Düzenli Evimiz & Hayatımız

Yaa hep bahce diyorsun bide çöp atım çıkardım diyince öyle zan ettim
Evet bunu diğer arkadaşlarda merak edip sordu. hamileykende hep attım yazardım. Evin çöpü dolduğunda onu toparlayıp
Bizim bu çöpleri attığımız yer kat koridorunda büyük bir çöp kovası var .
Oraya koyuyoruz görevli topluyor.

İnşallah olur biter .

Anladım canım anneme felan sorayım bende var mı bildigi bi hoca öyle Allah kucagını doldursun hayırlı saglıklı uzun ömürlü evlatların olsun insallah
Yazdıklarınızı okumuş bulundum. Ben de Esma ül Hüsna kitabı var.
İçinde hamile kalmak için de bir şeyler var. Eğer isterseniz ve yasak değilse buraya atabilirim

Bu laboratuvar sonucu, C1 esteraz inhibitör (C1-INH) adlı bir proteinin fonksiyonel düzeyini ölçüyor. Sonuç şu şekilde:

Referans Aralığı (Normal Değerler): %70 - %132

Sizin Değeriniz: %63.5

Sonuç: Referans dışı (düşük)

Bu Ne Anlama Gelir?

C1 esteraz inhibitörü, bağışıklık sisteminin ve inflamasyonun düzenlenmesinde rol oynayan bir proteindir. Fonksiyonel düzeyinin düşük olması aşağıdaki durumlarla ilişkilidir:

---

En Sık Nedeni:

Herediter Anjiyoödem (HAÖ) (doğuştan gelen anjiyoödem)

Bu durumda C1 inhibitör ya yeterince üretilemez ya da işlevini yerine getiremez.

Belirtiler: Tekrarlayan yüzde, dudakta, elde, ayakta, bağırsakta (karın ağrısıyla), boğazda (boğulma riski) şişlikler.

---

Ne Yapılmalı?

Bu değer tek başına tanı koymak için yeterli değildir. Ama:

Düşük çıkması önemli ve dikkat edilmesi gereken bir bulgudur.

Genellikle alerji, immünoloji veya iç hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir.

Gerektiğinde C1-INH antijen düzeyi ve C4 seviyesi gibi başka testler istenir.

--- chat gbt dedi

Ben dp de kullanıyorum bayadır çörekotlusu var kurabiye yiyor gibi oluyor duşta

Amaa bi de o çıkmasa ya. Allâh bilirde yani ne olursa hep sağ tarafımda oluyor benim hayret. Yukarıdan aşağı doğru sağ tarafım bozuks sksjslsm
Tövbe yarabbim netten baksana topuk dikeni için maden suyu şişesi yuvarlıyorlar topuğun altında. Belki iyi gelir

Bikaç senedir alt dudağımda şişlik var. Başka bi belirti yok. Korktumda şimdi 1 ay sonra falan gel demişti doktor. Sonuçların hepsi çıkmamış dedi.
Geçmiş olsun canım sonuçlar güzel çıksın inşaAllah

O tek ayakta olur mu acaba. Eğer böyle devam ederse haftaya bi gideyim. Ortopedi bakar sanırım demi
Soğuk soda şişesini topuğunun altında, aklına geldikçe yuvarla en az 3 gün. Bak bakalım rahatlama var mı (doktora gitmeyi ihmal etme tabiki ) geçmiş olsun sero

Efser
MssPARE
Bu hanımlar nerede?
Ben birşey mi kaçırdım, valla onları merak ettim de girdim şuan.
Efser geçen günlerde yazmıştı, sanırım yoğun sınav haftası okul telaşı falan

MssPARE paremiz ameliyat oldu hafta başında. böbreklerinden taşlar alındı. Şuan hastanede hepinizden dua bekliyor
selamları var

Allah yardımcı olsun sınav geldi çattı. Efser , emekler zayi olmasın, gönüllere göre olsun inşallah.

MssPARE Allah kalıcı şifalar versin
Gelmiş geçmiş olsun canım.

penyez83

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…