Duygusal yeme bozukluğu

ukalasey

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2014
435
62
43
Merhaba sevgili kk üyeleri seninki de dert mi dersiniz belki bilmiyorum ama bu konuyu açmaya karar verdim duygusal yemek bozukluğu yaşıyorum kilolu bir geçmişim vardı bu zamana kadar zar zor kilo verdim 1o kilo kadar şu an 76 kiloyum ama diyet yapmakta zorlanır hale geldim internetten araştırdım biraz duygusal yeme bozukluğum olduğuna karar verdim aranızda bu durumu yaşayan var mı ? varsa yardımcı olabilir mi bana ne yapmam gerekiyor bilmiyorum 2 aylık süre içerisinde bu durumu üst üste yaşadım. Eve gelirken 1 poşet kadar yiyecek alıyordum tamam bugün son deyip kimseye göstermeden odanın kapısını kitleyip ya da evde kimse yokken yapıyordum genelde hepsini aynı anda yiyorum doyuyorum aç olmuyorum ama yemeye devam ediyorum sanırım en çok yalnız olduğum zamanlarda yapıyorum ne bulursam ağzıma atıyorum bir ara mide bulantılarım oldu ama o da geçti karnım ağrıyor yemekten ama sanki kendime engel olamıyorum ve sürekli yiyorum .
Bu durum canımı çok sıkıyor zayıflamak istiyorum ama kendime engel olamıyorum ...

benim tam tersi canım sıkkınken bütün gün aç durduğum oluyor. Aşırı sıkıntılı bir durum. evde durmayın dışarıya çıkın oyalayın kendinizi bişiylerle derim . durdukça eliz boşta oldukça eliniz yemeğe gidiyor demekki. açlık hissetmiyorsanız bundan uzaklaşmak daha kolay dır diye düşünüyorum sorun olan iştahı kesmek yada arttırmaktır esasen.

benim tam tersi canım sıkkınken bütün gün aç durduğum oluyor. Aşırı sıkıntılı bir durum. evde durmayın dışarıya çıkın oyalayın kendinizi bişiylerle derim . durdukça eliz boşta oldukça eliniz yemeğe gidiyor demekki. açlık hissetmiyorsanız bundan uzaklaşmak daha kolay dır diye düşünüyorum sorun olan iştahı kesmek yada arttırmaktır esasen.

genelde dışarıda geçiyor günüm bütün gün dikkat etmiş oluyorum o gün içerisinde çok mutlu olduysam güya kendimi ödüllendiriyorum ya da canım bir şeye sıkıldıysa mutsuzsam eve gelirken markete uğruyorum gözüme güzel görünen herşeyi alıyorum hem para sıkıntısı çekiyorum sonraki günlerde ya da akşam karın ağrısı karnım sertleşiyor zaten göbeğim var ne yapmam gerekiyor bilemedim evet öyle canım sıkıldıkça oluyor kesilir inşallah bu iştah

Canım ben tam tersi olmuştum, duygusal yememe bozukluğu ;) aşırı zayıflamıştım ve bir lokma fazla bişey yesem hemen yürüyüş yapıyordum mekik çekiyordum. Saat 18 den sonra kesinlikle birşey yemiyordum.. Akşam yemeğim de sadece salataydı.. Ne oldu.. Sonrasında bir Sürü sağlık problemi yaşadım, hala da yaşıyorum.. Kendi kendime sağlığımı bozduğum için pişmanım.. Ama asıl mesele burda benim psikolojim bozuktu!.. Eğer iştahından dolayı değil de, duygusal bozukluktan yada stresten vs yediğine eminsen ilk olarak yapman gereken şey bir psikoloğa gidip yardım almak.. Sağlıklı günler.

Neler yiyorsunuz ıvır zıvır şeyler mi?
Valla kötü bi durummuş
Para taşımayın yanınızda. Böylece harcayamazsınız evde kendinize sağlıklı meyve salataları falan yapın

Canım ben tam tersi olmuştum, duygusal yememe bozukluğu :KK66: aşırı zayıflamıştım ve bir lokma fazla bişey yesem hemen yürüyüş yapıyordum mekik çekiyordum. Saat 18 den sonra kesinlikle birşey yemiyordum.. Akşam yemeğim de sadece salataydı.. Ne oldu.. Sonrasında bir Sürü sağlık problemi yaşadım, hala da yaşıyorum.. Kendi kendime sağlığımı bozduğum için pişmanım.. Ama asıl mesele burda benim psikolojim bozuktu!.. Eğer iştahından dolayı değil de, duygusal bozukluktan yada stresten vs yediğine eminsen ilk olarak yapman gereken şey bir psikoloğa gidip yardım almak.. Sağlıklı günler.

