- 2 Nisan 2014
- 887
- 588
- 133
- 38
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle akşam mutlaka mutfağı ve ortalığı toparlarım ki en büyük dağınıklık 12 ad. kırlenti olan oturma grubumBende çok dağınığım ama dolaplarımı filan değil ortalığı anlamadığım bir şeklide bir anda dağıtırım.
Evi toplu tutmaya çalışırsan iş yapmak zor gelmeyecektir. Yukardaki yorumların birinde dediği gibi 2 saatini almaz.
Akşam yatmadan 5 dk önce hızlı bir toplama işlemi sabah işin gözüne büyümemesini sağlar. Üşengeçlik dağınık evde daha çok artar.Çok dağıtmışsan bir sepet ayarla ve hepsini içine doldur.Uygun vakitte Sepettekileri yerleştirmek daha kolay.
Bulaşıkları gece ya hemen makineye -benim gibi makineyi bile bazen yerleştirmeye üşeniyorsan lavabonun içine ıslat.
Çok şükür ben o yönden şanslıyım, özellikle çocuk olduktan sonra eşim çok yardımcı oluyor.bende kadın erkek eşitliği takıntısı vardı.
kadın işten geliyor iş yapıyor da, erkek eve gelince neden ayağını uzatıp yatıyor diye çok sorguladım.
ama sorgulasan ne? onlar yemeği temizliği asla üstelenmezler ki.
valla kadın olmak zor. gerçekten zor.
erkek forumlarında neden böyle başlık açılmaz?
zaten bizim gibi ya da anneleri gibi onlara hizmet eden var.
bilemiyorum. fıtrat açısından da bakmaya çalışıyorum. Allah bizi yemeğe, bulaşığa, çamaşıra, temizliğe yatkın mı yaratmış? erkeği de yan gelip yatmaya?
anneme, teyzemlere, kendime acımadan duramıyorum.
eve gelen misafir, ev dağanık pis olsa kadına mana bulur. biz de öyle. erkekte suç bulmayız.
bence ev nasıl düzenlenirden çok, bu kadın erkek düzeni nasıl değişir onu konuşmak lazım.
Aynen katılıyorum bende yıllardır çalışıyorum birde kızım var buna rağmen evimin her işini kendim yapıyorum.Senelerdir çalışan bir kadın olarak evimin hiçbir şeyini eksik etmedim ama ev kadınlarının düzenliyim diye övünmeleri bana garip geliyor. Marifet gibi algılayamıyorum kusura bakmayın.
Aynen öyle akşam mutlaka mutfağı ve ortalığı toparlarım ki en büyük dağınıklık 12 ad. kırlenti olan oturma grubum
sağolsun bazen uyuya kaldığımda eşim düzeltir.
Ev derli toplu olunca temizlik kolay iş. eşimde bende düzene dikkat ederiz kızımızıda öyel alıştırmaya çalışıyoruz.
Şimdilik sadece söylediğimiz zaman oyuncaklarını toplayıp sepete koyuyor, çıkarttığı kıyafetleri bazen katlayıp!! dolaba sokuşturuyor yada kirli sepetine atıyor.
Çok şükür ben o yönden şanslıyım, özellikle çocuk olduktan sonra eşim çok yardımcı oluyor.
Haftalık temizliklerde o süpürüyor ben arkasından siliyorum, ben mutfağa giriyorum o kızımızın odasını temizliyor.
Hafta içi akşamları sofrayı kızımla ikisi kuruyor. Ben mutfakta hazırlıyorum onlar masaya taşıyor kaldırıyor.
Allah razı olsun.
Süpürme pek başarılı değil ama silmek gayet iyi.canım peki istediğin gibi süpürüp temizliyor mu? benimki biraz baştan sağma gibi yapıyor. yaptığı işi beğenmiyorum. ama mecburen teşekkür ediyorum ki soğumasın hep yapsın :)
Süpürme pek başarılı değil ama silmek gayet iyi.
Özellikle tuvalet banyo süper fırçalıyor ama zaman zaman.
bende kadın erkek eşitliği takıntısı vardı.
kadın işten geliyor iş yapıyor da, erkek eve gelince neden ayağını uzatıp yatıyor diye çok sorguladım.
ama sorgulasan ne? onlar yemeği temizliği asla üstelenmezler ki.
valla kadın olmak zor. gerçekten zor.
erkek forumlarında neden böyle başlık açılmaz?
zaten bizim gibi ya da anneleri gibi onlara hizmet eden var.
bilemiyorum. fıtrat açısından da bakmaya çalışıyorum. Allah bizi yemeğe, bulaşığa, çamaşıra, temizliğe yatkın mı yaratmış? erkeği de yan gelip yatmaya?
anneme, teyzemlere, kendime acımadan duramıyorum.
eve gelen misafir, ev dağanık pis olsa kadına mana bulur. biz de öyle. erkekte suç bulmayız.
bence ev nasıl düzenlenirden çok, bu kadın erkek düzeni nasıl değişir onu konuşmak lazım.
