- 10 Mayıs 2011
- 1.805
- 1.719
- 133
İlk defa bu kadar ağırını yaşadım galiba, genelde pek sorun yaşamazdım ama tabi insanlar çeşit çeşit. Daha ağırını yaşar mıyım bakalım ehehe.
Özel okul mu? hepimizin en iyi anne olmak için ispata girdiği yer.
Benimde acemilikten ağladığım yer bir özel okuldu.
Siz de çok tatlısınız, keşke karşılaştığım herkes sizin kadar anlayışlı olsaydı. :) Önümde bir emsal yok bu konuda, bir de çocuklar söz konusu benim işimde öğretmen değilim ama velilerle öğretmenler kadar muhatap oluyorum yeri geldi mi. Çocuklar söz konusu olunca veliler ekstra hassas, sorumlu olmadığım konularda bile bana hesap sorabiliyorlar bazen.
Tabi tartışma durumlarında ya da saldırgan bir tavırla karşılaştığımda falan ortaya çıkıyor ama iş hayatında bu durum pek de hoş olmuyor. Mesela bir durum için bankada, okulda vs hizmet aldığınız bir yerdeki çalışanla tartıştığınızı farz edin. Çalışanın gözleri dolsa, sesi titrese falan yani ne kadar profesyonellikten uzak bir görüntü. "Bu nedir ya" falan demez misiniz?
Hmm duvar örüyoruz yani :)) tamam olalım <3
Ben bunun tecrübeyle olacağına inanıyorum.
Benim mesleğim agresif bir meslek. Daima kişilerle yüksek sesli iletişim kurmak zorunda kaldığımız bir meslek.
Karşı taraf öfke içerisinde sana saldırıyorken sakin kalması kolay değil.
İlk zamanlarda tepkim ve davranışlarım onların davranışlarına göre yükseliyordu ama zamanla ya da benzer olaylarla karşılaştıkça daha profosyenel devranabilir oldum.
Bu tip bir olayla be kadar çık karşılaşırsan o kadar konuya hakim davranabilirsin diye düşünüyorum.
Bir an da sükunetli ya da profosyonel olmayı bekleme.
Evet aynen haklısın. Benim de eşimle sorunlarım varken (konularimda bakabilirsin) bu durum iş yerine yansıyordu.yani seni çok iyi anlıyorum sonradan bu durumun evliligimde ters giden şeyler yüzünden olduğunu fark etmiştim. Sen haricinde birçok bayan da aynı sorundan muzdaripmis. Bir faydam dokunur umarım çözümü yazdım ben. Hayatınızda asıl sizi sıkan şeyi bulun, kaynağını bulun onu çözün. Sonra zaten böyle bir şikayetiniz kalmayacak.
Bulunduğum konuma, duruma veya ortama alışıncaya kadar aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Sıklıkla aynı duruma maruz kalmışsam duygularımı daha rahat kontrol edebiliyorum. Ama ilk defa karşılaştığım aniden gelişen bir durumda kontrol etmekte zorlanıyorum.
Bence çoğu kişi de (kadın erkek fark etmeksizin) aynı şeyleri yaşar. İnsanız sonuçta robot değiliz. Çok irdeleyerek büyük bir sorun haline dönüştürmeyin bunu.
Ben hiç saklamam. Nerde aglamak geldiyse icimden hic umrumda olmaz hungur hungur aglarim
Özel okul mu? hepimizin en iyi anne olmak için ispata girdiği yer.
Benimde acemilikten ağladığım yer bir özel okuldu.
Sanırım meseleyi içselleştirmemek, kişiselleştirmemek gerekiyor. Bu benim buradaki meselem çözüp hayatıma kaldığım yerden devam etmeliyim gibi soğukkanlı bir şekilde düşünmek gerekiyor o an.
Benim en son 2 sene önce aslında hiç benim alakam olmayan bir olayı çok içselleştirdiğim için gözlerim dolana çenem titreyene kadar savunduğum bir durum olmuştu. Sonra kendime çok kızdım. Ondan sonra bir şeye tepki göstereceksem gardımı kaldırıp karşı saldırıya geçmeye çaba göstermeye başladım. Başarılı oldum mu şu an muallakta. Göreceğim..
