Duygusal Yeme Krizleri

Yoo niye yanlış anlayım, haklısınız. Ama daha 15 gün önce başka bir sebepten çok detaylı kan tahlili yapıldı bana. Allaha çok şükür ne şeker ne tiroid çıktı. Benimki bence açgözlülük. Hatta konu sahibi ile aynı sanırım, duygusal açlık, boşluk doldurmaca. Son iki yıldır böyleyim, daha önce böyle değildim ki. İki yılda hayatımda çok şey değişti ve ben kaldıramıyorum. Bütün mesele bu :/

Hiç bir hormonel sıkıntınız olmaması çok çok güzel bir haber :)

Bakın aslında buradan bir yere varılabilir. Son 2 hayatınızda ne değiştiyse ve siz bu durumların ne şekle evrilmesini istiyorsanız bir liste yapın. Listeyi önünüze koyun ve yüzde yüz çözüm olamasa bile değişim sağlayabileceğiniz neler var bir göz atın bence ? Ben de korkunç dikenli yollardan geçtim. Dediğim gibi 70 kilo vermiştim, hastalıklar ve diğer hayat sıkıntıları bana 20 kilo hediye etti :) Ama bu hediyeyi anlamak ve bunu sınav olarak görüp adım adım hayatımızı değiştirmek bizim elimizde. Ben de şu an bu süreçteyim. Eminim hepimiz yapabiliriz. Er-geç,yavaş-hızlı farketmez. Tespit etmek ve başlamak önemli :)

Sevgiler

Bende 55 kiloyum kimse inanmiyor bana dogru dediniz kisiden kisiye degisiyor. Boyum 160 bu arada. 55 kg.dan daha dusuk gosteriyormusum.

Çok teşekkür ediyorum canım öneriniz için mutlaka diyemem ama en kısa zamanda doktora gitmeye çalışacağım :)

Bende 55 kiloyum kimse inanmiyor bana dogru dediniz kisiden kisiye degisiyor. Boyum 160 bu arada. 55 kg.dan daha dusuk gosteriyormusum.
Tabii, herkeste farklıdır. Ben 1.73 üm 70 kiloyken 38 bedendim :)
İdeal kilo direkt bir sayı değil bir aralıktır aslında 65-76 gibi misal. Bu internette ki hesaplamalar o aralığın en düşüğünü söylüyor size. Bir de dediğim gibi kas kütlesi,kilo dağılımı gibi etkenler de var

Doktor musunuz? Zira bunlar bana doktorumun kurduğu cümlelerdi... Çok teşekkür ederim bunları duymak çok iyi geldi

Rica ederim, umarım bu kısır döngünün biran önce dışına çıkarsınız ve özgür hissedersiniz. Psikoloji öğrencisiyim, bağımlılık konusu özel ilgi alanım:)

Rica ederim, umarım bu kısır döngünün biran önce dışına çıkarsınız ve özgür hissedersiniz. Psikoloji öğrencisiyim, bağımlılık konusu özel ilgi alanım:)
doktor doktor gezdim bu kadar net konuşan sadece bir kişi oldu... Daha öğrenciyken böyleyse...

doktor doktor gezdim bu kadar net konuşan sadece bir kişi oldu... Daha öğrenciyken böyleyse...

Çok teşekkür ederim söyledikleriniz beni nasıl motive etti bilemezsiniz. Aslına bakarsanız benim de kurtulamadığım bir sigara bağımlılığım vardı. O kadar canıma tak etmişti ki sonunda çözdüm olayı ve kurtuldum. Nasıl özgür hissediyorum anlatamam. Ancak şunu da biliyorum ki tek bir sigara yakarsam aynı kısır döngüye girerim. Bağımlılığın mantığını bir kez çözdünüz mü irade gücünü kullanmanıza gerek kalmaz. Sigara içmenin beni asla rahatlatmadığına aksine beni esir ettiğine o kadar ikna oldum ki kendiliğinden kurtuldum. Şimdi sizin durumunuzda da aynı şey geçerli: Bir şekilde tıka basa yemenin sizi rahatlattığına inanıyorsunuz ya aksine ikna olsaydınız? İçinizde küçük bir canavar var ve sürekli doyurulmayı bekliyor, siz onu doyurdukça güçleniyor. Güçlendikçe tekrar istiyor. Çünkü muhtemelen çok sıkıntılı bir anınızda tıka basa yediniz ve o rahatlama duygusu beyninize kodlanmış. O günden sonra da esiri oldunuz. İçinizdeki o boşluğu bir kez tespit etseniz ve onu doyurmanın çok başka yolları olduğuna ikna olsanız kurtulacaksınız. Tedaviden vazgeçmeyin.

Canim boyum kısa benim 156 cm internette ideal kilomu hesapladım orada 47 yazdığı için 57 olmak istiyorum bekarken de o kilodaydim hatta 42 yi bile gormuslugum var
Benimde ideal kilom 54 filan ama ben o kiloda çok zayıf oluyorum çünkü kemiğim çok ince.boyum 162 60 kiloyum ama bence çok kilolu durmuyorum.hani öyle abes bi yanım yok.

Benimde ideal kilom 54 filan ama ben o kiloda çok zayıf oluyorum çünkü kemiğim çok ince.boyum 162 60 kiloyum ama bence çok kilolu durmuyorum.hani öyle abes bi yanım yok.
Anladım canım benim kemiklerim çok iri değil ama incede sayılmaz

aynı durum bende de var sürekli bir kısır döngü içerisindeyim. fazla kilom yok ama bazen yemeye özellikle de karbonhidratlı gıdalara çok fazla yöneliyorum.genellikle üzgünken yiyemem, o anlar mutlu anlar oluyor. bu duygusal boşluğun sebebini henüz çözemedim ama kilo almadan kontrol etmek istiyorum

Esasında sizin söylediğiniz durumlar bazen hepimizde var, burada "uçlarda" seyreden ve insanların iradesini yok eden, sağlıklarını tehlikeye sokan durumlarla ilgili yazdım onu daha ziyade. Sizin durumunuzda sanki biraz yeme alışkanlıklarının da payı var diye anladım yazdıklarınızdan. Ancak tabiki şimdiden farkındalik edinmeniz iyi olmuş, sizin yoğunlaşacağınız nokta diğer arkadaşların verdiği tavsiyeler doğrultusunda ilerleyebilir bence.

çok güzel ifade ettiniz durumu yeme alışkanlıklarımdanmıdır bilinmez ama özellikle kendimi diğer insanlara ifade edemediğimde bu boşluğu yemek yiyerek kapatmaya çalıştığımı farkettim bilmiyorum kötü beslenme alışkalnlığıda olabilir tabi.

Arkadaslar kilolu insanlarin coguna bakarsaniz sorun duygusal acliktir. Öyle böyle değil duygusal açlık artik bircogumuzun sorunu.Ve benim de. Benim onerim bunu hep birlikte aşmaya calismak.Ne dersiniz duygusal acliktan kurtulmanin yollari diye bir topik mi acsak birbirimize destek olsak ne guzel olur aslinda

kesinlikle katılıyorum.. ya sıkıntıdan ya üzüntüden ya stres altındayken yemek yiyoruz.. topik açılabilir bu konuda

Kendinizle ilgili bunları farketmeniz zaten harika birşey, farkındalık ne kadar çoksa tuzağa düşme riski o kadar azdır

Ee yiyin gitsin o zaman ya tadımlık kadar yiyin beyniniz oraya takıldı şimdi. Yarım bi işiniz kaldı gibi düşünün onu görmezden gelmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…