Duyarsızlık mı_?

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
698
Merhabalar

Bir yıldır evliyim.

Bekarken daha aktif oldugum bi hayatım vardı.Malum biraz inzivaya çekildim.Doğum günüm vesılesıyle Ekim ayında, Arkadasım ıcın olan dogum gunu gecesı olmak uzere iki gece kız kıza tertip edilen programlara katıldım.Geç saatlere kadar süren eğlencemizin sonucu eşim tarafından hiç sorgulanmadım.Maksadım karışılması değil.Neredesin, nasıl dönersin diye iletişime dahi geçmedik. Hatta bir gece ülke gündemi nedeniyle sokaklar çok tekin değildi.Merak edilmiyor olmak garibime gitti.Eve gittiğimde üstelik uyuyordu eşim.. Geceye benimle katılan arkadaşlarım eşleri olan eşlik etti, eşi gelemeyen nasıl döneceği hakkında en azından bilgi edindi..

Yemek mevzusunda saatlerimiz uyuşmuyor.Ben yine de yakın olan zamanlarda bekliyorum.Bir akşam bir saat sonra geleceğini vaad ederek söylediği süreyi aşırdı.Bende o saate kadar bekledim. Tepki göstermedim elbet ama daha derin düşüncelere sevk etti beni.. En azından bekletmemek adına telefon açıp bilgilendirebilirdi.Sadece geldiğinde sen yeseydin keşke dedi.. Zaten gün boyu çalışan insanlarız.Bulusabileceğimiz tek yer akşam sofrası ve biraz tv önünde vakit geçirebilmek..

Hasta olduğumda ilgilenir tabiki. Kalk kendine ıhlamur yap demişliği vardır. Gerekirse doktora götürmeyi teklif eder.Aklına geldiğinde yine söyler...Arar söyler.. Bi keresinde başka şehirde anne-baba ziyaretine gittik.O gün yediğim dokundu, ağır mide bulantıları ve halsizlik nöbeti vesaire evde kalmak durumunda kaldım.Anne ve babası da evdeydi.Eşim ablalarıyla programa devam etti.. Ve o gün beni arayıp sormadı.. Nasıl olduğumu.. Ablaları bile daha alakadardı, arayıp bişeye ihtiyacım var mı diye sordular..

Kendisi spor yapıyor, deli gibi koşsun bayılır.Bende kendisine eşlik etmeyi çok arzu ediyorum.İlk zamanlar ayağımdaki sağlık problemi daha sonra solunum yolu sıkıntıları eşlik edemedim tabi..Koşu ekibiyle birlikte hoplaya zıplaya gider.. Yürüyüş yapmak istediğimi ve bana eşlik etmesini arzu ettiğimi dile getirdim.Ben yürüyemem birlikte gideriz, ben koşarım sen yürürsün dedi.. Ki hala beni teşvik etmeyi bırakın giderken bi kere gel bile demedi.. Ablasıyla sohbetinde bi kere koşmayıp ta evde ne yapıcam dediğini duymuşluğum var yani..Üstüne birde uzun süredir birlikte yaptığımız aktivite yok yani..

Gün içinde telefonlaşmayalı uzun zaman oluyor.Yoğunluğumu bildiğimden ve üstüne bir kere bu konu yüzünden carladığından aramaya çekinir oldum.En azından gün içinde konuşmamız gereken şeyleri acil durumlarda yazıyorum yada konu hakkında konuşmamız gerektiğini bildiriyorum.Daha bazı konuları konusmadık bile... Akşam mutlaka telefon açıyorum.. Bazı zamanlar uzun uzun tekrar aramak durumunda kalıyorum Meşgul çünkü eve dönüş yolunda birileriyle görüşüyor..

Artık ciddi ciddi eşimle konusmak istiyorum.. Gerekli mi sizce..

Bence içine atmamslisin bunları.
Sakin ve suçlamadan onunla konuş. Üzüldüğünü ve aslında neler beklediğini anlat.Sana değer verdiğini görmek istediğini söyle.
Böyle sorunlar konusulmadikca buyur çünkü.

Esim hasta olunca benle ilgilenir demissiniz ama yazdiklarinizdan ilgilenmedigini cikarttim ben. Daha bir yillik evlisiniz ama evli oldugunuzu birakin ev arkadasi oldugunuzu bile dusunmedim ben. Ev arkadasi bile daha cok ilgilenir. Siz severek mi evlendiniz yoksa gorucu usulu mu? Bence esinizle guzelce konusun, adam sizin varliginizdan bihaber duruyor...

