş oluyor 6. haftada tamamen duruyor...birincide kalp atışını aldık,ikincide alamadık bir de ikincide ecopirin kullanıyordum ona rağmen.Testler normal dediler ama benim hiçbir şeye güvenim kalmadı,tekrar yaptırdım sonuç bekliyorum önümüzdeki ay çıkar herhalde. İlkinde bağıra çağıra ağladım haftalarca aylarca ama bu sefer ağlayamıyorum gözlerimden yaşlar süzülüyor sadece...Zaten ilk kayıp sonrası eski ben olmadım olamam da istesem de.Canım çok geçmiş olsun. Kaç haftalıklardı?Pıhtılaşmaya falan bakılmıştır herhalde. Folikasit kullan düşünmeye başlayınca .
Hepimiz bir şekilde yıpranmış parçalanmışız ama düşmek yok. Bende ilk kaybedince dünyanın sonu geldi sandım, aylar sonra anladım ki biz Allah ın sevdiği kullarıyız ki bize dert veriyor.
Burda sevemediğimiz bebeklerimiz orda büyümeyecekler,burda 2 yaşına kadar kucaklayabiliyorsun orda sonsuza kadar sevebileceksin.
Sende üzül ağla acını şimdi yaşa sonra patlamasın içinde.
Bir yerden tekrar başlamak gerekiyor.
Günaydın kızlar
Günaydın mavim.hepimiz için huzurlu hayırlı bir gün olsun
Amin inşlallah canımCanım benim arkadaşım boş gebelikten 3 ay sonra hamile kaldı minnoş kızı doğdu bile. Umudunu yitermemen çok güzel. İnşallah Allah nasip eder hayırlı sağlıklı evlatları hepimize
Hakkından hayırlısı olsun inşallah. Adet sökücü kullansan olmaz mı? Yada soğan kürü falanBen çok stresliyimMavim25 regl olmayı bekliyorum tedaviye başlayacağım olamiyorum .gebelik ihtimali aklına gelmesin doktor gece gündüz deneseniz olmaz dedi
Allah sabır versin canım zor şeyler yaşamışsın inşallah yine rabbim sağlıcakla nasip eder herşey allahtanHastane kapılarında beklerken benim yanımda bir tek eşim vardı.
Her gece ağlardım bizim bebeğimiz olmayacak diye. Oldular kaybettik ve biz yine ikimizdik ayakta durmaya çalışan.
Oğlumun doğacağı gün hastanede biri eşimi aradı ve hüngür hüngür ağladı 'biz 4 yıldır bekliyorduk kaybedicez ' dedi.
Onu öyle gördükçe ben daha da kötü oldum.
Doğduğunda saniyelik gördüm yüzünü bebeğimin. Eşime bakmak istermisin demişler bakmamış. Sordum neden bakmadın diye ben senin kadar güçlü değilim ki dayanamaz yıkılırdım dedi. Ben ona dayanmışken meğer oda bana dayanmış.
Allah ım çok zorhastaneden eve geldiğimiz gün o kapıdan içeri giremedim. Sanki yürüp koşan çocuğum gitmiş gibiydi. Artık oğlum diye seveceğim bebeğim yoktu. Günlerce bir şey yiyemedim. Tek düşündüğüm neden ? Neden böyle oldu neden kaybettik.
Bomboştu içim çok ağladım çok üzüldüm. Teselliler boştu kulağım duymuyordu.
O zamanda yine yalnızdık.
Aradan bu kadar zaman geçti daha kimse demedi sen nasılsın,yüreğin nasıl diye. Tek söyledikleri çok takıyorsun çok üzülüyorsun, olur yine olur.
Hani olmadı, olsada aynı olacak mı ki?
Birde ben nasıl takmayayım yıllarca beklemişim tammyolun yarısı bitti derken ertesi gün kaybetmişim. Kaybettiğim günğn ertesi günü doğum günümdü mesela artık kutlayamıyorum.