bilmiyorum sadece internetten araştırdım böyle bir şey yaşıyor olabilir miyim diye belki benim de psikolojim bozuktur ya da takıntılarım var ondandır bilmiyorum. Bu kadar iştahlı olduğumu düşünmüyorum yediğimde karnım ağrıyor sadece ama nedense durmuyorum

Neler yiyorsunuz ıvır zıvır şeyler mi?
Valla kötü bi durummuş
Para taşımayın yanınızda. Böylece harcayamazsınız evde kendinize sağlıklı meyve salataları falan yapın

ıvır zıvır evet kek, çikolata , tatlı, kurabiye, gofret tarzı şeyler
sonuçta bütün günüm dışarıda geçiyor para taşımamak belki olabilir ya da sadece ihtiyacım olan kadarını taşımak yanımda.
teşekkür ederim

Merhaba sevgili kk üyeleri seninki de dert mi dersiniz belki bilmiyorum ama bu konuyu açmaya karar verdim duygusal yemek bozukluğu yaşıyorum kilolu bir geçmişim vardı bu zamana kadar zar zor kilo verdim 1o kilo kadar şu an 76 kiloyum ama diyet yapmakta zorlanır hale geldim internetten araştırdım biraz duygusal yeme bozukluğum olduğuna karar verdim aranızda bu durumu yaşayan var mı ? varsa yardımcı olabilir mi bana ne yapmam gerekiyor bilmiyorum 2 aylık süre içerisinde bu durumu üst üste yaşadım. Eve gelirken 1 poşet kadar yiyecek alıyordum tamam bugün son deyip kimseye göstermeden odanın kapısını kitleyip ya da evde kimse yokken yapıyordum genelde hepsini aynı anda yiyorum doyuyorum aç olmuyorum ama yemeye devam ediyorum sanırım en çok yalnız olduğum zamanlarda yapıyorum ne bulursam ağzıma atıyorum bir ara mide bulantılarım oldu ama o da geçti karnım ağrıyor yemekten ama sanki kendime engel olamıyorum ve sürekli yiyorum .
Bu durum canımı çok sıkıyor zayıflamak istiyorum ama kendime engel olamıyorum ...
istersen 9.takim zayiflama grubuna gel yardimci olmaya calisalim
belki motivasyon eksikligin var

ıvır zıvır evet kek, çikolata , tatlı, kurabiye, gofret tarzı şeyler
sonuçta bütün günüm dışarıda geçiyor para taşımamak belki olabilir ya da sadece ihtiyacım olan kadarını taşımak yanımda.
teşekkür ederim

Bende de var aynı durum.
Benim için duygulara gerek de yok cebimde para olunca isterse 1 ton işim olsun durmuyor boğazım...Tamamiyle alışkanlık benimki.Ağzım boş durunca eksik hissetmeye başlıyorum çok ciddiyim.
Sizinki de alışkanlığa dönüşmeden bir uzmanla görüşün bence diyet işini.

Bende de var.

Allahtan kilo almaya meyilli degilim.

Bir de ivir ziir cok seviyorum. Pastaneden kek, pogaca , ekler pasta ; marketten topkek , cikolata aliyorum.

Ask hayatimda mutsuzum, terk edildigimden beri her gun bir paket Milka Mikinis yiyorum. Cikolata cidden endorfin salgisini arttiriyormus, bilimsel ispatli sucsuzum yani:))) Ne yapayim, mutluluga ihtiyacim var, ben de cikolatadan karsiliyorum iste.Milkinis de cok lezzetli be, agizda eriyor meret. Bagimlisiyim, ogle yemeginden sonra milkinis milkinis diye kivraniyorum.

yemek yeme bozuklugu , ve bana göre yasadiklarimdan gördüklerimden yola cikarak gecmeyen bir bermuda ücgeni,
yinede tedavisi sart , tatli duygusal eksikligi yagli da sefkat eksikligimis :S yani ruh ac ......sana tavsiyem biraz komik gelsede ise yarayan bisey , basparmaginla isaret parmagini dudak kenarindan ortaya dogru hafifi tutaraktan gezdir ( anlatamiyorum tam ya :( ) bunu hem alt hem ust dudakta uygula , japon arkadasimin tavsiye si idi , beyine sinyal, yemek yeme istedigini azaltio ....

