Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşaallah canım. Ben şuan hamileyim ama 5 sene önce ikiz bebek kaybettim. İnsan bebek haberini aldığını günden itibaren anne oluyor sanki, hislerini çok iyi anlıyorum. Ben kurtaja girmeden önce doktorum bana; sağlıklı bir gebelik olsaydı devam ederdi, dogdukltan sonra kaybetseydin,ya da kötü bir hastalıkla dogsaydi inan simdikinden daha çok üzülürdün demişti. Haklıydı ama o anki hislere insan engel olamıyor.Ben de iş yapacam diye başladım evi detaylı süpürdüm yerleri ellerimle sileyim dedim ama mutfağa girdigim gibi midem bulandı orayı öyle bıraktım evi süpürdüm kasiğım ağrıdı ki ben buraya yazamadım ki en çok sizlerle konuşmak isterdim. 2 hafta önce hamile olduğunu öğrendim doktora gittim kese vardı sadece ve kese küçüktü bebek yoktu geç döllenme dedi 10 gün sonra çağırdı gittik kese büyümüş bebek yok şok oldum doktor belki küçüktür goremiyoruzdur ya da boş gebelik dedi 10 gün sonra çağırdı perşembe gidicem sonucu öğrenicem o yüzden hem bedenen hem ruhen kötü zamanlar geçiriyorum elimden geldiğince iş yapmaya çalışıyorum buraya gelip bakıyorum oğlum zaten bırakmıyor enerji bombası maşallah ne uzun yazdım ama işte burayı bu sayfayı buradakileri gerçekten arkadaşım dostum ablam kardeşim gibi görüyorum umarım daima buralarda oluruz öyle böyle açımızla sevincimizle hep birlikte ağlar hep birlikte güleriz
Eşin çalıştığı için belki de senin yalnızlığını tam anlamıyor olabilir. İnsan kesinlikle sevdiği, anlaştığı birilerini arıyor yanında. Evin borcu bitmisken belki artık kendi evimde oturayım diyor olabilir, kırsal yerlere gidince herkes keşke burda kalsam der ama iş ciddiye binince şehir hayatının bazı avantajlarını da kaybetmek istemez. Bence bu tarz kararlarda eşlerin ikisi de istiyorsa hayata geçirilmeli.biraz daha bekleyebilirsiniz aslında, inşaallah hayırlı kararlar alırsınız.Bende izninizle bir derdimi (cidden dert oldu bana) danışmak ve objektif yorum almak istiyorum. Bdv deki gelişigüzel yorumlardan çok 4-5samimi yoruma ihtiyacım var
Senelerdir ailelerden uzak bir ilde yaşıyoruz. Yurt dışından taşındık buraya. Ben tüm akraba ve arkadaşlarımı bırakıp geldim eşimde aynı şekilde. Ama anne babalarımız türkiyede,şuan bize 4 saat mesafedeler. Eşimin işinden tazminatından dolayı bugüne kadar buradan bağlarımızı koparıp tam anlamıyla sahil kenarı kasaba olan eşimin memleketine taşınamadık.. senelerdir yalnızız.. öyle çat kapı gelecek misafirimiz,samimiyete güvenip gideceğimiz kimsemiz yok,olmadı. Hastalıkta bile çocuklarla süründüm bakanım,yardım edenim olmadı. Öyle insan delisi,sürekli günler misafirlikler peşinde koşturacak birisi değilim ama bu yalnızlıkta çok gelmeğe başladı bana. Şimdi eşim işten ayrıldı,tazminatını aldı hamdolsun evin borcunu da kapattık. Şuan işi var ama kalıcı değil. Araştırıyor eğer iyi bir iş bulursa yazın bu ilde bulunan kendi daireme taşınacağım. Ama ben memlekete taşınmak istiyorum. Annemlerin olduğu ile. En azından annem,kardeşim var, birkaç iyi arkadaşım var. Kaynanamlar köyündeler bana zararları yok onlarlada yakın olacağız. Ama eşim büyük adım diyor kararsız. Gidersek uzun süre yine kiracı olacağız buradaki evi satmam diyor. Bense nereye kadar yapayalnız olacağız diyorum.. iyice düşün dedi çekti gitti odaya. Annemler dünden razı oraya gitmemize ama eşimden o hevesi göremiyorum. En azından bunalınca kahve içecek,buyur edecek,hastalanınca çocukları emanet edecek birilerine çok ihtiyacım var. Okuduğunuz için teşekkür ederim ve değerli yorumlarınızı bekliyorum hanımlar❤
Allah hepimize sabır versin yaşayan birilerinin söylemleri daha da etkiliyor. Allah hayırlısını versin umarım küçük diye gömmemişizdir ama kendimi böyle alıştırmakta istemiyorum korkuyorum o yüzden 2 gün daha sabır sonrası inşallah güzel haber olur olmazsa da Allah bilirM merve_eymen korkularınızı, endişenizi o kadar iyi anlıyorum ki. Yakın bir zamanda ben de boş gebelik yaşadım. İçinizi ferah tutun. Her zaman Allah'tan hayırlısını dilemek gerekiyor ben bunu anladım yaşadığım süreçte. İnşallah küçücük bebeğiniz sizinledir.
