- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Kimse tamamen duygularını kontrol altında tutamaz, tutarsa da bu iki yuzluluk olur. Duyguyu bastırmaktan ziyade o duygunun kaynağını bulmak önemli. Yani beyinde bir şey var, tartışma vb.durumlarda ortaya çıkıyor olumsuz bir yaşantı ya da kötü bir anı beyinde yer etmiş olabilir. Sorunun kökünü bulup çözüme kavuşturmak gerekli.
Tamam canım. Bak gitti. Şimdi burdayiz. Neden tatlı canını o gereksiz için sıkasın ki.Evet yaşım genç, 25 yaşındayım daha 1-2 senedir iş hayatındayım. :) İnsanlarla yüksek düzeyde iletişime geçmem gereken bir işim var, çalışma arkadaşlarımdan ziyade hizmet verdiğim kişiler asıl sorun oluyor. Ama ilk defa bu kadar saldırgan yaklaşanına denk geldim, belki de ondan olmuştur. Tavsiyelerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz, çok teşekkür ederim. :)
Ay çok itici. :) Böyle bir insan olmak istemezdimİş yerindekileri çok umursamıyorum. Ama haksızlık varsa söylerim. Onun dışında sanırım gençsiniz işten birisi için ağlama raddesine geldiğinize göre.
İlk çalıştığım zamanlar Çok gençtim ve çok üzülmüştüm.(ağladım hatta) Bir ablamız bana şunu söyledi. İş yerini para olarak gör ve içselleştirme. İşine geleni yap ama söyleme. Asla kimseyle birşey paylaşma. Yoksa canın çok yanar. İş yerinde kimseyi sevmiyorum ve önemsemiyorum. A yerinde değil b c d e de de çalışabilirim. Kimsenin orda ne yaptığı nasıl davrandığı ile ilgilenmiyorum. Çok az konuşurum. İşimi yaparım. Boşa zaman harcamam. Sınırlarım belli geçeni üzüyorum. Sonra devam.
Eve gelince hiç iş yerini düşünmem. Asla aa şu oldubu oldu demem. İş yeri sonuçta. Hiç özel hayatıma dahil ettiğim kimse de yok. Böylece duygum yok yani.
Dipnot: biraz çılgınca gözüküyor ama çok işe yarıyor.
Ay kıyamam sana demem. Ne kadar tatlı bir kız işini ne kadar önemsiyor derimTabi tartışma durumlarında ya da saldırgan bir tavırla karşılaştığımda falan ortaya çıkıyor ama iş hayatında bu durum pek de hoş olmuyor. Mesela bir durum için bankada, okulda vs hizmet aldığınız bir yerdeki çalışanla tartıştığınızı farz edin. Çalışanın gözleri dolsa, sesi titrese falan yani ne kadar profesyonellikten uzak bir görüntü. "Bu nedir ya" falan demez misiniz?
Yok ilaç kullanmıyorum. :) İkincisi ve üçüncüsü kafama yattı vallahi. :) Ama bunu anlık olarak uygulayabiliyor musunuz? Mesela siz öğretmendiniz sanırım, örnek vereyim. Diyelim karşınızda saldırgan bir veli var ve sert konuşuyor farz edelim. Hemen o anda soğukkanlı rolüne bürünebiliyor musunuz?
İnşallah aynı iş yerinde denk gelmeyiz o zaman.Ay çok itici. :) Böyle bir insan olmak istemezdim
Eve gelince hiç işyerini düşünmemeyi ben de çok istiyorum ama olmuyor yaİş yerindekileri çok umursamıyorum. Ama haksızlık varsa söylerim. Onun dışında sanırım gençsiniz işten birisi için ağlama raddesine geldiğinize göre.
İlk çalıştığım zamanlar Çok gençtim ve çok üzülmüştüm.(ağladım hatta) Bir ablamız bana şunu söyledi. İş yerini para olarak gör ve içselleştirme. İşine geleni yap ama söyleme. Asla kimseyle birşey paylaşma. Yoksa canın çok yanar. İş yerinde kimseyi sevmiyorum ve önemsemiyorum. A yerinde değil b c d e de de çalışabilirim. Kimsenin orda ne yaptığı nasıl davrandığı ile ilgilenmiyorum. Çok az konuşurum. İşimi yaparım. Boşa zaman harcamam. Sınırlarım belli geçeni üzüyorum. Sonra devam.
Eve gelince hiç iş yerini düşünmem. Asla aa şu oldubu oldu demem. İş yeri sonuçta. Hiç özel hayatıma dahil ettiğim kimse de yok. Böylece duygum yok yani.
Dipnot: biraz çılgınca gözüküyor ama çok işe yarıyor.
Ben bunun tecrübeyle olacağına inanıyorum.Ben kolay kolay öfkelenmiyorum ama savunmacı bir tavır alıyorum hemen. En kötü tarafı da sesimin titremesi. İşyerimde mesela bir veli saldırgan tavırlarla konuştu bana, daha profesyonel bir yaklaşımla onu sakinleştirmem gerekirken benim sesim titremeye başladı ve veli bu şekilde gardını indirdi. Yani daha profesyonel olabilmem lazım, karşı tarafın vicdanına bağlı kalmamam lazım. Sesimin titremesinden yararlanıp daha da üstüme gelebilirdi mesela.
