Namaz farz zikir yanlış anlamazsanız kabiliyeti olan verilirmiş. Örneğin benim müziğe kabiliyetim yok tuttursam illa müzik yapacağım diye gitsem özel bir hocaya eğer vicdanlı biriyse yani para için bir şeyler yapan birisi değilse bana der ki sen yeteneğin yok vakit kaybi olur bilmem anlatabildim mi. Namaz farz zikir farz değil üstelik eğer işaret abi kazada koptu ya da doğuştan yok felçli gibi gibi diğer parmaklarla zaten zikir çekilmesi neredeyse imkansız üstelik işaret parmağı kalp ile alakalı ise işaret parmağıyla zikir çektikçe hem maddenin hem manen kalbe etkileniyorsa yani zikirin amacı olan Allah ulaşmada önemliyse işaret parmağı olmayana ders verilmemesi mantıklı gelmezmi ??
Kızlar dışarıdan geldim akşama da bir yere gideceğim diğerlerini Zaman akıp bir cevap yazacağım
Benim amcamın elinde 3 parmağı yok çalıştığı yerde kesilmiş iş kazası. Ama baş parmagiyla zikir çeker. Bu parmakla çekmek doğru değilmiş diye duysaydi, üstelik çevrede bu kadar nefsi meşgul edecek uyaran varken, benim demek buna kabiliyetim yok deyip vazgeçmesi üzücü olurduBen düzenlemeden önceki haline cevap yazmıştım bunu okuyunca ohoo dedim içimden.
Bizim bu kafayla daha çook fırın ekmek yememiz lazım mantıklı müslüman olabilmek için.
Dinimiz şekilci bir din değil. Zikir parmaktan ibaret olabilir mi ya?
Zikir eşittir beden nasıl denebilir düşünülebilir?
O hareket kalbe faydalıdır amenna ama parmağı olmayan birine nasıl senin kabiliyetin yok denir?
Olay dilde ve ordan kalptedir zaten.
Zikir farz değil deyip işin içinden çıkamayız. Allahı anmak bilmek nasıl olacak?
Bu kadar düz bakarsak namaz namaz olmaz oruç oruç olmaz zikir de zikir olmaz.
Boşu boşuna yatıp kalkarız ezberden okuruz namaz kıldık deriz.
Zikride boş boş söyleriz parmakla çekeriz hareketi tamamlarız bitti gitti manası kalbimize inmez inemez.
Benim daha verecek cevabım yok konu zaten tartışma yeri asla değil.
Herkesin yaptığını Allah kabul etsin
Çok zevkli olur onunla bence tak tak takBoğazıma tükürüğüm geri kaçıyodu o eski zikirmatiği görünce. Evde var ondan
Kİm
Birini animsadım
İyi ki annene benziyorsunAnnemin yün başörtüleri vardı yeniydi ben almıştım geçen sene hiç örtmedim bu sene de hiç çıkarmadım. Örtünce çok fazla benziyorum kötü oluyorum bazen kendimi annem gibi görünce.
Örtüleri vermek de istemiyorum memnun olurdu benim örtmeme.
Öyle içim sıkıştı biraz yürümeye çıkıyodum başımı örttüm kaldım
Aynen ya içinde kalacağına koy baş köşeye
al bonusumm al mağazada kalacağına mutfağında kalsın ohhhh sefan olsun çok güzeldi. Gece kahve içeriz
Şu ara gayet diyetsizim arsızlığımdan sakinliğim sanki
Bundan benim var
Nasıl bişey yer kaplar bu ya pratik değildirBundan benim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?