Sevgili Milena81,
Bilmişlik yapıyor gibi olmasın,yanlış anlama beni derdim asla akıl vermek değil. Ancak attan düşeni attan düşen anlar diye girizgah yapıyorum :)
Acaba bir endokrinciye mi görünsen ? Bitmeyen açlık krizlerinin şeker-insülin direnci, bazen tiroid ile alakası olabiliyor. İştah kesici şurup vs yerine önce bu olasılıkları eleyebilirsen belki daha sağlıklı yaklaşabilirsin bu sıkıntıya, ne dersin ?
Sevgiler
Yoo niye yanlış anlayım, haklısınız. Ama daha 15 gün önce başka bir sebepten çok detaylı kan tahlili yapıldı bana. Allaha çok şükür ne şeker ne tiroid çıktı. Benimki bence açgözlülük. Hatta konu sahibi ile aynı sanırım, duygusal açlık, boşluk doldurmaca. Son iki yıldır böyleyim, daha önce böyle değildim ki. İki yılda hayatımda çok şey değişti ve ben kaldıramıyorum. Bütün mesele bu :/
Bende 55 kiloyum kimse inanmiyor bana dogru dediniz kisiden kisiye degisiyor. Boyum 160 bu arada. 55 kg.dan daha dusuk gosteriyormusum.Sevgili Lovedreams,
Haklı olabilirsin aslında, boy büyük bir belirleyici etken ideal kilo hesaplamasında. Ancak bunu internetterki hesaplama aracından çok hastane-diyetisyenlerde olan yağını ve kasını ayırarak ölçebilen aletlerle belirlemek daha sağlıklı bir fikir verebilir. Şöyle düşün, iki kadın olsun ikisi de 1.70 boyunda, ikisi de 80 kilo. Biri bir atlet olabilir,incecik ve çok sağlıklı bir fiziğe sahip olabilir,kas kütlesi fazla olduğundan ve kas kütlesi yağ kütlesine göre kapladığı alana nazaran daha ağır geldiğinden bu kiloda olabilir. Öte yandan diğer kadın full göbekli bir hatun olabilir :)
Yani haddim olmayarak sana önerim,bahsettiğim gibi bir ölçüm cihazı yardımıyla ideal kilonu öğrenirsen sağlıklı kilo hedefi koymak kolaylaşabilir.
Ömrüm kilolarla uğraşmak yolunda heba olduğu için profesyonel hasta oldum böyle :)
Çok teşekkür ediyorum canım öneriniz için mutlaka diyemem ama en kısa zamanda doktora gitmeye çalışacağım :)Sevgili Lovedreams,
Haklı olabilirsin aslında, boy büyük bir belirleyici etken ideal kilo hesaplamasında. Ancak bunu internetterki hesaplama aracından çok hastane-diyetisyenlerde olan yağını ve kasını ayırarak ölçebilen aletlerle belirlemek daha sağlıklı bir fikir verebilir. Şöyle düşün, iki kadın olsun ikisi de 1.70 boyunda, ikisi de 80 kilo. Biri bir atlet olabilir,incecik ve çok sağlıklı bir fiziğe sahip olabilir,kas kütlesi fazla olduğundan ve kas kütlesi yağ kütlesine göre kapladığı alana nazaran daha ağır geldiğinden bu kiloda olabilir. Öte yandan diğer kadın full göbekli bir hatun olabilir :)
Yani haddim olmayarak sana önerim,bahsettiğim gibi bir ölçüm cihazı yardımıyla ideal kilonu öğrenirsen sağlıklı kilo hedefi koymak kolaylaşabilir.
Ömrüm kilolarla uğraşmak yolunda heba olduğu için profesyonel hasta oldum böyle :)
Yani gerçekten de internet te yazan herşeyi doğru demek doğru değilmiş sagolun kızlar benim için yorum yaptınızO manken olcusudur. Kurdan olcusu derim ben ona. Ideal kilonuzun ustune 5 kg koyun o olcu normaldir. Sizin idealiniz 52 kg.dur.
Tabii, herkeste farklıdır. Ben 1.73 üm 70 kiloyken 38 bedendim :)Bende 55 kiloyum kimse inanmiyor bana dogru dediniz kisiden kisiye degisiyor. Boyum 160 bu arada. 55 kg.dan daha dusuk gosteriyormusum.
Doktor musunuz? Zira bunlar bana doktorumun kurduğu cümlelerdi... Çok teşekkür ederim bunları duymak çok iyi geldi
doktor doktor gezdim bu kadar net konuşan sadece bir kişi oldu...Rica ederim, umarım bu kısır döngünün biran önce dışına çıkarsınız ve özgür hissedersiniz. Psikoloji öğrencisiyim, bağımlılık konusu özel ilgi alanım:)
doktor doktor gezdim bu kadar net konuşan sadece bir kişi oldu...Daha öğrenciyken böyleyse...