Gitmese doğacağı gün anneler günüydü.
Birde herhangi bir eşya değil ki ciğerimin parçası.
Bu aralar 2 defa geldi rüyalarıma bir güzel emdi pamuk gibiydi yavrum. Rüyası bile böyle güzelken kendi kim bilir nasıl güzel olucaktı.
Sizde anlatın kızlar olmayanlar hayallerini yazsın mesela, kaybedenler içinden geleni...
Asla takma diyemiyorum çünkü kolay değil. Olmamasıda kaybetmeside çok zor. Allah sabır versin hepimize
İnşallah canım Allah nasip eder inşallahİnsallah cok sagolun, bugun 3. Kontrolum olacak. Transfer zamani gelince insallah mutlu haberi alirim ve sizinlede paylasirim.rabbim herkese tattirsin bu mutlulugu ve insallah banada kismet olur.
Ahh canım bu sefer daha iyi olur inşallah. Bende yakınanlara kızıyordum kendimmidem bulandıkça çok şükür diyordum.Gelişimleri 6. haftaya kadar yavaş oluyor 6. haftada tamamen duruyor...birincide kalp atışını aldık,ikincide alamadık bir de ikincide ecopirin kullanıyordum ona rağmen.Testler normal dediler ama benim hiçbir şeye güvenim kalmadı,tekrar yaptırdım sonuç bekliyorum önümüzdeki ay çıkar herhalde. İlkinde bağıra çağıra ağladım haftalarca aylarca ama bu sefer ağlayamıyorum gözlerimden yaşlar süzülüyor sadece...Zaten ilk kayıp sonrası eski ben olmadım olamam da istesem de.
İkinci kez gebe kaldığımda sevinemedim mutlu olmaya hep korktum endişeliydim insanlar midem bulanıyor kusuyorum çok kötüyüm depresyona girdim diye yakınırken ben sabahlara kadar dua ederdim Allahım nolur benim de midem bulansın ben de kusayım yeter ki bebeğim gelişsin iyi olsun diye.Belirtilerinden dert yanan gebelere anlam veremezdim öyle büyük bir şükür kaynağı olurdu ki benim için, ama nasip olmadı...Yeri geldi en yakınım bile anlamadı haline şükret gebe kalabiliyorsun yine yaparsın diyip geçenler oldu ama her bir gebelik ne kadar çok yara açtı içimde bunu sadece yaşayan anlar. Aldığım nefes bile batıyor her sabah uyandığımda acaba yaşadığım herşey rüya mıydı keşke rüya olsaydı diye düşünüyorum ama hepsi gerçek bununla yaşamaya alışmak lazım,yeniden güçlenmek lazım
Hep düşündüm neden kürtaj olanlar ile doğum yapanları aynı kata alirlar. Rahim filmi cekilenlerin de odaları aynı katta. O sedye üzerinde canından can gitmişken renkli kapı süslü odalardan gelen bebek sesleri eşliğinde odalarımıza goturulduk. Kürtaj, histereskopi, Rahim filmi... üçünde de aynı katta yatırımdım. Rahim filmi çekildiğinde narkozun etkisiyle "ben artık eli boş dönmek istemiyorum bu odalara" diye aglamisim. Meğer dile vurmadan dert edinmişim bu durumu.
Dile vurmadan diyorum çünkü ben bebeğimi kaybettigimdehiç yalnız bırakmadılar beni aglamama izin vermediler eşim sürekli yanımda dolaştı ve aglamamam icin uğraştı. O da uzulmesin diye o kadar çok icime atmıştım ki yıllar sonra cıktı bendeki hasarları. 2 yıl sonra psikologa gittik ve bana bebeğine vedalasamamissin dedi. Evet vedalasamamistim hıçkıra hıçkıra ağlayamamıştım. Eğer bebeğini yeni kaybeden biri varsa en büyük tavsiyem günlerce ağlayın içinizde tutmayın. Bebeginizle vedalasin. Hicbir teselliye kulak asmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?