İşyerinden hiç bir şeyi de kafama pek takmam. Çıkıp giderim evime taşımam..
Bu da çok itici yalnız. Hele işyerinde bir anda arka masandaki bir kızın burnunu çeke çeke ağladığını duymak o an "ay amaan bu ne ya" dedirtiyor vallahi..Sonra o kızı tatlı sert uyaramıyorsun bile çok hassas diye..
Ay valla hic umrumda degil. Bende zirt pirt aglayanlara gicik olurum ama yeri gelince kendimde gayet ahlarimBu da çok itici yalnız. Hele işyerinde bir anda arka masandaki bir kızın burnunu çeke çeke ağladığını duymak o an "ay amaan bu ne ya" dedirtiyor vallahi..Sonra o kızı tatlı sert uyaramıyorsun bile çok hassas diye..
"Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyi de bilmez.”
Ama sizde bana duygulanmayi ogreticeksiniz.Dunya yansa kenardan izliycek soguk kanli bir tipimMerhaba kızlar :)
Sorum biraz kulağa garip geliyor farkındayım ama bende son zamanlarda "duygularımı açıkça belli etme" ortaya çıkmaya başladı. Neden olmaya başladı bilmiyorum ama bu kadar kendimi belli etmemem gerekiyor, mesela bugün işyerimdeyken kısa süreli bir gerginlik yaşadım ve hemen sesim titremeye, gözlerim dolmaya başladı. Konu tatlıya bağlandı aslında ama genel olarak bu durum beni profesyonellikten uzak hale getiriyor. Duygularını kontrol altına almayı başarabilen arkadaşlar varsa benden tavsiyelerini esirgemezlerse çok memnun olurum.
ben de valla.birine sinir olayım suratımdan anlarlar.istemsiz kaş catma var.o dediklerin politik davranan insanlar tam bir aktrist :)Merhaba kızlar :)
Sorum biraz kulağa garip geliyor farkındayım ama bende son zamanlarda "duygularımı açıkça belli etme" ortaya çıkmaya başladı. Neden olmaya başladı bilmiyorum ama bu kadar kendimi belli etmemem gerekiyor, mesela bugün işyerimdeyken kısa süreli bir gerginlik yaşadım ve hemen sesim titremeye, gözlerim dolmaya başladı. Konu tatlıya bağlandı aslında ama genel olarak bu durum beni profesyonellikten uzak hale getiriyor. Duygularını kontrol altına almayı başarabilen arkadaşlar varsa benden tavsiyelerini esirgemezlerse çok memnun olurum.
Ama sizde bana duygulanmayi ogreticeksiniz.Dunya yansa kenardan izliycek soguk kanli bir tipim
ben de valla.birine sinir olayım suratımdan anlarlar.istemsiz kaş catma var.o dediklerin politik davranan insanlar tam bir aktrist :)
İçinize attıkça zamanla bir çok şeye tahammülünüzü kaybedeceksiniz. Patlamaya hazır bir bomba nasılsa o şekil düşünelim. Çok düşünmeyin. Kendi içinizde kendinizle çok konusmayın. Her zaman dimdik duruş sergilersiniz içime attım unuttum ilgilenmiyorum dersiniz ama o her attığınız her bastırdığınız duygunun hırsı hiç beklemediğiniz bir an hiç beklemediğiniz bir konuda çıkar. Karşıdaki insan neye uğradığını şaşırır :)Evet.Ondan mı dersiniz? Yani üzüldüğüm şeyler var ama yıkılmadım ayaktayım modundayım ehehe.
İşte bunu yaparsam profesyonellikten uzak bir görüntü sergilerim hoş olmaz. Mesela bugün beni bu duruma getiren karşımdaki saldırgan bir veliydi, hemen sesim titredi gözlerim hafif doldu. Veli onu görünce biraz geriledi ama bana acıdığından dolayı oldu bu. Böyle olmamalıydı, daha aklı başında konuyu ele alarak ben onu sakinleştirmeliydim.
Himm bu cok anlamli ama bu karakterle alakali aslinda bazilari disa vurur bazilari icinde yasar.Ama emin olun icte yaşamak daha zor"Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyi de bilmez.”
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?