Duygusal Yeme Krizleri

Bende sürekli açım
Sürekli yemek yemek istiyorum hemde bunun için üzgun olmam gerekmiyor. Her an her duyguda açım ben

Hipnozla bunun tedavi edildiğini duymuştum. İnşallah en kısa sürede çözüm bulursunuz...

ah canım yaaa üzüntünün verdiği yorgunlukla naqsıl yiyip yutuyosun :Ç))))

O bendede var maalesef.Kendimi birşeyler yerken buluyorum.Alkolüm yok,sigaram yok kafamı dağıtma ihtiyacı duyduğumda ya yürüyüş yaparım ya eğlenceli birşeyler izlemeye çalışırım ya da elimde yemek olur.

Yeme olayından ziyade kendinizi neden sevmiyorsunuz sürekli bir suçluluk psikolojisi var üzerinizde bunun üzerine yoğunlaşın bence.Bireysel psikoterapi alırsanız daha iyi hissedeceğinize inanıyorum.Sadece psikiyatriye gidip ilaç aldıysanız sorunun asıl kaynağı çözümlenmemiş olur.

Son düzenleme:
Aynı ben.lokma süremem azıma.sanki tıka basa yemişimde doymuşum gibi miğdem bulanır resmen.eşimle bi tartışalım iki günde süzülürüm
Aynı ben dicem mesela dün eşimle kavga ettim stres mideme vuruyor kahvaltıda sadece yumurta yemiştim sabaha kadar aç gezdim yemek görünce sinirlerim bozuluyor

Öncelikle geçmiş olsun. Burdan bi teşhiste bulunmak sağlıklı olmaz ancak sanki bir tür bağımlılık geliştirmişsiniz. Doldurulamayan bir boşluk ve bunu yemekle alkolle doldurmaya çalışan bir bünye var ortada. Muhtemelen yeme bozukluğu konusunda tedavi gördünüz. Ancak bunun sadece ilaçlarla çözülemeyeceğini biliyorsunuzdur. Tedavi süresi kişiden kişiye ve soruna göre değişkenlik gösterir. Bağımlılıkların temelindeki etkenler: Kendinden kaçmak. Korku. Kendini sevmeyi bilememek.. Duygusal açlıklarımız ve bunun sonucunda geliştirdiğimiz bağımlılıklar bizi kısır bir döngüye sokar ve irademizi felç eder. Kişi iradesini zorladıkça en başa döner ve her defasında daha da doyumsuz bir şekilde gerçekleşir bu. Bu kısır döngüyü kırmaktan başka bir yol yok. Daha önce tedavi oldunuz ve çözülmedi diye hayat boyu böyle yaşayacaksınız anlamına gelmez bu. Denemeye devam, terapiye başlayın yeni baştan, özellikle de yeme bozukluğu,bağımlılıklar gibi konularda uzmanlaşmış bir uzman psikolog bulun. Bilişsel terapiyle son yıllarda birçok konuda çok çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Üstelik bu kez çok daha bilinçlisiniz, başarı şansınız çok yüksek.

Bende de tam tersi, üzüntü boğazımı kilitliyor gibi. Bir keresinde koskoca 2 günü 1 tane muzla geçirmiştim. Böyle nasıl anlatsam dünya başıma yıkılıyor, o an yesem ne yemesem ne, yaşamak için yapılan bir şeyleri yapmak istemiyorum. Su içmek, yemek yemek ne bileyim kalkıp tuvalete bile gitmek içimden gelmiyor. Oturduğum yerde yok olmayı bekler gibi kalakalıyorum. Midem zaten ağzıma gelmiş oluyor, nabzım beynimde atıyor şu durumdayken hayatın anlamını söyleseler aldırış edecek durumda olmuyorum. Buna bazen saatlerce süren ağlama krizleri de eşlik ediyor tabi.
Herkesin tepkisi farklı oluyor demek ki. İkimizin de yaptığı doğru değil tabi.
Ben yiyemiyorum, teyzem de sizin gibi üzgünken yer mesela. Hem de öyle hazır olanları kucaklayıp yemek de değil. Kadın hamur falan açıyor, börek yapıyor, güzelce sofra kuruyor sonra da oturup hepsini yiyor. Şahsen o böreği yapana kadar iştahının kaçmaması ayrı bir garip.
Yerine bir şey koyamamaktan ileri geliyor bence, o an en hızlı mutluluk veren şey yemek oluyor. Ve hemen ona sarılıyor. O pasta mesela, lezzetli kreması ağızda dağılırken diğer olumsuzluklar aklına gelmiyor. Ama uzun vadeli olmadığı için sonrasında aynı acı devam ediyor üzerine bir de çok yemenin vermiş olduğu pişmanlık ekleniyor. İki kat mutsuz ediyor yani. Size tavsiyem, dolabın yanına gittiğinizde 20 dakika sonrasını düşünün. Dolaptaki her şey midenizde diyelim, karnınız şişmiş bir köşede oturuyorsunuz. İnanılmaz hantal, bitik, yenik, beceriksiz ve başarısız hissediyorsunuz hayal edin. Şu durumu cidden yaşamak ister misiniz? 20 dakika sonra olacakları engellemek sizin elinizde, yavaşça o buzdolabının yanından ayrılın, başka bir aktivite bulun, arayın, olmazsa hemen hızlıca giyinin, saçınızı başınızı düzeltip sokağa atıverin kendinizi. Ama ne olursa olsun o 3 kişilik yemeği yemeyin.

