Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kukumav kuşu gibi tunedim kizin çalışma masasına oturup somurtuyorum.

Her 10 dk da 1 anniiiieegg oğlun bana şunu yaptı. Öteki yok yok yapmadım. Aaa yalan söyleme yaptın. Sonra bagirtilar cagirtilar. Ikisinin kafasını da alıp birbirlerine vurasıM geliyor.

Bir işe başlıcam. Içerden annnieeegg. Gidiyorum konuşuyorum sonra devam edeyim diyorum. Sonra gene annneeeui. Bir de birbirlerinin yaptıklarına karışıyorlar. O öyle yapılmaz bunu böyle yap. Sana ne yapmicam falan...

Canım çok sıkkın. Keyiflenecegim bir öneriniz var mo? Film müzik video. Içime öküz oturmuş gibi hissediyorum..

Hoş içim de değil az ötede oturuyor ya.. neyse..

Gardroplari bosalttim. Amacım kıyafetlerimi elemekti ama eleyemedim. Dolabı temizleyip her şeyi içine bir daha tıktım. Güya sadelesecegim

Kitap konuşulmuş. Ben de 3 kitap okuyorum. Eskiden daha sık okurdum. Şimdi çok zor vakit bulabiliyorum.

Biri. annenin ruh halleri
Diğeri. var olmayan anne
Bir diğeri. Derle topla rahatla

Sabah bulaşık selesini ve bulaşık mak.boşalttım elde yıkanacak lari yîkadım
Kahvalti hazırladım
Nevresimleri çıkarıp mak.attım.
Çamaşır topladım çamaşır serdim
Arka balkonu ve ön balkonu yîkadım
Evi süpürdüm sildim
Duş aldım kızımı yîkadım
Hamur mayaladım ekmek yaptım
Köfte yoğurdum şekil verdim hamburger için
Eşim kızdı evi çok süpürüyormusum
Yemek yedik mutfaģi topladım
Nevresimleri geçirdim mis gibi kokmuş lar
Şimdi eşim çay istiyor onu koyup namaz kilacam

Bana göre görevmiş. Eşimle birlikte yaptık. Ben süpürdüm o sildi

biz küçükken senin çocuklar gibi yapinca saat sekiz ve sonrasiysa aninda ceza yer uykuya gonderilirdik

öneri olarak ben hep türk filmi izler kafa dağıtırım:)

senin yazdıklarında annemi gördüm :)

Bulaşık makinesini boşalttım
Çocuklara sigara (elif) böreği yaptım
Bize ıspanaklı börek yaptım
Kedidilili tatlı yaptım
Çamaşırları topladım
3 sepet çamaşır katladım yerleştirdim
Birazdan yeni Çamaşırları asıcam
Bulaşık makinasını çalıştırdım çay içiyorum
Bugün pek bişey yapmamışım

Bugün internette problem vardı sanırım giremedim çok.
Yatakları topladım
Bulaşık makinesini yerleştirdim
Yemek yaptım
Sildim süpürdüm
Eşim evde yoktu rahattım bugün
Çocugu da 9 buçukta uyuttum rahat edeyim diye damladı eve rahat edemedim yine

Merhabalar, bu bir teşekkür yazısıdır. Bu topik ve bende başlattığı değişimden bahsetmek istiyorum. İşi başından alırsak, küçüklüğümden beri annem okuyun ders yapın diye hiiç ev işi yaptırmadı ve sanırım biraz da kontrol seven tiplerdendi, her şeyin kendi eliyle ve mükemmel olmasını istiyordu. Üniversite için şehir dışına çıktığım zaman aslında ne kadar düzensiz ve dağınık biri olduğumu farkettim. Temiz olmayı seviyordum ama sürekli yapamıyordum. Mezun oldum bir yaz sonra evlendim. Yemek yapmayı da öğrendim evimi temiz tutmayı da nisbeten becerdim. Ta ki çocuğum olana kadar. Doğum sonrası annelik hüznü geçirdim. Ve bu süreçte emin olun toz bezini elime dahi almak istemiyordum, evi karmaşa ve afedersiniz pislik götürüyor ama ben ne ev işi ne de yemek yapmak istemiyordum. Yaşayanlar bilir bu öyle canım istemedi gibi bir şey değil parmağınızı dahi kaldırmayacağınız bir isteksizlik. Bir süre sonra ev derlendi toplandı tabi ama düzenli temizlik diye de bir şey yapmıyordum. Süpürgeyi elime almam için ortalığı yumakların götürmesi gerekiyordu. Şu an oğlum 2.5 yaşında ve tüm bu süreç boyunca misafir ağırlamak istemedim. Kimse çaya bile gelmesin istedim. Çünkü bu temizlik yapmak demekti. Çünkü evim hep kirliydi. Sizin aranıza katılmadan bir kaç gün önceydi sanırım, yeni bir elektrik süpürgesi aldım markasını vermeyeyim. Önceki süpürgemde uzun zamandır çekiş gücü sorunu vardı ama dert etmemiştim zaten ne sıklıkla kullanıyorum ki diye. En son işte bu yeni süpürgeyi aldık ve bi temizlik rutini mi oturtsam diye düşünürken buraya denk geldim. Hiç unutmuyorum ilk ödev olarak fırını temizlemiştim ama yok böyle mutluluk gelip geçip fırına bakıyorum :) neyse baktım bu ödevler beni çok mutlu ediyor. Ben de başladım takibe. Her gün bir şeylerin tamamlanıyor olması hissi o kadar huzur verdi ki anlatamam.