Sizi sanırım kıskanmıyor.Normal bir koca davranışı değil bunlar ve hayır da gelmez bu eşten sizin konuşmanızla ilgili olacağını sanmıyorum.Telefonu da meşgulse Mutlu ettiği birileri var sanırım geç gelmeniz yalnız kalması onun işine geldiği için arayıp bozmuyordur durumu.Kendine de bakıyor sanırım.Bakımlı biriyse başka şeylerden şüphelenirdim ben olsam.Biraz takipte kalabilirsiniz.

Adamın huyu gibi sanki...

Önce sen kendine bak edin, hobiler bul onu arama, karşı atak yapmalısın bence konuşmadan.

Bekar gibi davraniyor esiniz, tuhaf.
Kalk kendine ihlamur yap ne demek, herhalde bunu kendin de akil edebilirsin. Hic olmazsa ben yapayim sana demeli, cok ilgisiz gorunuyor burdan

İlişkinizde ciddi problemler var. Bunu ikinizde görmemezlikten gelirseniz ileride bu sorun çok daha büyür. Öncelikle eşiniz bencil , fazlasıyla kendisini düşünüyor. İkinci olarak ise aranızda doğru düzgün bir paylaşım kalmamış. Aynı evin içinde başka hayatlar sürüyorsunuz. 20 yıllık evli olsanız bazı şeyler monotonlaşabilir. Ama bunlar için daha çok çok erken . Sizi merak etmesi , sizinle bir ortak aktivitede bulunmaması , en basit günlük yürüyüsü bile yapmak istememesi normal değil. Anladığım kadarıyla gün içinde eşinizi arayıp aramama konusunda bile çekinceleriniz oluyor. O eşiniz sizin ne demek rahatsız etmeyeyim meşguldur. Yani bunun aklınıza gelmesi bile tuaf. Tabi şunu bilemiyorum şuan sinirli olarak siz bazı şeyleri abartıp yazmış olabilirsiniz. Yani normal de size ilgisi sevgisi nasıl , evde sarılıp öper mi? Sevdiğini söyler mi? Sizin için nasıl bir fedarkarlık yapar ? Hasta olduğumda bana ıhlamur yap demişliğim var , beni dr a götürür cümlesi farkında olmasanız da çok acı bir cümle . Tabi ki bunları yapmalı. Yani bunu yapmak bir ilgi belirtisi değil.

Konuşmak istiyorumda nasıl sakin kalırım emin değilim..

sanki evli değilde uzaktan ilişki yaşayan iki sevgiliyi düşündürdü bana yazdıklarınız.
son olarak evet konuşmanız gerekli.işe yarar mı bilmem ama bir kez bunu deneyin.

Yeri geldiğinde sevecen sıcak bir eş oluyor da ... Bu noktaları bir yıl içinde hepsini peş peşe koyunca sonsuza gidiyor..

Tabi ki gerekli bu ne umursamazlık, vurdumduymazlık böyle
sanki 20 yıllık evlisiniz

20 Yıllık evliden beter evet..

O cümlesi çok vurucu gerçekten çok kırıcı bence konuşmalısınız

Bu akşam konuşmaya kararlıyım artık..

İlgilenir de.. Varı yogu doktora gidelim diye aramaktan ibaret..

geç bile kalmışsınız...

Hemde çok..

İyi sabretmişsin.
Ben olsam çoktan konuşmuştum.
Çok garip, niye evlendi ki?

Aile figürü çok önemli.. Birlikte sofraya oturmuyorlar.. Herkes farklı saatlerde evde oluyor.Gelen karnını doyuruyor. Onun etkisindendir bu diye düşünüyordum ama..

Başka biri oldugundan hiç süphelenmedim.Öyle bir izlenim bana bırakmadı.Görüştüğü kişiler hakkında bilgilendirir.. Kontrol ettiğimde zaten açıkça görebiliyorum.. Tuhaflık benle konuşacak bişey bulamamış olmasında..

Adamın huyu gibi sanki...

Önce sen kendine bak edin, hobiler bul onu arama, karşı atak yapmalısın bence konuşmadan.

İlgisiz davranmakla kendime yönelmek istiyorum.. Fakat bu durum süreklilik arz ederse birbirinden çok ayrı farklı insanlar oluruz diye de korkmuyor değilim..

