- 3 Şubat 2018
- 25.885
- 111.376
- 598
- Konu Sahibi Bikupakahve
-
Diğer sebeplerim önceki konumda mevcut. Mesela şu an kvalidemle kalıyoruz. Çünkü burda iş yapıyoruz. Ve otelde kalma durumumuz yok
Yani eşiniz aslında bebeği istemiyor aldırmanızdan yana doğru mu?Eşim genel olarak olumsuz, ama bana baskı yapmak istemiyor
Ben de hemen terapistle görüştüm. Sağolsun çok yardımcı oldu. Ama yine de net bir karar varamadım.Dr da ne cok bilmis. Kac kürtaj olmus acaba. Fiziksel tarafi bir yana, dediginiz gibi kadinlar cogunlukla psikolojik olarak etkileniyor. O yüzden mesela Almanyada kürtajdan önce bir iki görüsme mecbur tutuluyor kadinlar baski veya korku altinda karar vermek zorunda kalmasin diye. Hamilelik sirasinda yolculuklar yaptim. Ucaga da bindim onlar sorun olmadi. Mide bulantisina karsi bitkisel ilaclarda var seyahat sirasinda kullanilabilen. Ama is hayatiniz bir yana kendinizi hazir hissedip hissetmemeniz önemli.
EvetHaa siz o üyesiniz. Simdi tanidim
Evet , ama o da pişman olmamızdan korkuyor.Yani eşiniz aslında bebeği istemiyor aldırmanızdan yana doğru mu?
Neden en geç yarinEvet
Evet , ama o da pişman olmamızdan korkuyor.
Çünkü vakum yöntemi ile alınacakmışNeden en geç yarin
Doğru bu da varAsla çocuk düşünmeyen bir çift olsaydınız orası ayrı ancak zaten planlarınızda çocuk yapmak varmış seneye.
Zaten 1 yıl sonra doğacak bunu da ölçüp tartıp karar verin
Aldirma.Annem benden sonra bir bebek aldirmiş.75 yasinda hala aniyor ,vebali üzerimde diye.Tovbe ediyor aklina geldikce.Düşunün bir kurtajın vicdani agirligi bir ömür.Dogurup az cok ortaya cikarmak daha kolay bu durumda.Evet öyle.. ama gemileri yaktık ve bu işi kurduk. Herkes hassas davranıyor genelde ama keşke biri ne yapacağımı söylese
AldırmaEvet öyle.. ama gemileri yaktık ve bu işi kurduk. Herkes hassas davranıyor genelde ama keşke biri ne yapacağımı söylese
Olan olmuş orada atan minik bir kalp varMerhabalar,
Bu aralar oldukça yoğun bir hayatım var(önceki konumda detaylar mevcut )Eşimle kendi şirketimizi kurduk. Ayda 2 defa şehir değişikliği yapmamız gerekebiliyor. Normalde işlerimiz yolunda giderse 1 yıl sonra çocuk yapmayı düşünmüştük. Ama bugün hamile olduğumu öğrendim…Dr en geç yarına kadar karar vermemiz gerektiğini söyledi?
Şu an koşullarım hamilelik için hiç uygun değil.. çok duygusalım.. kürtaj İçin karar vermem gerekiyor..
Bana benzer durumda olanlar bu süreci nasıl atlattı acaba? Kürtaj sonrası duygusal olarak toparlanmak çok zor mu olur?
Evet planımızda vardı ben de o yüzden daha pozitif yaklaşıyorum ama eşim çok strese girecekAsla çocuk düşünmeyen bir çift olsaydınız orası ayrı ancak zaten planlarınızda çocuk yapmak varmış seneye.
Zaten 1 yıl sonra doğacak bunu da ölçüp tartıp karar verin
Aldırınca da sen çok daha fazla streseEvet planımızda vardı ben de o yüzden daha pozitif yaklaşıyorum ama eşim çok strese girecek
Ben de aldırırsam toparlamasam diye düşünüyorumAldırınca da sen çok daha fazla strese
ve bunalıma girceksin , annelik sana başladı bile , babalık anca çocuk doğunca oluşmaya başlıo...
İsteğim dışında iki defa kürtaj oldum. Biri vakumla biri kazıma yöntemiyle oldu. İkisinin de fiziksel toparlanma süreci aynı, çok zorlamadı. İkisinin de psikolojik süreci birbirinden beter, toparlanmam hep uzun sürdü.
Teşekkür ederim paylaşımınız İçin..İsteğim dışında iki defa kürtaj oldum. Biri vakumla biri kazıma yöntemiyle oldu. İkisinin de fiziksel toparlanma süreci aynı, çok zorlamadı. İkisinin de psikolojik süreci birbirinden beter, toparlanmam hep uzun sürdü.
Ben de böyle bir durum olmasından çok korkarım..Aldirma.Annem benden sonra bir bebek aldirmiş.75 yasinda hala aniyor ,vebali üzerimde diye.Tovbe ediyor aklina geldikce.Düşunün bir kurtajın vicdani agirligi bir ömür.Dogurup az cok ortaya cikarmak daha kolay bu durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?