Senin içinde gizli antepli var konu sahıbı
Bız burda hergun boyleyız
Valla bılemedım kı bı sekılde yıyerek bastırdıgınız duygular spora alısıncada aynı etkıyı verır belkı
Bence stres anında hemen evden cıkıp yuruyun derım

Aynen bende böyleyim valla son bir aydır çok cokuntudeyim kv kaynaklı yemek yiyemez oldum bugün sabahtan beri sadece yarim kase çorba ve bir dilim ekmek yedim oda midem bulana bulana şuan açlıktan midem gurulduyo ama yiyesim yok midem ağzımda nasil düzelirim hiç bilmiyorum varsa bi bilen banada söylesin 6 ay daha çekmek zorundayım o zamana kadar açlıktan ölmem inşallah diye düşünmeye basladim

Merhaba,

Beni de yazın listenize :)

Üstelik ben tüp mideliyim, zamanında 70 kilo verdim ancak bu duygusal yeme olayı benim için yeniden kilo almak demek tabi.

Ben bu sorunun iki ayağı olduğunu düşünüyorum. Biri psikolojik destek biri de disiplin. Ben kendi adıma psikolojik destek için kendimi yanında rahat hissedebildiğim bir psikolog buldum. Derdimi ona döküyorum o da elden geldiğince çözümler üretmem için beni yönlendiriyor.

İkinci basamak da disipline olabilmek için bir diyetisyene başladım. Minik bir defterim var, yediklerimi not ediyorum. Önünüzde yazılı olunca gün içinde yedikleriniz daha caydırıcı olabiliyor tekrar tekrar buzdolabına koşmak. Bu istek geldiğinde ise başka şeylere yöneltmeye çalışıyorum ilgimi,örgü örmek,sürükleyici bir kitap okumak gibi.

Aslında bu bahsettiğimiz duygusal açlık içimizde yemekle doldurulamayan bir boşluk. Onun ne olduğunu bulup doldurmaya çalışmak en önemlisi. Bazen dönem dönem vuruyor bu duygu. Aynı nasıl grip,nezle olacağımızı hissettiğimiz o ilk boğaz kaşıntısında önlem alıp ballı bir bitki çayı içiyorsak, bu kriz vuracağı anda ki o sıkıntıları hissettiğiniz an kendinizi durumdan uzaklaştıracak bir şeyler yapmayı deneyin.

Umarım yardımı dokunur,sevgiler :)

Doktor musunuz? Zira bunlar bana doktorumun kurduğu cümlelerdi... Çok teşekkür ederim bunları duymak çok iyi geldi

O boşluğu biliyorum da yerini dolduramıyorum işte

Şimdi sakin kafayla düşündükce isyanı kesince bu yazılanlar öylesine doğru geliyor ki...

İyi ki varsiniz teşekkür ederim

Valla duygusal mı değil mi bilmiyorum ama ben de inanılmaz iştahlıyımdır. Artık son çare iştah kapatıcı şurup araştırmıştım, hatta buraya da konu açmıştım ama kimse yazmadı. Güç bela bi 5 kilo verdim ama 2 günde geri alabilme yeteneğine sahibim. Ben de aynen 3 kişinin yediği yemeği yiyebilirim. Özellikle de hamurişi. Kendimi tutmaya çalışıyorum, hazır kilo vermişken dikkat edeyim diyorum. Çikolata, cips, çekirdek, bisküvi almıyorum eve. Tam buğday ekmeği yiyorum o da sadece kahvaltıda, diğer öğünlerde yok. Pirinç pilavı yemiyorum artık, tatlı yemiyorum. Yine de çok zor veriyorum. Artık şaşırdım ne yapacağımı. Karnım doyuyor ama gözümü doyuramıyorum. Toksam bile yine oturup eni konu sofra kurup yemek yiyebilirim. Tok bile olsam! Gözümü doyuramıyorum

O boşluğu biliyorum da yerini dolduramıyorum işte

Şimdi sakin kafayla düşündükce isyanı kesince bu yazılanlar öylesine doğru geliyor ki...

