düzen ve temizlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi aaaay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aaaay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
799
0
0
Aydın
kızlar merhaba ben her odanın eşyası o odada olsun istiyorum mesela yatak odası eşyası ordan çıkmamalı yada salon eşyası orda olmalı bu düzeni tuturan varmı önemli evrakları nasıl kaldırıyorsunuz nereye koyarsınız temizlik düzeniniz nedir

Öğrenmek istediğiniz tam olarak ne anlayamadım gerçekten...:44::44:

düzen konusu herkese göre değişir ama bence düzenin ilk kuralı alınan eşyanın tekrar yerine bırakılması bu kadar basit.Odadan çıkmayacak diye bir kural olamaz.Önemli evraklar içinde bir evrak çantamız var tavsiye ederim tapular garanti belgeleri banka evrakları vs için iyi oluyor.Bunun dışında düzen konusunda çok da takıntı yapmayın derim

onemlı evrakların ıcın bı dosya al yada kapalı bı kutuda olabılır herseyı onun ıcıne at aradgını bulursun sonra ...
duzen konusunda alınan esyayı yerıne bırakmak cok onemlı dıye dusunuyorum

yok çıkmasın diye kural koymuyorumda düzeniniz nasıl diye soruyorum mutlaka herşey yerli yerinde olamaz dogru evraklar öle toplanabilir

mesela gelen faturalar vs vs bizim bulasik makinasi uzerinde birikir..onlari belli zamanlardan sonra kaldirir dosyalarim odenmisse.

haricinde giyindigim odada kiyafetlerin durmasi..yatak odasinda fazla esya istemem yatagim daginik dahi olsa kiyafetler filan ortalikta olmaz...oturma odasinda filan bardak vs gormek istemem sabah kalktigimda...yemek odasindada oyle...

gerci suan boyle diyorum ama her yer cok pis suanda evde...cunku bir kac haftadir hem is biriktirdim birde bebisin esyalarini hazirlamaya calisiyorum bir yonden...ama normal duzenim bu sekilde.

malesef herşey durduğu yerde durmuyor ,genelde oturma odası oyuncaklarla ,
yemek odası benim laptopum ve çalışma evraklarımla,
yatak odası sepette ütülenecek giysilerle dolu olur :))bunu önüne geçemiyorum malesef,
evim hep temizdir ama dağınıklığın önünü alamıyorum ,
eşim çok dağınık biri,aldığı birşeyi asla yerine bırakmaz ,bende peşini toplamaktan yıldım ,
ama yatak odasına ait birşeyide kalkıp salonun ortasına koymam tabi ,ev ile ilgili evraklar filan büyük bir sandığım var antika ,onun içinde durur,hatta geçenlerde birşey ararken 7 yıl önceki faturlara rastladığım olmuştur :))
bu kişinin düzen tertibiyle ilgilidir ,elbette banyonun havlusunu mutfağa ,mutfağın tenceresini balkona koyacak halimiz yok ya elbet ilgili şeyler yerlerinde duruyordur senin evinde de ama sen biraz fazla titiz isen bunu takıntı yapıyorsundur
ben saldım gitti valla :))

2 haftada bir genel ütü günü yapıyorum, 1 gün iptal oluyor ama...o şekilde.
onun dışında kaptiş adında kedim var. çamaşır askısındaki bana ait iç çamaşırı ve çorapları yatak odasına getirir saolsun. he dişlerinden kaçıyor çoraplar ama olsun:)
misafir yanında getirirse iç çamaşırını o zaman korkarım ama.
onun dışında evde gereksiz eşya bulunmazsa ev dağılmıyor; çöpe çok eşya atarım evt.

evde çok dolap olacak arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim herşeyin yeri olacak hep oraya koyacaksın.
üstünden çıkardığını kirli sepetine atacaksın.kirlileri yıkayıp kurur kurumaz toplayacakssın ve bikaç gün içinde ütüleyip yerleştireceksin.
kağıttı kürekti lüzumsuzsa at gitsin.
bi kutu yap fatura kağıt ıvır zıvır koy
çekmecelerin düzenli olsun kutulara koyabilirsin eşyaları derli toplu olması açısından.
gelip gidip gözüne takılan varsa düzelteceksin yoksa önünü alamazsın bi bakarsın darmaduman olmuş ev

evde çok dolap olacak arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim herşeyin yeri olacak hep oraya koyacaksın.
üstünden çıkardığını kirli sepetine atacaksın.kirlileri yıkayıp kurur kurumaz toplayacakssın ve bikaç gün içinde ütüleyip yerleştireceksin.
kağıttı kürekti lüzumsuzsa at gitsin.
bi kutu yap fatura kağıt ıvır zıvır koy
çekmecelerin düzenli olsun kutulara koyabilirsin eşyaları derli toplu olması açısından.
gelip gidip gözüne takılan varsa düzelteceksin yoksa önünü alamazsın bi bakarsın darmaduman olmuş ev
evet dolaplar en guzel kurtaricilar kesinlikleeee :9:

düzene çok takarım dolaplar çekmeceler falan düzenlenir durur aldığımı yerine koymaya çalışırım genelde

Evraklar garanti belglerim vs klasör içinde dosyalarda olur.
Faturalar fermuarlı ufak bi çantada.
Yatak odası haricinde kıyafet bulduğumda hemen alıp yerine kaldırıyorum.
Mutfağımın tezgahında bulaşık olmasındn hazetmiyorum bardak dahi olsa makineye koyuyorum makine doluysa elimde yıkayıp koyuyorum.
Bebeğim çok oyuncakla oynmıyo zaten.O yüzden genelde birkaç oyuncak olur yerde.Diğerleri sepette.Sıkıldıklarını
diğerleriyle değiştirip oynadıklarını kaldırıyorum sepete.
Düzen bu şekilde bende.

Evraklar garanti belglerim vs klasör içinde dosyalarda olur.
Faturalar fermuarlı ufak bi çantada.
Yatak odası haricinde kıyafet bulduğumda hemen alıp yerine kaldırıyorum.
Mutfağımın tezgahında bulaşık olmasındn hazetmiyorum bardak dahi olsa makineye koyuyorum makine doluysa elimde yıkayıp koyuyorum.
Bebeğim çok oyuncakla oynmıyo zaten.O yüzden genelde birkaç oyuncak olur yerde.Diğerleri sepette.Sıkıldıklarını
diğerleriyle değiştirip oynadıklarını kaldırıyorum sepete.
Düzen bu şekilde bende.

anladım derli toplusunuz sizde

düzen konusunda bende hassasım
evim küçük 3 de çocuğum var her ne kadar zorlansamda derli toplu ve düzenliyim diyebilirim:31:
evde her eşyanın yeri belli olmalıdır altın kural da aldığını hemen yerine koymaktır çocuklarıma bunu öğretmeye çalışıyorum ama çok da başarılı olamadım henüz:27:
önemli evraklar garanti belgeleri bir dolabın içindedir kimlikler çantamdadır hepsinin yeri bellidir

Back
X