Düzenli Evimiz & Hayatımız

Ben düzenlemeden önceki haline cevap yazmıştım bunu okuyunca ohoo dedim içimden.
Bizim bu kafayla daha çook fırın ekmek yememiz lazım mantıklı müslüman olabilmek için.

Dinimiz şekilci bir din değil. Zikir parmaktan ibaret olabilir mi ya?
Zikir eşittir beden nasıl denebilir düşünülebilir?
O hareket kalbe faydalıdır amenna ama parmağı olmayan birine nasıl senin kabiliyetin yok denir?
Olay dilde ve ordan kalptedir zaten.

Zikir farz değil deyip işin içinden çıkamayız. Allahı anmak bilmek nasıl olacak?
Bu kadar düz bakarsak namaz namaz olmaz oruç oruç olmaz zikir de zikir olmaz.
Boşu boşuna yatıp kalkarız ezberden okuruz namaz kıldık deriz.
Zikride boş boş söyleriz parmakla çekeriz hareketi tamamlarız bitti gitti manası kalbimize inmez inemez.

Benim daha verecek cevabım yok konu zaten tartışma yeri asla değil.
Herkesin yaptığını Allah kabul etsin

Benim amcamın elinde 3 parmağı yok çalıştığı yerde kesilmiş iş kazası. Ama baş parmagiyla zikir çeker. Bu parmakla çekmek doğru değilmiş diye duysaydi, üstelik çevrede bu kadar nefsi meşgul edecek uyaran varken, benim demek buna kabiliyetim yok deyip vazgeçmesi üzücü olurdu

Değişik bakış açısı nasıl olur birsürü yatağa bağimli uzuvlarını kullanamayan insan var nasil zikir olmaz diyebiliriz. Yatarken uykuya dalmadan once cogu zaman zikir matikte tesbihte kullanmiyorum bazen agzimizida kimildatmiyoruz anmak olmuyor mu amacına ulasmıyor mu yani ?

Annemin yün başörtüleri vardı yeniydi ben almıştım geçen sene hiç örtmedim bu sene de hiç çıkarmadım. Örtünce çok fazla benziyorum kötü oluyorum bazen kendimi annem gibi görünce.
Örtüleri vermek de istemiyorum memnun olurdu benim örtmeme.
Öyle içim sıkıştı biraz yürümeye çıkıyodum başımı örttüm kaldım

İyi ki annene benziyorsun ne güzel yetiştirmiş seni. Ne güzel bir kadınmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…