Bu arada corona sebebiyle adalet bakanlığı cezaevi personelini izolasyona aldı. Eşim de iki haftadan uzun bir süredir izolasyonda. Yakında eve dönebileceklerine dair bir haber aldım ve bu beni daha da şevklendirdi. Evimi eşimin gelişine hazırlamak istedim. Çünkü benim en kötü günlerime katlandı. Aldı süpürgeyi viledayı o süpürdü sildi. O yokken evi oda oda her şeyiyle düzenleyerek temizleyerek çıktım. Ve şu an evim tertemiz. Eşimin gelişine ve düzenli bir hayata hazır halde. Tabi ki mükemmel değil her şey hala ufak tefek eksikler var ama onlar da zamanla hallolacak şeyler. Ben sadece bana bu düzeni kazandırdığınız için çok çok çok teşekkür etmek istedim. Özellikle Nego ya. Çok uzun yazdım farkındayım ama bu topik benim için çok değerli. Kendimce evi temizlemeye çalıştığım için uzun zamandır ödev yapamıyordum ama tekrar başlayacağım inşallah. Sevgiler..

Bu saate kadar neler yaptım

Yatakları düzelttim
Dağınıklığı topladım
Banyonun lavabo ve klozeti temizledim, yerini sildim (yüzümü yıkamaya girince bunları yapmadan çıkmıyorum her sabah) tıl
Çöpleri ayarladım eşimin eline verdim
Çayı demledim
Mutfak halısını fırçaladım kaldırdım
Mutfağı ve oturma odasını üstten süpürdüm, kırıntı ve yem vardı. Bugün evi ayrıntılı süpürücem
Oturma odası tozunu üstten aldım
Makinaya çamaşır attım
Kuşumu çıkardım oynaştık, telefona atlıyor şu an

Bugün evi süpürüp silmek ilk hedefim, sonrasına sonra bakıcam.
Kahvaltı hazırlıyım şimdi

Gunaydın Negoo

Bu yazdıklarının fazlası var eksiği yok bizim çocuklar da ve sabah 6 da uyanıyorlar o saatte başlıyorlar. Her sabah ve her sabah aynı şekil de güne başlıyoruz. 7 olmadan annne acıktık diyorlar, sinir tepeme çıkıyor. Ya hu millet daha uyuyor sizin zorunuz ne ki.
Önceden çok güzel oynarlardı, büyüdükçe anlaşamaz oldular, biri hiperaktif öbürü abiyi taklit ediyor.
Tertemiz deliriyoruz. Nasıl dayanıyorum peki. Dayanamıyorum ki söyleniyorum sürekli, ben söylenirken siz beni duymayın bu benim deşarj olma şeklim diyorum.
Kurallara rağmen beni çok zorluyorlar ama büyüyecekler ve geçecek. Büyüyünce gör sen daha beter oluyor diyenlere de kulak tıkıyorum, kötüyü çağırırsak tabi gelir, niye kötü olsunlar peh, büyüyünce çok efendi olacaklar diye düşünüyorum hep. Söz dua yerine geçermiş. Benim çocuklarımın bu tüketmeleri ilerde güzel bir şekil de dönecek bana.
İnan stresten sürekli başım ağrıyor, abartmıyorum akşam ağrıyla yatıp sabah öyle kalkıyorum ve bütün gün böyle, şimdi sol kaşımım üstü zonklamaya başladı bile
Bütün bunlarla beraber hayat bir bütün devam ediyor ve yaşıyorum. Kimse bu dünyaya gül bahçesinde yaşamaya gelmedi, bu dünya imtihan dünyası. Kimi çocuğuyla, kimi kocasıyla, kimi kaynanasıyla, kimi kendi ailesiyle, kimi hastalıkla, herkesin bir derdi mutlaka var. Dertsiz olan eyvah desin bence, imtihanı geçmek için sınav lazım

O kadar duygulandım ki okurken, sulu gözüm ben hemen ağladım
Senin adına gerçekten çok mutlu oldum. Zor günler yaşamışsın ve kendi kendine de atlatmayı başarmışsın, bundan sonra çok daha iyi olursun umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…