Düzenli Evimiz & Hayatımız

Ramazan menüsü işi bizde genelde çorba-salata diye geçerdi ben diyette olduğum için, çocuklara da ayrı yemek yapıyordum
ama bu yıl çocuklarda oruç tutmak istiyorlar, o yüzden çorba-yemek-salata üçlüsünü takip edicez
İlk gün menüm;
Tavuklu tel şehriye çorbası
Beyti kebabı (köfte ve yufkayla)
Yeşil salata
Künefe (dolapta kadayıf var, haftaya kullanmam lazım)

19.00-20.30
Bulasiklar makinaya yerlestirilip calistirildi
Tencereler canaklar elde yikandi
Ocak tezgah silindi
Tezgahin ustundeki bezler yikandi asildi
Mutfak girgirlandi(cocuk uyuyunca elektrikliyi acmadim)
Balkondaki oyuncaklar toplandi
Balkon duzenlendi
Tuvalet klozet banyo camasir suyuyla iyice yikandi
Lavobolar musluklar ovalandi
Butun odalara tek tek girilip daginikliklar toparlandi
Ev mis oldu

Ben oyle cok emdirmemeye calisiyrm. Zaten cok sutum yok ve ona guvenip hic bir sey yemek istemiyor. Istahi hic yok. Sabahtan aksama kadar emdirsem emer.
Bende sadece uyuyacagi zamanlarda emdirmeye calisiyorum.

Tüm gün baş ağrısıyla geçti kp görüntülü konuşurken bile canımı sıktı sinir herif neyse.
Yatakları topladım
Mutfağı topladım
Bulaşık makinesini yerleştirdim
Saat 3 e kadar yattım 4 ağrı kesici kesmedi ağrısını
Sonra evi süpürdüm sildim toz aldım ödevi yaptım
20 dk uyudum şiddetli baş ağrısına uyandım yine bir ağrı kesici içtim
Yemek yemedik falan derken hafifledi geçiyor galiba ama gıcıklığıma rol yapıyorum.

Bulaşık makinesini boşalttım
Bütün çarşafları değiştirdim
Kızımın battaniyesini makinaya attım
Buzdolabının üstünü boşaltıp temizledim
Battaniyeyi asıp çarşafları makinaya attım
Süpürge yaptım (ödevi de yapmışım bilmeden)
Koltuk örtüsünü değiştirdim
Halı örtüsünü serdim
Çamaşırları katladım yerleştirdim
Yemek yaptım kirlenenleri yerleştirdim
Tatlı yaptım
Yemekten sonra mutfağı topladım makinayı doldurdum
Çamaşırları astım
Çay içiyorum

Geçmiş olsun canım

Yok siz önceden bir kaç günlük liste yapmıyor musunuz, kafanızdan planlıyorsunuzdur illa ki, şimdiden yazsak dedim

Niye tuhaf olsun canım keşke benimki de öyle istese
Ben bi ara eşime haftalık liste yaptırıyodum öyle olabilir aslında ama bu ara buzluktan takılıyorum genelde.
o da gene olarak şöyle
Barbunya
Taze fasulye
Bezelye
Kabak
Köz patlıcan
Karnıyarıklık patlıcan
Kırmızı köz biber
Kuru fasulye
Nohut
Madımak bilir misiniz?
börülce
Yeşil mercimek

Yanına da pilav makarna oluyo genelde eşime

Ne tatlisi yaptin?
Bu ara surekli tatli yemek istiyorum

ıyı aksamlar arkadaslar ,
bugun evı supurduk sıldık yatak odasının salonun tozunu aldık dolabın ustunu esıme sıldırdım salonda koltukların yerlerını degıstırdık , mıdem cok agrıdı bu hafta ve belım hıc keyfım yok rahat uyuyamıyorum

Benm tatliya midem bulanmazdi da baharatli herseye bulanirdi. Allah kolaylik versin. Ilk 3 ay cok zor. O zamanlari dusununce bile kotu oldum
bnm bulanmıyor agrıyor bırsey yıyınce degısık bırsey , mıde amelıyatı oldum ben ılk gunlerdekı halıme benzıyor sımdı yasadıgım

Ben oyle cok emdirmemeye calisiyrm. Zaten cok sutum yok ve ona guvenip hic bir sey yemek istemiyor. Istahi hic yok. Sabahtan aksama kadar emdirsem emer.
Bende sadece uyuyacagi zamanlarda emdirmeye calisiyorum.
Kaç aylık? Benim büyüğüm de çok düşkündü. 21-22 aylık bıraktı. Yemiyor diye gündüz kestim önce yavaş yavaş. Ayağımda sallamayı bırakıp kendi kendine uyumayı öğrettiğimde de gece uyanmayı da bıraktı ve öyle tamamen kesildi. Ne yalan söyleyeyim yaşını doldurmadan bıraktı diye çok üzülmüş vicdan azabı çekmiştim. Bıraktırma gibi bir planım yoktu o zaman. Birde emmese de yiyen bir bebek değildi. Hiç unutmam emmeyi bırakmasının üçüncü günü emsin diye göğsümü açtı istemeyince nasıl zoruma gitti. Kardeşi daha düşkün ama oldum olası iştahlı. Allah'tan yiyen çocuk istedim de bu kadarı da fazla geldi

1.5 yasinda. 2 yasina kadar emdirirsem yeter. Diger kizim hic emmedi. Bunuda ilk aylar zorla emdirdim. Simdi sadece emmek istiyor. Yemek yemek istemiyor. yemek yesin diye emdirme araligini actim bakalim insallah istahi acilir. Istahsiz cocuk cok zor. Surekli bir kasik bir sey yesin diye pesnde dolaniyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…