Düzenli Evimiz & Hayatımız

Hele ben hemencecik alışıyorum her duruma :) oyüzden bu huyumu çok seviyorum :) birkaç sene önce hiçbilmediğimiz bir ile çağırdılar eşimi aman nasıl olur olmaz diye diye kaçırdı işi,bense hiç sorun etmedim. Genelde kadınlar korkar düzen bozulacak,çocuklar yer yadırgayacak diye bizde tam tersi :) hayırlsı artık zamana bıraktım şimdilik.. Allah hayırlısını nasip etsin. Şimdilik bana iyi görünüyor yaşamadanda bilemem en iyi Allaha bırakmak sanırım..
Ben oda oda yapamıyorum illaki biri girip çıkıyor. Önce dağınıklığı topluyorum,süpürüyorum,toz alıp enson siliyorum. Süpürgem filtreli ama içime sinmiyor en son veya öncesinde silmek.

benim süpürgemde filtreli ve hazneli ama yine de en sona bırakmak geliyor hep içimden bu konu da biraz önyargılıyız sonuçta halının kenarını kaldırıp koltuğu çek it flan derken bir nebze de olsa tozuyor hissi geliyor. yaptığın karışımı mutlaka deneyeceğim. normal cam sil ile siliyorum. kuaförüm de tam tersine deterjansız sadece su ile sildiğini ve toz toplamadığını söylüyor. bana çok da mantıklı gelmemişti ama senin yöntemi deneyeceğim.

henüz çocuğumuz olmadığı için elimin altında gezinen kimse olmuyor ama yine de oda oda yapmak içimden gelmiyor.

Oyy geçmiş olsun ayaklarını sıcak tut. Çikileta verem mi

Aslına bakarsan nasıl içinden geliyorsa öyle yap derim
Ben normalde önce her yeri süpürür, sonra toz alır, en son da yerleri siler, kuruyunca da halıları serer işi bitiririm. Simdi hamile olduğum için her yeri aynı gün yapamıyorum , oda oda gidiyorum günlük olarak cogunlukla. Mesela yatak odam , küçük oturma odam temiz. Bugün salonu süpürüp, silme ve toz alma, bir de mutfağı süpürüp silme yapmayı düşünüyorum.

Yaptıklarım
Yatakları topladım
Evi topladım
Kızımın battaniyesini kaldırdım yerine elyaf yorgan çıkardım
Kahvaltı sonrası mutfağı topladım
1 makine çamaşır yıkadım
Dışarı çıktım markete uğradım
Yapacaklarım
Çamaşırlar toplanacak
Marketten alınanlar yerlerine koyulacak
Depo olarak kullandığım yer toplanacak

Biraz alışkanlıklarla ilgili diye düşünüyorum ben heryeri süpürür siler toz alırım sırayla ama mesela misafirim gelecekse bir odayı tamamen bitirir öyle diğer odaya geçerim ki zaten önce salondan başlarım erken gelir bir şey olursa hemen temiz yere buyur edeyim diye yoksa canım nasıl isterse hepsi aynı is sonuçta

Bende su sirke kremsiz şampuan ve azıcık yumuşatıcı koyuyorum

Hayırlı sabahlar, günaydın

Dün yaptıklarımı;

*Sabah nevresimler değişti, yatak toplandı.
*Kahvaltı bulaşığı vs toplandı, bulaşık yıkandı.
*Salon, mutfak ve antre süpürüldü & yerleri silindi.
*Mutfak halısı yıkandı, serildi.
*Bebek kiyafetlerinin bir kısmı yıkandı, ütülenecek inşaallah.
*Akşam yemeği yapıldı.
*Yatmadan mutfak toplandi, bulaşıklar yikandi.

Dün yaptiklarim;
Camasir yikandi
Ev supuruldu silindi

Bugün yapacaklarım ;
Oturup kahve icmek
Hava yagmurlu camasir atamiyorum
Ev temiz yemek var isim yok önerilere acigim
Çekmece düzenleme, prizleri silme, çamaşır makinesinin deterjan gözünü temizleme gibi birşey olabilir canim.

Günaydın.
Dün pek bişey yapmadım.
Yatağımı topladım
Evi süpürdum
Koltuk örtüleri düzelttim
Eksiklerim vardı annemle çarşıya gidip onları aldık, geldik.
Çayın yanına pasta falan yaptım.
Çaycıyı akladım pakladım.
Mutfağı topladım
Bulaşık makinesini boşalttım kirlileri koydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…