Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kızlar beraber günlük, haftalık, aylık, 3 aylık, 6 aylık işler listesi yapalım mı?
mesela gardolap mutfak dolabı vb üstleri ne aralıklarla siliniyor. Dolap içleri, camlar, perdeler,i vb.
Nego bu hafta mutfak haftası belirlemişti ya canım ben bu hafta boyunca dolap içi Üstü , buzdolabı halısı perdesi her şeyiyle mutfağı elden geçirdim sonunda bitti Yarın hangi odayı belirler bilmiyorum ama oturma odası veya salona başlarım ama onlar mutfak kadar uzun sürmez muhtemelen

Ben eskiden her gün bir dolap içini boşaltır siler yerleştirirdim. 10 dakika sürmezdi. Hiç kirlenmez birikmediği için yormazdı. Ama artık günlük rutinlerim çoğaldığı için bunu yapamıyorum. Plan dahilinde yapayım diyorum diğer türlü ayrıntılara çok takılıyorum sildiğim yeri 10 kere silerken akşam oluyor

Mesela bu gün sadece mutfağı toplayacaktım kendimi mutfağın duvarını silerken buldum. Sonra dolabım altındaki levhayı çıkardım alttları sildim buz dolabını temizledim vs akşam oldu. Çamaşırlarım kaldı, ev toplanacaktı kaldı.

Kornişleri silmenden anlamıştım bacım ben de yarım bırakamazdım ama çocuktan sonra baktım olmuyor hem psikolojik hem fiziksel olarak çok yoruluyorum parça parça yapmaya başladım ama hala detaylı yapıyorum örneğin tuvalete bi çamaşır suyu döküp fırçalayıp akıtır kimisi ben illa çöp kovasından tut lavabosu duvarı fırçası hepsini yıkayacağım milletin ev süpürdüğü sürede ben iki adımlık tuvaleti temizliyorum

Eveeeeeetttt neler yaptım ebem görse kesin oturur ağlardı
Oturdum oturdum oturdum sonra birşeye sinirlendim.
Kalktım koyuldum işe.
Yatak odasının altını üstüne getirdim bazayi çektim yerini değiştirdim sildim süpürdüm tozunu aldım.

Sonra oturma odasının
Koltuğu çektim yerini değiştim,
Süpürdüm sildim toz aldım

Mutfakta bin kere buzdolabınin yerini değiştim
Sonunda eski yerine çektim
Duvarını sildim
Buzdolabınin dışını üstünü sildim,
Süpürdüm sildim

Sonra WC banyo süpürdüm sildim
Çamaşır yıkandı astim

Sonra evi bir daha komple süpürdüm.
Süpürgeyi kaldirdim yoksa hala supurmeye devam ederdim..

Yemek yaptım yedik.
Çay icicez inşaAllah.
Sonra çamaşır katlicam

Bir ara camları silip perdeleri yikamam lazım

Bu çok güzel bir düzen mesela. Fazla vakit ayırmadan, biriktirmeden temiz kalmasını sağlıyorsunuz. Benimde bunu oturtmam lazım kendi hayatıma.

Sabah kalktım
kahvaltı hazırlan di
Makina boşaltıldı
tekrardan doldurdum
ocağı tezgahı sildim
kislikları bazanin altından çıkarıp
gardolabi yeniden düzenleyip yerleştirdim
oğlumun olmayan kıyafetlerini ayırdim
oğlanında kışlık kıyafet lerini ayırdim yıkamak için
hem benim hem kocamın çorap ve iç masasını çekmecesini düzenledim
eşyaların tozunu aldım
kızımın odasın da eski koltuğum var di köşe takımının 2 parası var di 1 parçasını çıkardım kapiya
odamdaki kütüphaneyi kızımın odasına yerleştirdim
kızımın odasın düzenledim çıktım
çiçeklerim kurumuştu 2 saksoyu boşaltım çiçek ekmek için ayırdim
koltukları supurdum
evi dip köşe supurdum
sildim
kışlık halılarımı serdim
evde giyilmiyen ayakkabı kıyafet ne varsa ayikladim
bir sürü çöp çıktı
çöpleri attım
merdiven altını düzenledim
şimdi de çorba koydum çocuğu uyutmaya çalışıyorum eşim kızımı dışarıya çıkardı bende o arada boş durmayayım dedim yarına 5 posta çamaşır var

Nego canım benim nick değişikliği oldu eski nick zsaracoglu haber vermek istedim bu süpürgeli de nerden çıktı deme sonra İsim babam sevgili Kazen’e teşekkürler
Aa isim değişikliği zor oluyor sitenin akışı aksıyor diyordu kazen , kolay olmuş seninki
Hayırlı olsun nickin

Aleykumselam.canim, Bugun benim doğum günüm sabah kqhvalti bile hazirlamadim, hiçbirsey yapmayacağım bu yüzden görev almama hakkımı kullanmak istiyorum
Tabii ki canım. Mutlu yıllar inş bi sonraki doğum gününü bebeğinle kutlarsın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…