Hayir canim, kova burcuyum. :)Başak burcu musun?![]()
vallahi benim 6 haftayı buluyor camlar sanırım..cif banyo var ondan döküyorum biraz suya..camlardaki su izleride çıkıyor parlak oluyor...Arkadaslar, hepinize cok tesekkur ederim. Cok yardimci oldunuz. Cikardigim sonuc su: usenme, erteleme, vaz gecme. Sabah erken kalkmanin cok onemli oldugunu anladim. Ben erken kalkmiyorum. 12'ye dogru kalkiyorum. Bunu 7'ye, 8'e cekmem gerekiyor. Ve aksamdan daginikligimi toplarsam sabaha da cok bir sey kalmayacaktir dediginiz gibi. Bir de calisan kadinlar bence de sizler daha planlisiniz. Ben su an calismiyorum ve "sonra yaparim." deyip gecistiriyorum.
Bir seyler daha sormak istiyorum. Camlar ne kadarda bir silinmeli? Toz ne kadarda bir alinmali? Paspas ne kadarda bir yapilmali? Bunlari anneme soramiyorum, o geldiginde hep duzenli, temiz oluyorum. Gorurse veya sorarsam hala oturturmadigim icin duzenimi kizar. :)
Camlar icin kadin tutmayi dusunuyorum. Daha once de oyle yaptim zaten. 2 ayda bir silinse olur o halde?vallahi benim 6 haftayı buluyor camlar sanırım..cif banyo var ondan döküyorum biraz suya..camlardaki su izleride çıkıyor parlak oluyor...
Ben de bir giydigimi hemen kirliye atarim. Esimi de alistirdim buna. O nedenle cok camasir cikiyor. Hakikaten her sey ayagina gelmis biri olarak bana cok zor geldi bu sorumluluk. Her seyi sizler gibi belli gunlere ayirmam gerekiyor. Bir de bir arkadasin yazdigi gibi yemek menusunu haftalik cikartirsam cok iyi olur. Zira her gun ne yapacagim diye dusunmekten kafayi yiyecegim.Ben de yeni yeni oturtuyorum bazı şeyleri üstelik eve kadın aldığım halde
Senin gibi meyvesi bile önüne gelmiş birinin düzeni bu yoksa benim de öğrenecek çook şeyim var
Perşembe temizlik var ve ütü yapıyor kadın
Ben haftaiçi biriktirmeden çamaşırları yıkıyorum eşim bir kere giydiğini bile kirliye atar
Pazartesileri hafta ortası temizlik günü ilan ettim,mutfağı ve girişi mopluyorum,tuvalet ve lavaboları temizliyorum,havluları değiştiriyorum
Perşembe pazar ve alışveriş yapıyorum
Yemek programımı perşembe kafamda belirleyip genelde 2 günde bir yemek yapıyorum
Çok yağmur yağmaz ve de cadde üzerinde oturmuyorsan iki ayda bir yeterli olur. Ben bazen ufak bir su yapıp 5 dk da hallettiğimde oluyor. Planlı iş yapmaya gayret et ama bir anda bütün işleri yapacam deme.Camlar icin kadin tutmayi dusunuyorum. Daha once de oyle yaptim zaten. 2 ayda bir silinse olur o halde?
Bak iste ben hic pazara gitmedim daha. Evimin onu market kayniyor. Oralardan alisveris yapiyorum. Pazara gitmeye de mi baslasam. Hic sevmem ki ama uf cok zormus ya.Yemek olayındada en büyük yardımcım pazara gitmek oluyor.
Eşim sebze yemeklerini sevdiği için dolu dolu bir pazar alışverişinde neredeyse 1 haftalık yemek planım yapmış oluyorum. Araya bir iki et yemeği filan sıkıştırınca Ne pişirsem sorunu olmuyor.
Dogru diyorsun. Bir de cocuk olursa atarim kendimi herhalde. Hicbir duzenim yokken o cocuga nasil yeterim, bilemedim. Erken kalkip her gun bir sey yaparsam yavas yavas aliskanliga donusur zannediyorum. Cok tesekkur ederim.Çok yağmur yağmaz ve de cadde üzerinde oturmuyorsan iki ayda bir yeterli olur. Ben bazen ufak bir su yapıp 5 dk da hallettiğimde oluyor. Planlı iş yapmaya gayret et ama bir anda bütün işleri yapacam deme.
Bugün güzelce süpürdüysen yarın sil .Çocuklu değilsin. Bir mutfağı oturma odasını alsan yeter.
Hedefini az belirle ki vakitli bitirdiğinde kendini ödüllendirme şansın olsun.
daha bunu söylemek için erken bence..dur bakalım bak biz 11 yıldır düşünüyoruz..ne yemek yapacağımızı..ama bende pazar alışverişimi iyi yapıyorum arkadaşın yazdığı gibi..Ben de bir giydigimi hemen kirliye atarim. Esimi de alistirdim buna. O nedenle cok camasir cikiyor. Hakikaten her sey ayagina gelmis biri olarak bana cok zor geldi bu sorumluluk. Her seyi sizler gibi belli gunlere ayirmam gerekiyor. Bir de bir arkadasin yazdigi gibi yemek menusunu haftalik cikartirsam cok iyi olur. Zira her gun ne yapacagim diye dusunmekten kafayi yiyecegim.
Dogru diyorsun. Bir de cocuk olursa atarim kendimi herhalde. Hicbir duzenim yokken o cocuga nasil yeterim, bilemedim. Erken kalkip her gun bir sey yaparsam yavas yavas aliskanliga donusur zannediyorum. Cok tesekkur ederim.