Düzenli Evimiz & Hayatımız

Tamam inşallah size sormuştum ama kimse bana cevap vermedi heyecan yaptım kaç gün önceden
Sende gezmelerdeydin
Kahretme yaa olsun bu sefer böyle olsun.
Ben bugune kadar 2 kere ya sardım ya sarmadım öyle diyim sana.
Tecrübem yok.
Ama sarma/dolma gibi yemeklerin tadını yağ ve baharat veriyor.
Onu bol koy.
İnşallah bi dahakine daha güzel olur. Boşver ay, olduğu kadar

O biraz bayburta da kayıyor o tarafı da biliyorum evelek diye bi ota lor sarıyorlar fırına sürüp üzerine tereyağ biraz ağır gelir bana ama son zamanlarda yemedim

Evelik başka ya bunu tencerede yaparlar südüzü derdi annanem bizim bildiğimiz adıyla kremayla pişer sadece lor yok içinde ama anaaaa unutmuşum ha

Keşkek nasıl yaparsınız Bonus
Biz üstüne etli nohut yemeği ile yeriz.
Kimisi sadece toz biberle yağ yakıyor.
Biz ille nohutla yeriz.

Ah ne severim
Onu hiç yemedim tavuklu yaparız biz yöresel değil yani tadını sevdiğimiz için benim de bildiğim Sivasta etli yapılıyor o üstünün yağınıda sade yakmayı severim biberli de olabilir tabi

Evet canım aynen öyle ben biraz dramatiklestirdim bilerek esprili gibi olsun diye inşallah daha iyi yaparım

Onu hiç yemedim tavuklu yaparız biz yöresel değil yani tadını sevdiğimiz için benim de bildiğim Sivasta etli yapılıyor o üstünün yağınıda sade yakmayı severim biberli de olabilir tabi
Bizim keşkek etli olur, dövülür iyice.
Düğünlerimizde falan hep keşkek olur.
Özel zamanlarda yapılır
Ya da yapıldığı zamanlar özelleştirilir
Bir araya gelinir falan.
Biri yapsa da çağırsa ay

Gönülcüm ben Sivaslıyım ama anne tarafına yakın oturduk hep Erzurumlu gibi büyüdüm.
Halam katmer yapardı annemler kete hahahaga hangisini seçebilirimki
Ay ikisi de şahane ben keteyi içsiz severdim küçükken ama büyüdükçe damak zevki de değişiyor insanin galiba şuan içli keteye bi yükseldim
katmer zaten dehşet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…