Mesela bizde şehirden daha uzak bir yere taşınıp bahçeli sakin bir yerde yaşamayı istiyoruz ama artık diyorum ki oğlum ilerde sorun yaşar şehir merkezindeki gibi ne oluk ne imkanlar olur o yüzden gitmeyelim falan diye eşinde böyle mi düşünüyor yoksa yer değiştirmekten çekindiği için mi bunları söylüyor bilemedim tarif ettigin kadarıyla değişimden korkan birine benziyor esin ama şimdi ne dersen de 2 ay var dicek kendini yıpratma sonuçta senin ne istedğin belli kararın net 2 ay sonundaki duruma göre konuşursunYürüyüş yapalım dedi indik aklındaki şuymuş oraya gidersek yerimizde sayarız ama burada kalırsak iş imkanı çokmuş,okul vs durumu için seçenek bolmuş,millet büyükşehirlere akın ediyorken memleket için erkenmiş. Emekli olunca gideriz diyor teee 20 sene kadar sonra.. bunları sayarsak zaten sonu gelmez ki. Ben ne istediğimi biliyorumda işte burnumdan getirir sonra ayak uydudur. evet arkadaşla da işi olmaz pek en sevdiği birinin evinde 1 saat oturup hemen kalkmak ister. Ona koymuyor teklik. Kardeşim 1 sene sonra üni sınavına girecek ona güveniyor birazda.o butarafı tutturur annemlerde butarafa taşınır diye düşünüyor. Şuanki işi maaşı güzel ama yeni olduğu için 2 ay süre istedi işi tutturursa kalacağız tutturamaz ise düşünürüz dedi. Hayırlısı merve napayım artık bende bilmiyorum.
Senin duruma gelirsek hani sağlıklı gebelikse düşük riskine karşı dinlen dedim canım. Bir emin ol durumundan. Şimdilik ufak tefek işler yap,oğlanla oyalan inşallah mutlu haberi verirsin buradan bizede.
Teşekkür ederim canım ve gerçekten tuylerim diken diken oldu o kadar duygulandırdın ki beni seninki de ben her zaman diyorum anne karnında bile yaşamayan bir bebek için annesi ne umutlar ne hisler besliyor o yüzden bebeğini ne şekilde olursa olsun kaybedene basın sağ olsun diyorum çünkü dediğin gibi varlığının haberini aldigin an tüm süreçler doğduğu yemesi emmesi her şeyin hayaliyle büyütüyorsun rabbim kimseye evlat acısı göstermesin..görenlere de sabrın en büyüğünü ihsan etsin..bende acile gittiğim gün dedim sağlıklıysa benzinledir sagliksizsa rabbim onun iyiliği için nasip etmemiştir..Umarım hayırlı haber olurRabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşaallah canım. Ben şuan hamileyim ama 5 sene önce ikiz bebek kaybettim. İnsan bebek haberini aldığını günden itibaren anne oluyor sanki, hislerini çok iyi anlıyorum. Ben kurtaja girmeden önce doktorum bana; sağlıklı bir gebelik olsaydı devam ederdi, dogdukltan sonra kaybetseydin,ya da kötü bir hastalıkla dogsaydi inan simdikinden daha çok üzülürdün demişti. Haklıydı ama o anki hislere insan engel olamıyor.
İnşaallah bebeğin seninledir, değilse de inşaallah en kısa zamanda Rabbim saglikli bir bebek nasip eder
Eşin çalıştığı için belki de senin yalnızlığını tam anlamıyor olabilir. İnsan kesinlikle sevdiği, anlaştığı birilerini arıyor yanında. Evin borcu bitmisken belki artık kendi evimde oturayım diyor olabilir, kırsal yerlere gidince herkes keşke burda kalsam der ama iş ciddiye binince şehir hayatının bazı avantajlarını da kaybetmek istemez. Bence bu tarz kararlarda eşlerin ikisi de istiyorsa hayata geçirilmeli.biraz daha bekleyebilirsiniz aslında, inşaallah hayırlı kararlar alırsınız.
