Duygusalım bu aralar. Eşim

Kardeşine annen açıklama yapsın,bunu da sen düşünme.
Hiç nazlı bir hamile değildim,
Buna rağmen şunu şuraya koy dediğimde eşim yapmadığı için tam 4 saat için için ağlamıştım
Hamilelik yoruyor ve karmaşıklaştırıyor insanı zaten.
Belki ne olur,iyi olduğunuz bir anda beş dakika sizi ve bebeği görürler,o kadar.
Bazı aileler bu konularda tuhaf.Çocukluğumda bir komşumuz doğum yapmıştı.Babası ortalık yerde,bizim kızın dikişleri de öyle çokmuş ki,zor oturuyor,yastıkları aralık bırakıp oturtuyoruz,dikişleri acımasın diyeanlatıyordu.25 yıl öncesi yani,bugün olsa pansumanını yapmaya kalkarlar herhalde...
Nasıl rahat olacaksan öyle ayarla.O gün senin günün olacak

Bence eşiniz gayet anlayışlı da sizin hormonlarınız yüzünden biraz uzamış konu.

kardeşimi istemesinin sebebi kızlar kardeşim çok heyecanlı
ama koca adam yani biraz toparlanayım öyle görür demiştim öncesinde
kendi erkek kardeşini çağırma gibi bir şeyden bahsetmedi
biz bebek erkek olduğu için erkenden sünnet ettirmeyi düşünüyoruz mesela
hemen diyor ki yanında dayısı olmayacak mı?

ama yok dediğim benim kardeşim canım
dedim normalde ben kalabalığı sevmem zaten öyle bir zamanda hiç yapamam
biraz toparlanmamı bekle dedim

ahh ahh kadınların hiç değer görmediği bir yerlerden işte malesef
oda bilmiyor nasıl davranacağını ama şu hormonlar felan beni mahvetti
hamileliğimin bir bu döneminde böyle oldum

o kadar sinsi planlı bir insan değildir aslında
yani nasıl desem bu kadar kompleks şeyler düşünemez
çok şükür ki
ben zaten kayınvalidem dışında kimseyi istemiyorum dedim
anneler dışında başka kimsenin yanında rahat edemem dedim ki
kayınvalidemin yanında bile edemem de işte onun da torunu diye gelsin istiyorum

inan bende nazlı bir hamile değilim ama
bu ay beni mahvetti
bu kadar mutsuz olmamıştım hiç geçen aylarımda
sürekli ağlamak istiyorum ağlamaya bahaneler buluyorum

Çok özür dilerim ama ben kardeşinin gelmesini neden istemedin anlamadım.Ben de yıllar önce ailemden farklı bir şehirde sezeryanla doğum yaptım.Erkek kardeşim var.Doğumun üçüncü günü gelmişti.Çok mutlu olmuştum.İki gün kaldı gitti.Bana iyi gelmişti açıkçası.Senin içinde böyle olmaz mı acaba diye sordum.Yanlış anlama.Kocan benimkilerde gelsin gibi bişeyler der diye mi istemiyorsun.

hiç gelemezdim ben de yanımda bi dolu insan olmasına. hele de erkek... o bebeği sürekli emzireceksin. yanında olman gerekiyor, uykuların bölük pörçük olacak, dinlenmek için ayaklarımı uzatıp yatayım da diyemezsin o kalabalığın içinde.. onlarda da azıcık düşünce varsa gelip kalmazlar zaten lohusanın evinde.. ama sen yine de eşine kesin konuş canım

Haklısın baştan tavrını eşine kesin bir dille belli etmelisin yoksa benim gibi hastane odasında 30 kişiyle sancı çekersin benden söylemesi.

doğum tarihini beklenenden 2 hafta sonra olarak söyleseydiniz keşke herkese. ben öyle yaptım. doğum sırasında kimseyi istemiyorum , doğum cümbür cemaat yaşanacak bir olay değil bence. sevinçlerini 1-2 gün sonra yaşasınlar. doğumda yalnız olmak istiyorum.

ya canım kardeşim erkek
ilk bebeğim ne durumda olurum bilemiyorum
rahat edemem zaten şimdiden gerginim o zaman nasıl bir ruh halinde olurum bilmiyorum
bide eşimin ailesi topluca gezmeyi sever
kalabalık istemediği mi söylediğim için yalnızca kayınvalidem gelecek
onlar kalabalık gelmesin deyipte kardeşim gelsin demek biraz kötü geliyor tabi buda 2. sebep

Haklısın baştan tavrını eşine kesin bir dille belli etmelisin yoksa benim gibi hastane odasında 30 kişiyle sancı çekersin benden söylemesi.

daha doğum tarihimiz net değil diyorum zaten
ben yalnızca annemi istiyorum yanımda
kayınvalideminde ilk torunu olduğu için oda gelsin diyorum
yaşadığımız yerde pek kimsemiz yok
o yüzden gelenler yanında kimseyi getirmezse bu kadarız
annem getirmez ama inşaallah kayınvalidem de getirmez

Anladım.Gerilme sakın.Gözünde büyüttüğün gibi olmaz emin ol.Sen nasıl rahat edeceksen öyle yap tabi.Benimki de erkek.Ben bir rahatsızlık duymadım.Ama tabi herkesin durumu farklı.Hayırlısıyla al kucağına bebeğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…