Yillar sonra bu konularda da tecrübe kazanmiş olacaksiniz tepkiniz bana tecrubesiz olmaktan kaynakli ve olabildigince doğal geldi.ilk zamanlar bende boyleydim sonra sonra degistim diyebilirim.Bakis acim degisti zamanla.Biri benle tartismaya geldiyse öncelikle iyice dinliyorum çünkü biliyorum ki o bisey anlatmaya calisiyor ve bir sorunu var.Sonra o kisiye sakin bir sekilde sanirim anlatmak istediginiz konu bu umarim doğru anlamisimdir gibi bir soru yöneltiyorum.Daha sonrasinda da soru sorarak devam ediyorum ve karsimdaki kisi benim anlamam icin biraz daha sakin ses tonuyla anlatmaya devam ediyor.Sonucta o kisi anlatirken cevap verirken ben aralara gerekli görduğüm sekilde cevaplar da vererek giriyorum.Haksizsa haksizligini hakliysa da hakliligini belirtiyorum.Bu sonuclara göre de bir çözüm getiriyorum.Bu arada bende öğretmenim ve veliler arada bir sorun cikariyolar bende böyle hallediyorum.Uzun yazdim umarim anlatabilmisimdir.Gecen bir velim okul koridorunda bana cocugumu senden alacagim diye sesini yükseltti bende cocugunu benden almak istiyorsan idareyle konusmalisin benle degil dedim ve gulumsedim arada böyle soru sormadan da cevap verdigim oluyor.Bu veli bir sure sonra daha sakin bir sekilde geldi ve hocam kusura bakma diyerek derdini anlatmaya basladi ve sorununu çözdük.boyle iste.