Yatağa yeni attım kendimi çok yorgunum
Bugün yaptıklarım;
*sabah yatak ve ev toplandı
*Makineye çamaşır atıldı
*Kahvaltı sonrasi bulaşık toplama vs
*Portmanto düzenlendi, silindi
*20 kg domates, 5 kilo kırmızı biber, sarımsak yıkandı, ayıklandı, konserve yapıldı.
*Akşam yemeği yapıldı
*Bulaşık makinem bozuldutüm bulaşıklar elde yıkandı
*Gece ignem vardı onun için kliniğe gittik, geldik.
*Duş aldım ve ben pert
Ben gitmenize olumlu baktım. Eşin her olumsuzlukta sen istedin burayı der burnumdan getirir diyorsun, ilk zamanlar buna hazırlıklı ve sabırlı ol. Senin mutlu olduğunu gördükçe o da doğru bir karar olduğunu anlar.Bende izninizle bir derdimi (cidden dert oldu bana) danışmak ve objektif yorum almak istiyorum. Bdv deki gelişigüzel yorumlardan çok 4-5samimi yoruma ihtiyacım var
Senelerdir ailelerden uzak bir ilde yaşıyoruz. Yurt dışından taşındık buraya. Ben tüm akraba ve arkadaşlarımı bırakıp geldim eşimde aynı şekilde. Ama anne babalarımız türkiyede,şuan bize 4 saat mesafedeler. Eşimin işinden tazminatından dolayı bugüne kadar buradan bağlarımızı koparıp tam anlamıyla sahil kenarı kasaba olan eşimin memleketine taşınamadık.. senelerdir yalnızız.. öyle çat kapı gelecek misafirimiz,samimiyete güvenip gideceğimiz kimsemiz yok,olmadı. Hastalıkta bile çocuklarla süründüm bakanım,yardım edenim olmadı. Öyle insan delisi,sürekli günler misafirlikler peşinde koşturacak birisi değilim ama bu yalnızlıkta çok gelmeğe başladı bana. Şimdi eşim işten ayrıldı,tazminatını aldı hamdolsun evin borcunu da kapattık. Şuan işi var ama kalıcı değil. Araştırıyor eğer iyi bir iş bulursa yazın bu ilde bulunan kendi daireme taşınacağım. Ama ben memlekete taşınmak istiyorum. Annemlerin olduğu ile. En azından annem,kardeşim var, birkaç iyi arkadaşım var. Kaynanamlar köyündeler bana zararları yok onlarlada yakın olacağız. Ama eşim büyük adım diyor kararsız. Gidersek uzun süre yine kiracı olacağız buradaki evi satmam diyor. Bense nereye kadar yapayalnız olacağız diyorum.. iyice düşün dedi çekti gitti odaya. Annemler dünden razı oraya gitmemize ama eşimden o hevesi göremiyorum. En azından bunalınca kahve içecek,buyur edecek,hastalanınca çocukları emanet edecek birilerine çok ihtiyacım var. Okuduğunuz için teşekkür ederim ve değerli yorumlarınızı bekliyorum hanımlar❤
Çevremdeki hamilelere hep "kendine iş çıkarma, kendini yorma" diye telkinde bulunan benimdir hepE sen gebesin 8 ayın bitmiş ne yoruyosun kendini böyle
Çevremdeki hamilelere hep "kendine iş çıkarma, kendini yorma" diye telkinde bulunan benimdir hepkonserve işi yordu gerçekten ona kalkişmasaydim iyiydi.
Allah şifa versin,geçmiş olsunGünaydın ❤
Etiket yapim mi yapmim mi bilemedim.
Ben dün naaptım hiç bişey sayılır.
1 haftadır belimin ağrısı arttı fena durumdayım.
Dün okula gittim geldim uzandım kalktım tekrar gittim geldim uzandım.
Bide aylık ağrı girdi işin içine ovv çıldırıyorum
Bakalım bugün nasıl olucak
Sağolasın canım, ben de öyle bu hafta artık agirlastimi epey hissediyorum. Bundan sonra nasipse yavaş yavas kalan işleri halledip yormayacagim kendimiKarnımın altında öyle çok ağrım oluyodu ki böyle ayakta kalınca yorulan hamile olunca üzülüyorum
Allah şifa versin,geçmiş olsun
Sağolasın canım, ben de öyle bu hafta artık agirlastimi epey hissediyorum. Bundan sonra nasipse yavaş yavas kalan işleri halledip yormayacagim kendimi
Evet gerçekten yıllardır beklediğim,çok güzel bir duygu.Az kalmış annesi son ayının tadını çıkar hamilelik çok güzel bi duygu.
Allahım isteyenlere çifter çifter versin
Niye en temiz ben oluyom gi. En temiz sen ol.En temiz senin olman lazımdı herşeyi yıkayıp koyunca niye öyle tersine gittin sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?