Duygularınıza nasıl hakim olabiliyorsunuz?

Ben de sen gibiyim Astoria ya

Bence bu fitratla ilgili. Cok engel olunabilir mi bilmiyorum. Ancak alisa alisa bu tepkileri ayni olaylar karsisinda vermemeye calisabiliriz.

Yani is ortaminda gerginlik yasaya yasaya artik boyle tepkiler vermezsin demeye getirdim.

Tabi tartışma durumlarında ya da saldırgan bir tavırla karşılaştığımda falan ortaya çıkıyor ama iş hayatında bu durum pek de hoş olmuyor. Mesela bir durum için bankada, okulda vs hizmet aldığınız bir yerdeki çalışanla tartıştığınızı farz edin. Çalışanın gözleri dolsa, sesi titrese falan yani ne kadar profesyonellikten uzak bir görüntü. "Bu nedir ya" falan demez misiniz?

Tamam canım. Bak gitti. Şimdi burdayiz. Neden tatlı canını o gereksiz için sıkasın ki.
Baktın üst düzey çirkef patlayabileceğim birisi yok mu? En azından bir iki kez yaparsan onlar gazi nasıl alıyorsa sende aynısını yaparsın.

Ben de sen gibiyim Astoria ya

Bence bu fitratla ilgili. Cok engel olunabilir mi bilmiyorum. Ancak alisa alisa bu tepkileri ayni olaylar karsisinda vermemeye calisabiliriz.

Yani is ortaminda gerginlik yasaya yasaya artik boyle tepkiler vermezsin demeye getirdim.

Ay çok itici. :) Böyle bir insan olmak istemezdim

Ay kıyamam sana demem. Ne kadar tatlı bir kız işini ne kadar önemsiyor derim

Tabi ki içim tir tir titrer sinirden o anda ama belli etmem aksine oldukça güler yüzlü şekilde konuşurum. Sonrasında evde sinir patlaması yaşarım o ayrı özellikle hakliysam bana bir güç gelir. Haklarını bilmek de çok önemli tabi. Sen sorumluluklarını yerine getiriyorsan herkesin karşısında alnın açık olur.

Önceden böyle değildim zamanla olgunlastim sanırım. Onceden ben de fevriydim hatta bir kere müdürün önünde hıçkıra hıçkıra ağladım. Çok defa da istifa etmeye karar verdiğim oldu diyeyim bu insan ilişkileri yüzünden. Sonra bir şekilde ya müdür ya eşim ikna etti :) iyi ki pes etmemisim, onca emegimi çöpe atmamisim...

Hayatta hiç birşey kolay elde edilmiyor. Ayrıca meyve veren ağaç da taşlanıyor. Anla ki doğru yoldasin

astoria kuzum senin daha iyi bilmen gerekmez mi:))
saka saka , ben bunu seneler icerisindeki tecrubelerimle edindim
senin yasinda benim de gozlerim dolar , sesim titrerdi ama yillar yillar icerisinde yasanan aci tecrubelerden sonra katilastim sanirim artik cok rahatim
bol bol kisisel gelisim kitabi okuyabilirsin aklima baska bir tavsiye gelmedi inan :)

Eve gelince hiç işyerini düşünmemeyi ben de çok istiyorum ama olmuyor ya aslında ilk zamanlara göre baya ilerleme kaydettim ama yine de işte olan bir olay için günlerce kendimi yemeye devam edebiliyorum... ama işyerinde gerçek arkadaşlık olamayacağı konusu kesinlikle doğru...

Ben bunun tecrübeyle olacağına inanıyorum.

Benim mesleğim agresif bir meslek. Daima kişilerle yüksek sesli iletişim kurmak zorunda kaldığımız bir meslek.
Karşı taraf öfke içerisinde sana saldırıyorken sakin kalması kolay değil.
İlk zamanlarda tepkim ve davranışlarım onların davranışlarına göre yükseliyordu ama zamanla ya da benzer olaylarla karşılaştıkça daha profosyenel devranabilir oldum.
Bu tip bir olayla be kadar çık karşılaşırsan o kadar konuya hakim davranabilirsin diye düşünüyorum.
Bir an da sükunetli ya da profosyonel olmayı bekleme.

İlk defa bu kadar ağırını yaşadım galiba, genelde pek sorun yaşamazdım ama tabi insanlar çeşit çeşit. Daha ağırını yaşar mıyım bakalım ehehe.

Ay kıyamam sana demem. Ne kadar tatlı bir kız işini ne kadar önemsiyor derim

Siz de çok tatlısınız, keşke karşılaştığım herkes sizin kadar anlayışlı olsaydı. :) Önümde bir emsal yok bu konuda, bir de çocuklar söz konusu benim işimde öğretmen değilim ama velilerle öğretmenler kadar muhatap oluyorum yeri geldi mi. Çocuklar söz konusu olunca veliler ekstra hassas, sorumlu olmadığım konularda bile bana hesap sorabiliyorlar bazen.

Bazen sinirli olabiliyorum iş yerinde
Yaş geçtikçe törpüledim bu huyumu
Ama yinede bazen çıkıyor ortaya
Gerçekten haksızlığa gelemiyorum öyle durumlarda sesim çıkıyor
Duygularımı gösteriyorum hemen
Bunun bir çözümü varsa banada söyleyin

İşi düşünüyorum. Çok çalışırım.
Ama kişileri hiç düşünmem.

ay bana da yardim edin. Ben de asla gizleyemiyorum duygularımı. Çok.mağdurum

Evet aynen haklısın. Benim de eşimle sorunlarım varken (konularimda bakabilirsin) bu durum iş yerine yansıyordu.yani seni çok iyi anlıyorum sonradan bu durumun evliligimde ters giden şeyler yüzünden olduğunu fark etmiştim. Sen haricinde birçok bayan da aynı sorundan muzdaripmis. Bir faydam dokunur umarım çözümü yazdım ben. Hayatınızda asıl sizi sıkan şeyi bulun, kaynağını bulun onu çözün. Sonra zaten böyle bir şikayetiniz kalmayacak.

Bulunduğum konuma, duruma veya ortama alışıncaya kadar aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Sıklıkla aynı duruma maruz kalmışsam duygularımı daha rahat kontrol edebiliyorum. Ama ilk defa karşılaştığım aniden gelişen bir durumda kontrol etmekte zorlanıyorum.
Bence çoğu kişi de (kadın erkek fark etmeksizin) aynı şeyleri yaşar. İnsanız sonuçta robot değiliz. Çok irdeleyerek büyük bir sorun haline dönüştürmeyin bunu.

Çok teşekkür ederim. :) İnsanlar çocukları olunca ekstra hassaslaşıyorlar haliyle ama sizin de dediğiniz gibi haksız yere ithamlarda bulunulması sinir bozuyor, ben de ifadesiz profesyonel bir suratla kalamıyorum. Sanırım aynen sizin gibi öğreneceğim ben de. :)

Bazen terzi kendi söküğünü dikemiyor :) Zaten işe başladıktan sonra anlıyorsunuz teorik olarak verilenle pratikte gördüğünüzün uzaktan yakından alakası olmadığını. Elimden geldiğince iyi hizmet sunmaya çalışıyorum, kimseyi yanımdan boş göndermemeye, bilgisiz kalmamalarını sağlamaya çalışıyorum ama işte arada böylesi de denk geliyor. Keşke sesim titrediği için bana acıdığından değil de bana hak verdiği için konu tatlıya bağlanabilseydi. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…