- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
Bu durumu çoğumuz yaşıyoruz. Aslında depresyon benzeri bir durum. Bazen çok kısa sürüyor bazen uzun. Evi pislik götürüyor; içine dert. Kalk yap diyorsun kendi kendine ama elin gitmiyor. Yürürken kolun kopup düşse almaya yeltenmezsin, öyle bir ruh hali.chentiq kelime kelime aynı şeyleri yazmışsın 1 den fazla çocuk olan herkes aynı şeyi yaşıyor demek.
Bende dayanamıyorum dayanılmıyo buna anneliğimi sorgulayıp üzülüyorum babayla kavga ediyorum.
Herşeyi bırakıp bi yarım saat uzanıyorum bazen müzik dinliyorum.
Ciddi bırakıyorum öyle ortada ne varsa ne yapıyosam.
Bazende babası araya girmişse bide ona söyleniyorum deli gibi mutfağa giriyorum bulaşıklara falan hızlıca bitirip çıkıyorum konuşa konuşa. Gidip öyle uzanıyorum.
O sıkıntımın halsizliğiyle duramıyorum.
Ağlıyorum bi şekilde o sinir boşalıyor işte.
Bazende daha sakin kalabiliyorum o benim mutluluğumla ilgili oluyor
kaçta uyuyorsunuz peki? Sen ve cocuklar... tertemiz deliriyoruz güzel olmuş. Ben de şu aralar öyleyim sanırım. Eşikten dönmeye uğraşıyorum. Peki bunlar olurken manevi listelerin ne alemde? Ben onlara vakit ayıramadığım için deliriyorum....Bu yazdıklarının fazlası var eksiği yok bizim çocuklar da ve sabah 6 da uyanıyorlar o saatte başlıyorlar. Her sabah ve her sabah aynı şekil de güne başlıyoruz. 7 olmadan annne acıktık diyorlar, sinir tepeme çıkıyor. Ya hu millet daha uyuyor sizin zorunuz ne ki.
Önceden çok güzel oynarlardı, büyüdükçe anlaşamaz oldular, biri hiperaktif öbürü abiyi taklit ediyor.
Tertemiz deliriyoruz. Nasıl dayanıyorum peki. Dayanamıyorum ki söyleniyorum sürekli, ben söylenirken siz beni duymayın bu benim deşarj olma şeklim diyorum.
Kurallara rağmen beni çok zorluyorlar ama büyüyecekler ve geçecek. Büyüyünce gör sen daha beter oluyor diyenlere de kulak tıkıyorum, kötüyü çağırırsak tabi gelir, niye kötü olsunlar peh, büyüyünce çok efendi olacaklar diye düşünüyorum hep. Söz dua yerine geçermiş. Benim çocuklarımın bu tüketmeleri ilerde güzel bir şekil de dönecek bana.
İnan stresten sürekli başım ağrıyor, abartmıyorum akşam ağrıyla yatıp sabah öyle kalkıyorum ve bütün gün böyle, şimdi sol kaşımım üstü zonklamaya başladı bile
Bütün bunlarla beraber hayat bir bütün devam ediyor ve yaşıyorum. Kimse bu dünyaya gül bahçesinde yaşamaya gelmedi, bu dünya imtihan dünyası. Kimi çocuğuyla, kimi kocasıyla, kimi kaynanasıyla, kimi kendi ailesiyle, kimi hastalıkla, herkesin bir derdi mutlaka var. Dertsiz olan eyvah desin bence, imtihanı geçmek için sınav lazım
hayirdir inşallah. Iyu misin şimdi?Sorma ilkokuldan, altıncı sınıfa geçtiğimiz andan itibaren tüm öğretmenlerimiz OKS diye diye başımızı yedi
yani kadın dediğin bardak misali.. dolacak dolacak. Gidip ağlayıp boşalacak... boşuna mı bekliyorum biri gelip bardaktan birazını içecek yada dökecek diyechentiq kelime kelime aynı şeyleri yazmışsın 1 den fazla çocuk olan herkes aynı şeyi yaşıyor demek.
Bende dayanamıyorum dayanılmıyo buna anneliğimi sorgulayıp üzülüyorum babayla kavga ediyorum.
Herşeyi bırakıp bi yarım saat uzanıyorum bazen müzik dinliyorum.