Bekar gibi davraniyor esiniz, tuhaf.
Kalk kendine ihlamur yap ne demek, herhalde bunu kendin de akil edebilirsin. Hic olmazsa ben yapayim sana demeli, cok ilgisiz gorunuyor burdan

O hasta olduğunda ben böyle davranmıyorum hiç.. Kayınvalidem bile hasta oldugumda duydugunda kalkar gelir ilgilenir.. Ablam keza öyle..

Eşinizden değilde müdürünüzden bahsetmiş gibisiniz.
Aranızda değişik bir resmiyet var

Aramızda değişik eğlence anlayışı var aslında.. Birlikte çok eğlendiğimiz zamanlarda olmuyor değil.. Bu verdiğim örnekler son zamanlarda gelişen, ara ara içimde yer eden olaylar..

Tabi ki konuşmalısınız bu ne böyle ev arkadaşlığı gibi

Evi otel gibi kullanmaktan farkımız yok.. Üstelik evin her işiyle yakndan alakadar olurum/oluruz... Yıkanıp/ütülenen kıyafetler, hazırlanan yemekler..

Konussaniz bile bisey degismeyecek, adamin huyu bu cunku.
Muhtemelen bidahakine yalandan arayacak sizi ama aslinda merak etmeyecek, ya da icinden gelmese de hadi sen de gel diyecek size.
Ama bunlari isteyerek ve icinden gelerek yapmasını saglamaniz mumkun degil, adam merak etmiyorsa etmiyordur, genel anlamda bunun degismesi imkansiz.

Evi otel gibi kullanmaktan farkımız yok.. Üstelik evin her işiyle yakndan alakadar olurum/oluruz... Yıkanıp/ütülenen kıyafetler, hazırlanan yemekler..

Bunun aslında zamanla da alakası yok evliliğin ilk yılı da sonraki 10 yılı da farketmez ev otel gibi kullanılmamalı eşimizle sonuçta iş arkadaşı değiliz ortak değiliz size haber vermiyor arayıp sormuyor bile insan merak eder kıskanmakla alakası yok ki İnşallah bir sonuç alırsınız ciddi olun en azından huyu buysa buna da bir çeki düzen getirmesi gerek orta yolu bulmalısınız

Bu değindiğim noktalar zaman içerisinde biriktirdiğim içimde tuttuğum şeyler.. Son olan şeyle hepsini toparlayıp acabalarımı paylaştım.Sevgi konusunda hiç eksiklik hissetmedim.Öyle sarılıp öper,şakalaşırız da son zamanlarda iyice monotana bindi..Evlilik yıl dönümü ve doğum günü aynı zamana denk geliyordu.. Muhteşem şekilde kutladı.Maddiyat yönünden malum yeni evlendiğimizden ufak sıkıntılara düştüğümüz zamanlar oluyor.Belki onun sıkıntısıdır diye yorduğum oluyor.Hayatını çok aktif yaşayan bi insanken şu an mecburen tek hobisi işi ve yaptığı spor haline dönüştü. Belki ondandır diye de yorumluyorum.. Bir de aile kültürünün farkı.. Bizde sofra da mutlaka bulunmak gerekliyken, onlarda eve gelen yemeğini yer bi diğerini beklemeden.. Belki onunda etkisiyle diye düşünüyorum.. Aynı mesleği yapıyoruz onun etkisiyle ne zamanlarda nasıl yoğun oluru bildiğimden aramak kafasını karıştıracağını düşündüğümden çekinirdim.Bunu izah edince her zaman ara tabiki derdi.. Bi kere gerek olduğunda aradım iki de bir arıyorsun gibi bişey duyunca daha da aramaya çekinir oldum.. Maddi olarak eksiğim giderilmesi gerektiğinde önceliği mutlaka bana verir.. Hastalandığımda evet duyduklarım çok talihsiz.. Bi kerelik başka rahatsızlıklarımla ilgili aldığım randevu hakkında bilgi verdim.Tarihi değiştirebilirsen bende eşlik edebilirim demişliği var tabi.. Kendi işini kendi görmeye alışmış olmasından ve aslında çok modern yaşayan görünüşünün arkasında erkek önceliklidir ataerkil zihniyetine sahip olmasına yormaya çalışarak kendimi avutuyorum ama emın değilim bu durumdan..

Adam lay laylomda. evlendiğinin farkında degil sanırım

Bende laylaylom olacağım böyle giderse...

Üzgünüm ama kari koca değil de öyle sıradan iki arkadaş gibisiniz. Sanki değer vermiyor gibi davranıyor. Severek mi evlendiniz ? Görücü usulumu? Hiç birbirini seven asik yeni evli bir çift diye dusundurmedi anlattiklariniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…