• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düzelir mi boşanmalı mı :(

ortanca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
65
8
98
Kocaeli
merhaba arkadaşlar uzun zaman sonra buradayım.
Yıllar önce konu açmıştım eşimle aile Apartmanı'nda yaşamanın zorlukları üzerine.
Herkesin de söylediği gibi tek çözüm uzakta evdi ve 3 hafta önce arabayla 1 toplu taşımayla neredeyse 2 saat uzak bir yere taşındık.
Benim işim yeni evimize çok yakın eşimin ise eski evimize.
Bu nedenle haftanın neredeyse yarısını ailesinde yani eski adresimizde geçiriyor.
Ve benim işimle olan sözleşmemin biran önce bitmesini ve geri dönmemizi istiyor.
Ben bir kadın olarak yalnız kalıyorum her hafta bikaç gün o ise ailesiyle kardeşiyle beraber.
Buradayken çok mutlu iyi olan adam orada kaldığı akşam Başlıyor bana kötü davranmaya.
Biliyorum onu doldurduklarını.
Çok Çaresizim.
O evdeyken bi çıksak şurdan diyordum çıktık yine düzelmedi.
Bu tarafta iş de baktı ama zaten oraya geri Dönmeyi istediği için pek istekli değil.
Aynı zamanda ilişkimiz de ailesiyle çok iç içe olmaktan çok yıprandı.
Daha toparlamaya fırsat bulamadan böyle düzensiz bir düzen kurduk.
Eninde sonunda oraya Dönmeyi koymuş kafasına ben anladım artık.
Lütfen fikir verin.
Yoksa ne yapacağımı bilmiyorum :(

Bu güne kada düzelir umudu ile sabretmedin mi zaten ? Off bu erkekler neden böyle artık önceliği eşe vermeliler ama neden aile bu kadar ağır basıyor

Sizin degil de esinizin bir sey yapmasi gerekiyor. Sozde yeni bir duzen kurmaya calismissiniz ama yeni duzen kurulamamis. Esin ne dusunuyor, konusuyor musunuz? Eski sorunlarin devam edecegi ve baska bir cozum yolu dusunme gibi bir cabasi hic mi yok?

Evet bugüne kadar düzelir umudu ile sabrettim ama bu eve geçip hiç yaşayamadık ki doya doya. 1 gün burda 1 gün orda. Ben de diyorum ki böyle böyle derken benim iş yerimle sözleşmem bitecek Konuları konuşamadan çözüme ulaştırmadan 1 yıl dolacak ve hadi dönüyoruz diyecek korkum bu. Konuşayım diyorum ama zaten geç geliyor yorgun oluyoruz. Zaten kafa olarak da yorgunum.

Gerçekten merak ediyorum.
Böyle tipler niye evlenir ki?
Çok ciddiyim, ben olsam kendisine bunu sorardım.
Tek derdi yatak mı yani?
Insan evinde karısıyla bir sohbet etmek istemez mi, dizi izlemek istemez mi?
Her zaman büyükler başımızın tacı tamam da karısını ezip geçen adam da üzgünüm ki işe yaramaz bence.

siz başka eve taşınmamışsınız ki....adam yine eski eve gidip duruyor. işi daha yakın diyeymiş...
o zaman ikinizin işine ortak mesafede bir yer tutmalı veya uzaklığı göze alıp sizin kendi iş yerinize uzak bir eve de razı olmalıydınız en azından ailesinden kopup "birey" olana kadar...böyle evlilik olmaz. haftanın yarısı evde yarısı değil... ne saçma iş bu ya

Geri dönmek istemediğimi ima ettim. Biçok kriz anında açık açık da belirttim ama benim evim orada diyor neden kira ödeyeyim diyor. O ev onun değil ki babasının oturabilmemiz için verdiği ev. Ne satabilir ne kiraya verip buradaki kiramızı ödeyebiliriz. Bunu söylediğimde de sinirleniyor.

O ne öyle ya ailede kalmalar? Eşini bırakıp kalması çok şaşırdım gerçekten bu nasıl adam? Eksi yere taşınırsanız tecrüben var nasıl olacağına dair.. Ya evine yakın iş bulacak ya da bıraksın anasının dibinde yaşasın.

