Çok güzel olur dolmaya o dediğini hep derler de yemedimBen yapmıyorum da annemler yapıyor
Kuyruğu doğrayıp kıkırdak denen çıtır kalıyor ya onu çorbada güzel oluyor
Ah tuzlu tuzlu tereyağlı içiAy ikisi de şahane ben keteyi içsiz severdim küçükken ama büyüdükçe damak zevki de değişiyor insanin galiba şuan içli keteye bi yükseldim
katmer zaten dehşet
Un kavurur bide benim babaannem tereyağlı un kavurması koyar içine bilir misinAh tuzlu tuzlu tereyağlı içi
Uyut gel benim de duruyor ıhlamur içiyorum kızlar yatınca toplayacağım tesbihimi çekim azOğlumun uykus saati geliyor
Mutfak duruyor
Okunacaklar var
Ama modum hiç yok yohhh
Ah o işte yaa büyük tencereyle kavururdu annem büyük leğende hamur yapardı tepsi tepsi kete pişerdi tüylerim diken diken oldu bi anUn kavurur bide benim babaannem tereyağlı un kavurması koyar içine bilir misin
Benimde bi bardak çayım var onu bitirem de sallarken okumaları yaparım inşallahUyut gel benim de duruyor ıhlamur içiyorum kızlar yatınca toplayacağım tesbihimi çekim az
Evet evet ondanAh o işte yaa büyük tencereyle kavururdu annem büyük leğende hamur yapardı tepsi tepsi kete pişerdi tüylerim diken diken oldu bi an
Burda marketlerde yufkacılarda falan oluyor Sivas ketesi. BayılıyorumAh o işte yaa büyük tencereyle kavururdu annem büyük leğende hamur yapardı tepsi tepsi kete pişerdi tüylerim diken diken oldu bi an
Evelik o değil ben yarışma için yapmıştım hatta gidip etiket edeyim seniO biraz bayburta da kayıyor o tarafı da biliyorum evelek diye bi ota lor sarıyorlar fırına sürüp üzerine tereyağ biraz ağır gelir bana ama son zamanlarda yemedim
O Katmer bizim dediğimiz unlu kete.Burda marketlerde yufkacılarda falan oluyor Sivas ketesi. Bayılıyorum
Anaam bonus senin yzunden canım suan kete çekti ya bizde Ahıska mıhaciriyiz hingal, kete fesellimiz meşhurdurAh o işte yaa büyük tencereyle kavururdu annem büyük leğende hamur yapardı tepsi tepsi kete pişerdi tüylerim diken diken oldu bi an
Yok o o benim dediğim bide bunu lora sananlar varEvelik o değil ben yarışma için yapmıştım hatta gidip etiket edeyim seni
Yurdumun okumuşu böyleyse...
Hey Allahım.
Ne diyelim hayırlı olsun, mübarek olsun
Aha hinkalcıda geldiiii büyük büyük yapılır büyükçe tepsiye dökülürAnaam bonus senin yzunden canım suan kete çekti ya bizde Ahıska mıhaciriyiz hingal, kete fesellimiz meşhurdur
Kuzine sobada yada mahalle fırının da pişer birde o keteAh o işte yaa büyük tencereyle kavururdu annem büyük leğende hamur yapardı tepsi tepsi kete pişerdi tüylerim diken diken oldu bi an
Etlisine hingal patateslisine metez deriz. Patatesliyi balık şeklinde bükeriz yoğurt sarımsaklı su olur yanına batıra batıra yerizAha hinkalcıda geldiiii büyük büyük yapılır büyükçe tepsiye dökülür
Oratasi açılıp yoğurt koyulur
Üzerine bol tereyag gezdirilir
Önce çatalı hinkala sonra yigurta batırıp yenilir
Afiyet olsun
Evet lor bizde çökelek denir onla da genelde pancar yaprağı ile yaparızYok o o benim dediğim bide bunu lora sananlar var
Ama sende ne yapmışsın bee ellerine sağlık maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?