Düzenli Evimiz & Hayatımız

Ben bir ara haftalik yemek listesi yapiyordum. Ufak tefek degisiklikler disinda listeye uyuyordum. Bu ara kafama gore takiliyorum ama yine yaparsam atarim burayada

Kizimi emdiriyorum. 19.00 da baslayacagim islere.
O emdirmeklerden gına girdi bana, Allah kolaylık versin. Benim ki 22 aylık çok düşkün bu çocuk emmeye derken, düşkünlük nedie görmemişim. Bu aralar göğüslere yapışık geziyor. Af edersiniz, sığırların iki göğsünü aynı anda sağarlar ya benimki de ona bağladı. 10 saniye birinde, 10 saniye diğerinde. Gece de aynı. Uyku haliyle nasıl başarıyor bilmiyorum. İzin vermeyince de kızıyor. Yarım saatte bir mamma diye yapışıyor bacaklarıma. Ya mutfakta yemek yaparken, evi temizlerken, toplarken ayakta olmamı umursamıyor tşörtümü çekip kaldırmaya çalışıyor. Kendime artık sığır diyorum zaten, öyle de hissediyorum Allah hepimize yardım etsin.

Benim küçük de öyleydi, önce gece azalttım, gündüz de süt bitmiş meme de birikiyor bekleyelim diye diye kademeli azalttım ki cidden senin ki gibi bağımlıydı. Meme dinlensin çok yorulmuş diyordum birde.

Bizim Ramazan menümüz belli.
Çorba-Salata.
Çocuklara ayrı yemek pişecek orası başka ama biz evlendiğimizden beri böyle.
Eşim ilk Ramazanda çorba-salata yeter dediğinde dalga geçiyor sanmıştım. Ciddiymiş. Ben de ona uydum alıştım öyle.

Anlamıyor, anlıyor da işine gelmiyor. Af edersin birini emerken diğerine de dokunacak illa. Yapma annecim acıyor diyorum, çığlık atıp emmeye devam ediyor. Yok öyle bir çığlık ama iki saniye de kulaklarım pert. İkizler burcu. Yiğenimi çok güldüm, başıma geldi. Huyları aynı.

Yaa ne güzelmiş bana da yeter çorba salata ama eşime yetmez, onlar sahur da bile pilav falan yiyor da ben eşime bıraktırdım şükür, ben sahur da yemek kokusu alsam tek lokma yiyemem daha kusura bakma dedim, kahvaltılık hazırlıyorum ona bende hurma yoğurt yiyorum sahur da 4 yıldır

Anlıyorum canım seni, zamanla azaltır umarım. Kolay değil insanın iliği kemiği kuruyor sanki

Bizimki de çok düşkündür boğazına ama Ramazan'da böyle yiyor. Mesela akşama bir tepsi izmir köfte yapmıştım, yarısını eşim yemiş. Bir yarısından fazlasını küçük kızım yedi. Çok iştahlı bir şey. Ben garibime de 3 tanecik köfte kaldı Nego Bunu da ben yiyeyim bari dedim, köfte yemez büyüğüm geldi üçünü de o yedi. Ben de pilav yemez diye makarna haşlıyordum, makarna bana kaldı.

Ayyy yazık sana ya o kadar pişir yeme

Bulaşık makinesi boşaltıldı
Bulaşıklar sudan geçirilip makineye yerleştirildi, makine çalıştırıldı
Elde yıkanacak bulaşıklar elde yıkandı
Katı sabundan yapılan sıvı sabun kaplara koyuldu
Dağınıklık toplandı
Ev süpürüldü (koltuklar ayrıntılı süpürüldü)
Yerler silindi
Banyo paspası değiştirildi
Buzdolabı boşaltıldı silindi yerleştirildi(en çook bunda yoruldum)
Yemek hazırlandı yenildi toplandı
Ocak silindi
Tezgah masa silindi
Ütü yapıldı
Yoruldum daha tek iş dahi yapmam. Film zamanı

Ooo eline sağlık canım

bizim evde menü hiç belli olmaz bi ara şunu yapalim diye konuşuruz sadece.

eşim genelde sorunca onu canim istemiyo bunu yemem falan diye konuştuğu için iftara bi iki saat kala belli oluyo menü

ama bugün yemek yüzünden kızdığım için belki ben de sormadan menü hazırlarım:)

Ayyy yazık sana ya o kadar pişir yeme
Bahtsızım bahtsız. Dünyaya gelmek bile istememişim. 9 ay 26 günlük doğmuşum. Doktor en sonunda, "Hanım bu bebeğin gelmeye niyeti yok, biz alacağız," demiş. Normal yolla doğmam için uğraşmışlar, doğmamışım. Sezaryen ile doğurtmuşlar.

Negom bugün mutfağı banyoları temizledim
Çöp kovasının bulunduğu mutfak dolabını sildim
Çaydanlığı kireçten arındırdım
Kışlık montları ve kazakları kaldırdım
Koltuklar da yarına artık. Nasıl olsa evdeyiz

Yaa buara enerjim yok
Temizlik yapasımda yok nasıl olcak kızlar?
Sabah erken kalkıp kahvaltı hazırlıyorum, kahvaltıdan sonra ders ödev faslı uzun sürüyor mutfak,bulaşık, evi topla derken çocuklar tekrar acıkıyor
atıştırma faslı, yemek yap, bulaşık yıka çay-kahve derken gece yarısı oluyor yaa
Ramazan öncesi duvarların silinmesi ve perdelerin yıkanması gerek, ayrıca bulaşık ve çamaşır makinesi mutfak dolabının içinde, çekilip altlarını silmem lazım
Enerjim yok yok canım istemiyor yaa off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…