Bosanmak icin cok büyük bir sebep görmüyorum simdilik (esim evdeyken iyi dediniz cünkü) ama sizi yipratan bir durum bu, ve cözüm bulmaniz sart.
Esinizle acik acik konusmussunuzdur bu durumu defalarca.
Anlamasi icin ne yapmam lazim derseniz, esinizin ailesinden birilerinin size destek vermesini saglayin.
Bu kadar ailesini seven biri onlarin sözünü dinler.
Yok mu ailesinde sizi seven biri? Anne, babasi demiyor mu oglum git tasindigin yerden is bul, karini yanliz birakma evde diye? Nereye kadar sürecek ki bu durum?
Aile büyüklerinden akli basinda birinin esinize nasihat vermesi lazim biraz. Aile olmak ne demek bilmeli.

Gerçekten merak ediyorum.
Böyle tipler niye evlenir ki?
Çok ciddiyim, ben olsam kendisine bunu sorardım.
Tek derdi yatak mı yani?
Insan evinde karısıyla bir sohbet etmek istemez mi, dizi izlemek istemez mi?
Her zaman büyükler başımızın tacı tamam da karısını ezip geçen adam da üzgünüm ki işe yaramaz bence.
aynısını ben düşünüyordum şu an...
böyle ataerkil bir toplumda bu kadar bağımlı adam nasıl çıkıyor hayret doğrusu ya...kızlar genelde toplum ve aile baskısı yüzünden evden ayrılmamalarına rağmen ayrı bir aile olduğunu kabullenip hayatlarına devam ediyorlar. daha zor olması lazım. alışkanlık daha büyük. ama olmuyor. adamları anneleri sürekli pışpışlıyor, babaları borçlarını ödüyor, ev alıyor,araba bırakıyor vs. bence bu yüzden...

Oraya tekrar gitmek istemediğini orada mutlu olmadığını söyle. Eğer hala üstlerse yapacak bir şey yok. Sonuç belli :KK51:

Evliliginizdeki sorunlar hep disardan mi kaynakli peki? Iliskiniz nasil merak ettim. Yazini okuyunca hicbir umut kalmamis, iki taraf da bezmis gibi bir durum canlandi gozumde. Ayri kalmaniz da cok kotu. Insanlar yataklari bile ayirirken zorunlu durumlarda cocuk falan olunca 40 kez dusunuyor bir sogukluk girer mi diye. Siz sanirim haftanin yarisini ayri geciriyorsunuz..

Bu aileler neden rahat bırakmazki çocukları anlamam. Allah yardımcın olsun.

Ev ararken de kendi Başımıza halletmedik. Yine halası ve yaZlıktan Komşuları buldular evi. Gelip bir gün ev aramadan eve yerleştik. Zora gelemiyor. Hayattan korkuyor. Ev almaya da yanaşmıyor. Gelirimiz ortanın üzerinde. Puan benim maaşım 3e katlandı. Ben borç ödemem evim varken diyor. Bilmiyor ki benim 4 yılımı geçirdiğim o evde yerden tavana kadar herşey midemi bulandırıyor.

Eğer eşim adam olsaydı ailesiyle sorun yaşanmazdı zaten. Yani başbaşa çok iyiyiz ama araya ailesi girince midem bulanıyor. Uyguladığımız herşey ailesinin planları kararları 30 Yaşında adam kendi kararlarını alamıyor. Buraya gelince çok iyiyiz ailesine gittiği gün akşam triplere giriyor.

Bu böyle ayrı zor oluyor diye konuştuğumuzda senin için o kadar yol geliyorum diyor. Yolu çekiyor ya fedakarlık yapmış oluyormuş. Buradan iş aramaya devam ediyor ama isteksiz, zaten geri döneceğiz 1 sene sonra tekrar orada mı iş arıyayım diyor. Ama ben zaten dönmek istemiyorum.

Her ne kadar taşlanacağımı da bilsem ben olsam beni bile bile mutsuzluğa iten adamdan boşanırım.
Adam daha kendi Ayakları üzerinde bile durmaktan aciz.
Flört Döneminde belliymiş aslında ailesine yakın oturmak istemesinden anlamalıydınız.
Neden bu kadar gözü kapalı evlendiniz ki?

Değişmez sen resti çekmessen değişmez otur konuş ailesine bukadar yakın oturmak istemediğini çok yakınken çok yüz göz olacağınızı söyle,tabi hazır ev kira ödemek istemiyor aileside dolduruyor boş yere kira veriyosunuz diye başkasına kiraya verelimde diyemez çekinir ailesinden,ben evimden memnunum okadar istiyorsan sen git ailene herşey ev değil evim olmasın kafam rahat olsun de

Back
X