İyi ki varsiniz teşekkür ederim

İsyan insanın doğasında var :) Nelere isyan ediyoruz sonra " Daha büyüğü var burada derdin,buyur" diyor hayat ve bu döngü böyle sürüyor.

Çok özel bir şey değilse eğer yakınlarınızla bu bildiğiniz "boşluğunuz" hakkında konuşun,konuştukça tükeniyor bazen mesele,önemini az da olsun yitirebiliyor. Ya da yaşanılabilir kılınıyor az da olsa :) Anlıyorum ben sizi, ben de maşallah öyle boşluklarla delik deşik sünger gibi olmuştum,minik minik yamadım, hala da yamıyorum :)

Kadın çok güçlü bir varlık bence, nelerin altından kalkıyoruz. Bu da olacaktır, bir gün tam dolmasa da boşluk, beraber yaşanılır hale gelecektir.

Ve siz de iyi ki varsınız,insan ortak paydası olan ve bu paydaları çekincesizce yazan insanlarla bir platformda buluşabilince umut doluyor. Birbirimizden destek alabilmek önemli olan.

Sevgiler :)

Sevgili Milena81,

Bilmişlik yapıyor gibi olmasın,yanlış anlama beni derdim asla akıl vermek değil. Ancak attan düşeni attan düşen anlar diye girizgah yapıyorum :)

Acaba bir endokrinciye mi görünsen ? Bitmeyen açlık krizlerinin şeker-insülin direnci, bazen tiroid ile alakası olabiliyor. İştah kesici şurup vs yerine önce bu olasılıkları eleyebilirsen belki daha sağlıklı yaklaşabilirsin bu sıkıntıya, ne dersin ?

Sevgiler

Alkol ve antidepresan haricinde be nde ayniydim. Millet uzulunce yemeden icmeden kesilir. Bende dolaba kosardim. Hersey beyinde bitiyor bunu unutmayin. Insanoglugunun karar verdikten sonra yapamayacagi hic bir sey yok. Ben buna inaniyorum. 73 kiloydum. Simdi 55 kg.yum. simdide kilo alirim korkusuyla kendimi tutmaya calisiyorum.

Canim boyum kısa benim 156 cm internette ideal kilomu hesapladım orada 47 yazdığı için 57 olmak istiyorum bekarken de o kilodaydim hatta 42 yi bile gormuslugum var

Sevgili Lovedreams,

Haklı olabilirsin aslında, boy büyük bir belirleyici etken ideal kilo hesaplamasında. Ancak bunu internetterki hesaplama aracından çok hastane-diyetisyenlerde olan yağını ve kasını ayırarak ölçebilen aletlerle belirlemek daha sağlıklı bir fikir verebilir. Şöyle düşün, iki kadın olsun ikisi de 1.70 boyunda, ikisi de 80 kilo. Biri bir atlet olabilir,incecik ve çok sağlıklı bir fiziğe sahip olabilir,kas kütlesi fazla olduğundan ve kas kütlesi yağ kütlesine göre kapladığı alana nazaran daha ağır geldiğinden bu kiloda olabilir. Öte yandan diğer kadın full göbekli bir hatun olabilir :)

Yani haddim olmayarak sana önerim,bahsettiğim gibi bir ölçüm cihazı yardımıyla ideal kilonu öğrenirsen sağlıklı kilo hedefi koymak kolaylaşabilir.

Ömrüm kilolarla uğraşmak yolunda heba olduğu için profesyonel hasta oldum böyle :)

Canim boyum kısa benim 156 cm internette ideal kilomu hesapladım orada 47 yazdığı için 57 olmak istiyorum bekarken de o kilodaydim hatta 42 yi bile gormuslugum var
O manken olcusudur. Kurdan olcusu derim ben ona. Ideal kilonuzun ustune 5 kg koyun o olcu normaldir. Sizin idealiniz 52 kg.dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…