Düzenli Evimiz & Hayatımız

bu ne gerçekten çok abartı otobüste falan bununla çektiğini düşünsene benimki ilk çıkanlardan eski usul onunda pili bitti yeni alıcam fırsat bulamadım bugün inşallah pazardan bakarım. evden normal tespih getirdim iş yerinde onunla çekiyorum kaç gündür

bend geçen hafta koridor duvarlarını silmiştim yer yüzey koydum bezede cifin çamaşır sulu sıvı olanı gibi ama mintax olanından döktüm , ama bi de durulama yaptım ben uzun sürdü o yüzden
Yüzey koyacağım sadece papatyamm öyle bir tozu gitsin diye silmek istiyorum

Zikirmatikte baş parmak kullanıldığı için pek önerilmiyor yüzük gibi takıp işaret parmağınızla yapabilecekseniz yapın ben yolda vesaire arada kullanıyorum öyle yapıyorum onun dışında ahşap 99'luk tespih kullanıyorum. Baş parmakla tesbih önerilmemesinin nedenini adam şöyle açıklamıştı. Eskiden kabadayılar tespih kullanıyordu malum hala kullanılıyor o ayrı ama tesbih kullanan erkekler genelde kaba saba konuşur çünkü baş parmağın bağırsaklarla alakası olduğunu yani bir nevi ilkel beyinle, baş parmakla tespih çekildikçe aslında nefsin kötü ahlaklarının arttığını ama işaret parmağı kullanılırsa işaret parmağını kalple alakalı olduğunu yazmıştı hatta eskiden tarikatlarda zikir dersi almak isteyenlerin eğer herhangi bir sebeple işaret parmağında bir sıkıntı varsa ya da yoksa tarikat dersi vermezlermiş. Ahşap tespihin de önerilmesinin nedeni zikir çektikçe manevi enerjiyi absorde edermiş ondaki biriken enerji yani feyiz başka zamanlarda tesbih çekmek istediğin zaman sana faydalı olurmuş.

Çok şaşırdım ilk defa duyuyorum
Zikirmatik, tesbih ve parmakla da zikir çeksem hep baş parmakla çekiliyor

40 yaşındayım ilk kez duydum yazdıklarınızı

Kız niye abartı geldi size ya he beni kessen kullanmam ama ne bilim seven seviyor kullanıyor. Günlük şık giyinmişsin mesela oda kombinin bi parçası

Kız niye abartı geldi size ya he beni kessen kullanmam ama ne bilim seven seviyor kullanıyor. Günlük şık giyinmişsin mesela oda kombinin bi parçası
ya nebiliyim bana gösteriş gibi geliyo zaten bizim toplumumuzda bazı kesimler tespih çekene sanki yanlış bişe yapıyomuş gibi bakıyolar ( bu çalıştığım yer tersane sektörü yıllar önce bi mühendis kadın abdest almamdan rahatsız olmuştu ve benimle kavga etmişti düşün yani )

Benimkide eski usul zikirmatik annem hacdan getirmişti. Kullandığınız güzel kullanışlı varsa öneride bulunun kızlar. Bonus dedigim gibi 100 olunca uyarı verse keşke çok işimi görür
Benim resim attığım canım işte dit dit yapıyor saat gibi. Kimisi sadece ledli 100 de uyarı yok

bencede çok saçma bizim dinimiz kolaylık dini dilinle bile söylesen tespih çekmiş oluyosun sayısını bilmek için bu tespihler

Anladım canım takılıyorum ben.
Ortama uygun yapmak en doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…