Ciddi bırakıyorum öyle ortada ne varsa ne yapıyosam.
Bazende babası araya girmişse bide ona söyleniyorum deli gibi mutfağa giriyorum bulaşıklara falan hızlıca bitirip çıkıyorum konuşa konuşa. Gidip öyle uzanıyorum.
O sıkıntımın halsizliğiyle duramıyorum.
Ağlıyorum bi şekilde o sinir boşalıyor işte.
Bazende daha sakin kalabiliyorum o benim mutluluğumla ilgili oluyor
ben de kız meslek lısesınde okudum , okulda berbattı birsürü kızın içinde okumakda . zor bitirdimÖvünmüyorum ama ben de liseyi ikinci senenin yarısında bıraktım. Okul bana göre değildi. Gitmek istediğim okul dönem arası almadı ve ben bu okulda daha fazla kalmak istemiyorum, diye bırakıp AÖL'ye geçtim. Arkadaş ortamım falan çok iyiydi, hocalarımız çok iyiydi ama öğrencileri berbattı.
Benim çocuklar erken uyur, doğdular 8 deyince ışıkları kapattık öyle de alıştılar. En geç 9 oluyor, çok nadir 10.kaçta uyuyorsunuz peki? Sen ve cocuklar... tertemiz deliriyoruz güzel olmuş. Ben de şu aralar öyleyim sanırım. Eşikten dönmeye uğraşıyorum. Peki bunlar olurken manevi listelerin ne alemde? Ben onlara vakit ayıramadığım için deliriyorum....
hayirdir inşallah. Iyu misin şimdi?
yani kadın dediğin bardak misali.. dolacak dolacak. Gidip ağlayıp boşalacak... boşuna mı bekliyorum biri gelip bardaktan birazını içecek yada dökecek diye
Yanlış cevabı etiketledin sanırım. İyiyim, biraz üst üste geldi. Son iki gündür birçok yakınımın corona olduğunu öğrendim. Dün de bir arkadaşımın abisinin (çok düşkündü abisine) başka bir sebepten vefat ettiğini öğrenince çok üzüldüm. Çünkü ben de abime çok düşkünüm, o acıyı hissettim.hayirdir inşallah. Iyu misin şimdi?
bu durumu bende yasıyorum zaman zaman ..Bu durumu çoğumuz yaşıyoruz. Aslında depresyon benzeri bir durum. Bazen çok kısa sürüyor bazen uzun. Evi pislik götürüyor; içine dert. Kalk yap diyorsun kendi kendine ama elin gitmiyor. Yürürken kolun kopup düşse almaya yeltenmezsin, öyle bir ruh hali.
Biz imam hatiptik ve berbattı. BERBAT.ben de kız meslek lısesınde okudum , okulda berbattı birsürü kızın içinde okumakda . zor bitirdim
2016'dan beri girip çıktığım ruh halibu durumu bende yasıyorum zaman zaman ..
kaç yasında evlendın ? erkencısın galıba sen bıraz dımı cocuklar kac tane2016'dan beri girip çıktığım ruh hali
bu dumunun geçici olduğunu düşün ve kendine zaman ver . işler yoluna girer bir şekilde kendini yormadan sıkmadan bırseyler yapabılırsın uzun sure evde durmak da ınsanı cok bunaltıyorDerteştiniz mi siz
Tamamdır17 nisan ödevi
Ocağı temizlemek, ayrıntılı bir şekilde (gözleri, teli vs)
@malii
Bonus
@hasbeenandgone
@terliksuu
@Ataayemi zeynepyu
@Kirmizi pabuc
ayseMsb
@musluk suyu
@Feslegen Kokulu Nane
@samdan
@Psikolojik Deliii
@CKbeautyandsheer
@merve-onur
@Ucyuzbesyuz
@Limonsuzzcay
@Coolpeople
@zeynebzeyneb
@pawlover
@Gamze_nur08
_Sitare_
@MorVampirella
chentiq
@Saricivcivcikcik
@askrhpozitif
K klbk33
@meva888
@Nurnur71
@O1deren87
@dstn33
@Calciferr
@patuli6153
M I N E R V A
Ona başlamadımKatre i Matem ile Şahsultanı unutmusum , bende okudum şah sultan da cok aglamıstım
İtiraf nasıl gıdıyor ?