Benimde ideal kilom 54 filan ama ben o kiloda çok zayıf oluyorum çünkü kemiğim çok ince.boyum 162 60 kiloyum ama bence çok kilolu durmuyorum.hani öyle abes bi yanım yok.Canim boyum kısa benim 156 cm internette ideal kilomu hesapladım orada 47 yazdığı için 57 olmak istiyorum bekarken de o kilodaydim hatta 42 yi bile gormuslugum var
Anladım canım benim kemiklerim çok iri değil ama incede sayılmazBenimde ideal kilom 54 filan ama ben o kiloda çok zayıf oluyorum çünkü kemiğim çok ince.boyum 162 60 kiloyum ama bence çok kilolu durmuyorum.hani öyle abes bi yanım yok.
Öncelikle geçmiş olsun. Burdan bi teşhiste bulunmak sağlıklı olmaz ancak sanki bir tür bağımlılık geliştirmişsiniz. Doldurulamayan bir boşluk ve bunu yemekle alkolle doldurmaya çalışan bir bünye var ortada. Muhtemelen yeme bozukluğu konusunda tedavi gördünüz. Ancak bunun sadece ilaçlarla çözülemeyeceğini biliyorsunuzdur. Tedavi süresi kişiden kişiye ve soruna göre değişkenlik gösterir. Bağımlılıkların temelindeki etkenler: Kendinden kaçmak. Korku. Kendini sevmeyi bilememek.. Duygusal açlıklarımız ve bunun sonucunda geliştirdiğimiz bağımlılıklar bizi kısır bir döngüye sokar ve irademizi felç eder. Kişi iradesini zorladıkça en başa döner ve her defasında daha da doyumsuz bir şekilde gerçekleşir bu. Bu kısır döngüyü kırmaktan başka bir yol yok. Daha önce tedavi oldunuz ve çözülmedi diye hayat boyu böyle yaşayacaksınız anlamına gelmez bu. Denemeye devam, terapiye başlayın yeni baştan, özellikle de yeme bozukluğu,bağımlılıklar gibi konularda uzmanlaşmış bir uzman psikolog bulun. Bilişsel terapiyle son yıllarda birçok konuda çok çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Üstelik bu kez çok daha bilinçlisiniz, başarı şansınız çok yüksek.
aynı durum bende de var sürekli bir kısır döngü içerisindeyim. fazla kilom yok ama bazen yemeye özellikle de karbonhidratlı gıdalara çok fazla yöneliyorum.genellikle üzgünken yiyemem, o anlar mutlu anlar oluyor. bu duygusal boşluğun sebebini henüz çözemedim ama kilo almadan kontrol etmek istiyorum
Esasında sizin söylediğiniz durumlar bazen hepimizde var, burada "uçlarda" seyreden ve insanların iradesini yok eden, sağlıklarını tehlikeye sokan durumlarla ilgili yazdım onu daha ziyade. Sizin durumunuzda sanki biraz yeme alışkanlıklarının da payı var diye anladım yazdıklarınızdan. Ancak tabiki şimdiden farkındalik edinmeniz iyi olmuş, sizin yoğunlaşacağınız nokta diğer arkadaşların verdiği tavsiyeler doğrultusunda ilerleyebilir bence.
Arkadaslar kilolu insanlarin coguna bakarsaniz sorun duygusal acliktir. Öyle böyle değil duygusal açlık artik bircogumuzun sorunu.Ve benim de. Benim onerim bunu hep birlikte aşmaya calismak.Ne dersiniz duygusal acliktan kurtulmanin yollari diye bir topik mi acsak birbirimize destek olsak ne guzel olur aslinda
çok güzel ifade ettiniz durumuyeme alışkanlıklarımdanmıdır bilinmez ama özellikle kendimi diğer insanlara ifade edemediğimde bu boşluğu yemek yiyerek kapatmaya çalıştığımı farkettim bilmiyorum kötü beslenme alışkalnlığıda olabilir tabi.
Ee yiyin gitsin o zaman ya tadımlık kadar yiyin beyniniz oraya takıldı şimdi. Yarım bi işiniz kaldı gibi düşünün onu görmezden gelmeyinBunun tam tersini düşünün şimdi öyleyse. Biri size çirkin dese o gün hiçbir sey yemiyorsunuz. Anneniz size ufacık sesini yükseltse kendinizi açlıktan bayılmak üzere bi halde buluyorsunuz. Iste bende öyleyim.
Küçücük bir şeye sinirlendim sabah ya küçücük... Şu an mideme sancılar giriyor yemekten ama hala aç hissediyorum. Duşa girdim, temiz hava aldım, kahve ictim, yesil cay ictim ama olmuyor bastırmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?