Bende de var :(
Çok kilolu değilim Allahtan ama 62 oldum sürekli yiyorum.
Cikolata ekler pasta....
Artik öyle ki sürekli aç hissediyorum kendimi.
Gecenin 2 sinde oturup bir şeyler atistiriyorum.
Yemekleri çok yemiyorum iyi ki.
2-3 gündür canim pasta istiyor ama Almadim bilerek yapmadim da.
Benim ki biraz aileden de kaynaklaniyor.
Sürekli misafir geliyor eve ve bizde öyle çayla gondermek yoktur.
Aksam gelen misafire bile çeşit çeşit yapariz.
Gecen hafta bir akraba arazi size gelecegiz aksam diye saat olmuş 5 zaten.
Börek yaptik pasta yaptik poğaça yaptik kurabiye aldik . Onlar gitti geri kalanini ben yedim :-)
Ayyy su an canim neler istiyoor.
Milka yoğurtlu çilekli çikolata mesela ufffff

Kötü bir öneri biliyorum, ama onun yerine sigara koymayı dene.

Seni cok iyi anliyorum ben de aksine hic yemek yemiyorum. Cok hizli kilo veriyorum ve hastalaniyorum haliyle. Bogazima kilit vuruyorlar sanki :( nasil bir cozumu olur bunun bilmiyorum diyetisyene gitsen faydasi olur belki. Durumu anlatsan yonlendirir seni.

Bende çok iştahlıydım 55 kiloyum şuan ama bir ayda 57 kiloya çıkmıştım iş yerinde bi arkadaşım kefir tavsiye etti onu içiyorum ve iştah falan kalmadı ben ki beş altı kap sütlaç yerken şimdi bir kap zar zor yiyorum , müthiş iştah kesiyo tavsiye derim.

Bende de var aynı durum.
Benim için duygulara gerek de yok cebimde para olunca isterse 1 ton işim olsun durmuyor boğazım...Tamamiyle alışkanlık benimki.Ağzım boş durunca eksik hissetmeye başlıyorum çok ciddiyim.
Sizinki de alışkanlığa dönüşmeden bir uzmanla görüşün bence diyet işini.
uzunca bir süre diyet yaptım böyle değildim 3 aydır falan devam ediyor bu durumum
sizin kilo durumunuz nasıl peki ?
evet bende düşünüyorum gerekirse diyetisyen psikoloğa da yönlendirir heralde

Bende de var.

Allahtan kilo almaya meyilli degilim.

Bir de ivir ziir cok seviyorum. Pastaneden kek, pogaca , ekler pasta ; marketten topkek , cikolata aliyorum.

Ask hayatimda mutsuzum, terk edildigimden beri her gun bir paket Milka Mikinis yiyorum. Cikolata cidden endorfin salgisini arttiriyormus, bilimsel ispatli sucsuzum yani:))) Ne yapayim, mutluluga ihtiyacim var, ben de cikolatadan karsiliyorum iste.Milkinis de cok lezzetli be, agizda eriyor meret. Bagimlisiyim, ogle yemeginden sonra milkinis milkinis diye kivraniyorum.

Ben de tam tersi malesef kilo sorunum var ve evet ıvır zıvır zaten benim yediğim şeyler de..
Ama her şeyin fazlası zarar şekerin özellikle de belki kilo probleminiz olsa daha çok düşünürdünüz bu durumu ama yokmuş
yine de fazlası zararlı afiyet olsun :)

yemek yeme bozuklugu , ve bana göre yasadiklarimdan gördüklerimden yola cikarak gecmeyen bir bermuda ücgeni,
yinede tedavisi sart , tatli duygusal eksikligi yagli da sefkat eksikligimis :S yani ruh ac ......sana tavsiyem biraz komik gelsede ise yarayan bisey , basparmaginla isaret parmagini dudak kenarindan ortaya dogru hafifi tutaraktan gezdir ( anlatamiyorum tam ya :KK43: ) bunu hem alt hem ust dudakta uygula , japon arkadasimin tavsiye si idi , beyine sinyal, yemek yeme istedigini azaltio ....

evet ben de midem aç değil karnım ağrıyor ama dediğiniz gibi demek ki
ben internette bir çözüm aramaya çalıştım ne yapabilirim diye pek bir şey bulamadım
çok teşekkür ederim öneriniz için anladım sanırım deneyeceğim

uzunca bir süre diyet yaptım böyle değildim 3 aydır falan devam ediyor bu durumum
sizin kilo durumunuz nasıl peki ?
evet bende düşünüyorum gerekirse diyetisyen psikoloğa da yönlendirir heralde
Çok kilo almıyorum bu kadar yemeye şükür boyuma oranla iyiyim.Ama arada alıyorum alıncada vermek zor oluyor işte.Doğru düzgün sağlıklı bir şey yemiyorum malesef vücudum abur cubura alıştı.

Back
X