Ben de sen gibiyim Astoria ya
Bence bu fitratla ilgili. Cok engel olunabilir mi bilmiyorum. Ancak alisa alisa bu tepkileri ayni olaylar karsisinda vermemeye calisabiliriz.
Yani is ortaminda gerginlik yasaya yasaya artik boyle tepkiler vermezsin demeye getirdim.
Tamam canım. Bak gitti. Şimdi burdayiz. Neden tatlı canını o gereksiz için sıkasın ki.
Baktın üst düzey çirkef patlayabileceğim birisi yok mu? En azından bir iki kez yaparsan onlar gazi nasıl alıyorsa sende aynısını yaparsın.
Ay kıyamam sana demem. Ne kadar tatlı bir kız işini ne kadar önemsiyor derim
İşi düşünüyorum. Çok çalışırım.Eve gelince hiç işyerini düşünmemeyi ben de çok istiyorum ama olmuyor yaaslında ilk zamanlara göre baya ilerleme kaydettim ama yine de işte olan bir olay için günlerce kendimi yemeye devam edebiliyorum... ama işyerinde gerçek arkadaşlık olamayacağı konusu kesinlikle doğru...
Merhaba kızlar :)
Sorum biraz kulağa garip geliyor farkındayım ama bende son zamanlarda "duygularımı açıkça belli etme" ortaya çıkmaya başladı. Neden olmaya başladı bilmiyorum ama bu kadar kendimi belli etmemem gerekiyor, mesela bugün işyerimdeyken kısa süreli bir gerginlik yaşadım ve hemen sesim titremeye, gözlerim dolmaya başladı. Konu tatlıya bağlandı aslında ama genel olarak bu durum beni profesyonellikten uzak hale getiriyor. Duygularını kontrol altına almayı başarabilen arkadaşlar varsa benden tavsiyelerini esirgemezlerse çok memnun olurum.
Evet aynen haklısın. Benim de eşimle sorunlarım varken (konularimda bakabilirsin) bu durum iş yerine yansıyordu.yani seni çok iyi anlıyorum sonradan bu durumun evliligimde ters giden şeyler yüzünden olduğunu fark etmiştim. Sen haricinde birçok bayan da aynı sorundan muzdaripmis. Bir faydam dokunur umarım çözümü yazdım ben. Hayatınızda asıl sizi sıkan şeyi bulun, kaynağını bulun onu çözün. Sonra zaten böyle bir şikayetiniz kalmayacak.Tabi tartışma durumlarında ya da saldırgan bir tavırla karşılaştığımda falan ortaya çıkıyor ama iş hayatında bu durum pek de hoş olmuyor. Mesela bir durum için bankada, okulda vs hizmet aldığınız bir yerdeki çalışanla tartıştığınızı farz edin. Çalışanın gözleri dolsa, sesi titrese falan yani ne kadar profesyonellikten uzak bir görüntü. "Bu nedir ya" falan demez misiniz?
Ben yazdım çözümünü:)ay bana da yardim edin. Ben de asla gizleyemiyorum duygularımı. Çok.mağdurum
Tabi ki içim tir tir titrer sinirden o anda ama belli etmem aksine oldukça güler yüzlü şekilde konuşurum. Sonrasında evde sinir patlaması yaşarım o ayrıözellikle hakliysam bana bir güç gelir. Haklarını bilmek de çok önemli tabi. Sen sorumluluklarını yerine getiriyorsan herkesin karşısında alnın açık olur.
Önceden böyle değildim zamanla olgunlastim sanırım. Onceden ben de fevriydim hatta bir kere müdürün önünde hıçkıra hıçkıra ağladım. Çok defa da istifa etmeye karar verdiğim oldu diyeyim bu insan ilişkileri yüzünden. Sonra bir şekilde ya müdür ya eşim ikna etti :) iyi ki pes etmemisim, onca emegimi çöpe atmamisim...
Hayatta hiç birşey kolay elde edilmiyor. Ayrıca meyve veren ağaç da taşlanıyor. Anla ki doğru yoldasin
astoria kuzum senin daha iyi bilmen gerekmez mi:))
saka saka , ben bunu seneler icerisindeki tecrubelerimle edindim
senin yasinda benim de gozlerim dolar , sesim titrerdi ama yillar yillar icerisinde yasanan aci tecrubelerden sonra katilastim sanirim artik cok rahatim
bol bol kisisel gelisim kitabi okuyabilirsin aklima baska bir tavsiye gelmedi inan :)
Hmm duvar örüyoruz yani :)) tamam olalım <3İnşallah aynı iş yerinde denk gelmeyiz o zaman.
Normal hayatta böyle değilim. Çok şirinim.sivil hayatta arkadaş olalım sizinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?