Eline sağlıkDün yaptığım işleri yazayım ;
2 balkon yıkandı
battanıye ve yorgan + bı makıne camasır yıkanıp asıldı ,
yemek yaptım
mutfak dolaplarının dıs kapakları ve fayansları sılındı yerı sılındı halısı supuruldu
banyonun fayansları fırcayla yıkandı (esım yaptı)
bugun sabah acma mayaladım nasıl olacak bakalım
Eline sağlıkDün neler yaptığımı yazmamışı ya
Alt katta ki koltukların korlentlerini makineye attım.
Çamaşır topladım.
Kırlentlerden önce yıkadığım çamaşırları astım.
Çocuk odasında ciddi bir oyuncak kaosu vardı. Hepsini topladım kutulara koyup, dolap üstüne kaldırdım.
Çocuk odasının perdelerini çıkardım.
Çocuk odasının camlarını sildim.
Çocukların mobilyalarını sildim.
Kırlentleri makineden çıkarıp astım, perdeleri makineye attım.
Odayı süpürdüm, sildim.
Mobilyaların yerini değiştirdim.
O sırada üzücü bir haber aldım ne varsa bıraktım. Bunları yaparken sizinle konuşuyordum bir yandan, bir an da o yüzden gittim.
Sonra o üzüntüyle perdeleri makinede unuttum ve sonra tekrar yıkadım, astım.
Bir gün önceden yemeğim vardı, ısıttım çoluğu çocuğu yedirdim. (Eşim işten geldiğinde kendi mikro dalgada ısıtıp yemişti.)
Tığla paspas yapmıştım, onu makineye attım sonra astım.
Çocukların çadırına paspas başlamıştım onu söktüm (neden bilmiyorum) bir daha başladım ama yapamadım.
Gece 3'e kadar boş boş oturdum ve ardından yattım.
Yanlış cevabı etiketledin sanırım. İyiyim, biraz üst üste geldi. Son iki gündür birçok yakınımın corona olduğunu öğrendim. Dün de bir arkadaşımın abisinin (çok düşkündü abisine) başka bir sebepten vefat ettiğini öğrenince çok üzüldüm. Çünkü ben de abime çok düşkünüm, o acıyı hissettim.
Eline sağlıkGünaydın hanımlarr
Bende kendi çapımda şuraya yaptıklarımı yazayım da sürekli uyuşuk kalmaktan kurtulayım
Kahvaltımı yaptım ve mutfağı topladım
Evin camlarını açıp havalanmaya bıraktım
Çamaşırları topladım
Düzdüm ve yerleştirdim ütülenecekleri ayırdım
Yatak odası süpürdüm, tozunu aldım
Dolap ve şifonyer camını sildim
Elime bez almışken pencere iç-dış mermerini de sildim.
Odaya çeki düzen verip vileda yaptım ve çıktım.
Banyoyu da yıkayasım var komple.
Bir de biriken az bişi ütü, ama hiç yapasım yok.
Eğer onu da yaparsam yorulurum
Evet 18 yaşında evlendimkaç yasında evlendın ? erkencısın galıba sen bıraz dımı cocuklar kac tane
Görevden habersizce görev tamamlanmıştır. Haydi ben diğer işlere kaçar millet (Buraya Turist Ömer selamı bırakıyorum)Ona başlamadım
Eline sağlık
Eline sağlık
Eline sağlık
kaçta uyuyorsunuz peki? Sen ve cocuklar... tertemiz deliriyoruz güzel olmuş. Ben de şu aralar öyleyim sanırım. Eşikten dönmeye uğraşıyorum. Peki bunlar olurken manevi listelerin ne alemde? Ben onlara vakit ayıramadığım için deliriyorum....
hayirdir inşallah. Iyu misin şimdi?
yani kadın dediğin bardak misali.. dolacak dolacak. Gidip ağlayıp boşalacak... boşuna mı bekliyorum biri gelip bardaktan birazını içecek yada dökecek diye
masallah canım ne guzelEvet 18 yaşında evlendim2 tanede bebem var
bu dumunun geçici olduğunu düşün ve kendine zaman ver . işler yoluna girer bir şekilde kendini yormadan sıkmadan bırseyler yapabılırsın uzun sure evde durmak da ınsanı cok bunaltıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?