Düzenli Evimiz & Hayatımız

Tellik başka bir tellik oldu. Eskiden pasakliydi vallahi. Şimdi idare eder. Temizlik yapmayı öğrendi. Allah razı olsun negom duamdasin her zaman ❤

Ben her türlü aile bireyine en az 3-4 saatlik mesafede olunması taraftarıyım. Nasıl insanlar bilmiyorum ama yakın olunca bir beklenti oluşuyo gelsin gitsin gelelim gidelim diye. Bazen insanın o keyfi olmasa da ona mecbur kalıyor o yüzden yaşadığın yerde herşeyi paylaşıp kahve içip kafa dağıtacağın bi arkadaş kuzen falan olsa bence daha rahat edersin sanki

Sevmediğim bir komşum vardı ona bende aynıydım,gelecek,arayacak diye ödüm patlıyordu. Ama aile farklı bana göre dediklerin olada bilir bilemiyorum denemeden. Eşimin ailesi köyde kendi ailem ve arkadaşlarm kasabada. Bizde evi kasabadan ayarlayacağız olursa. Açıkçası şuanda kendimi hiç özgür hissetmiyorum aksi eve kapanmış bir Allahın kuluyla iletişimi kalmamış tek gayesi çocuk bakmak olan biri gibi hissediyorum. Annem olsa o bakardı ben şöyle bir kafa dinlerdim dediğim çok an yaşıyorum. Hasta olmaya korkuyorum mesela vs vs.. ha çık dolaş diyebilirsin araba eşimde bu işe girdi gireli 3 tane çocukla oda zor geliyor.
Yer değiştirmekten korkuyor doğru anladın canım. Değişime gelemiyor. Her büyük adımda böyle geri gider zorlarım yapar sonra iyiki der. Eminim şimdi gitsek benden fazla memnun olacak tabi ilk baştaki adaptasyon sorunları oturana kadar şikayetleri bekliyorum :)
Aynen canım az çok biliyorsun durumumu. Zaten şimdide kiradayım zaten işi belirsiz gidip ne için pişman oluruzki diyorum. Ev kensimin olsa kira zor gelir,işi kalıcı olsa o para bırakılmaz derimde bunlar zaten yok şuan.

Onada hak veriyorum zaten onu için 10 senedir susuyorum.. ama artık içimde tutmayıp konuştum zorlamadan anlattım. Düşünsün bakalım. Öyle kırsal değil canim 15 dakikada şehir merkezindesin. Kasabada da ne ararsan var düşün küçücük kasabada fen lisesi 2 koca devlet hastanesi var. İhtiyaç için değil anca gezme için gidilir merkeze.

Malesef yok. İş arkadaşı eşleri komşu vs de bana göre değil. Gelecelse ailem 15 senelik arkadaşlarım gelir gider yoksa yalnız idare ederim yine.

Çok sağolun hanımlar Allah razı olsun hepinizden. İnsan yakınına sorunca,sen neye yatkınsan o yönde yönlendiriyor,yorum yapıyor. Objektif olamıyor. Ben bana hoş görünen ama alacağım fikirle aklıma gelmeyen olumsuz bir yönü görürüm diye sizlere danışmak istedim. çok teşekkür ederim hepinize. ❤ Nego işgal ettim akşamdan burayı kusura bakma lütfen ❤

O zaman çok düşünüp yorma kendini hiç işten ayrılırsa hadi gidiyoruz de sana bir destek lazim anladigim kadarıyla kararın düşüncelerin herşey net kafanı yorma artık rahatla ve zamanını bekle gerisi çorap söküğü gibi gelecek

O ne demek canım istediğinizi yazacaksınız tabi ki
Canim valla dün gece uykum vardi ama senin yazdigin aklima geldi gittim mutfağı topladim öyle uyudum sabah cidden ruh hali farkli oluyo insanin her yeri düzenli görünce. İyi ki varsin
Ya aksam toplayıp yatın diyecektim sonra aklımdan çıktı. Hissetmişsin

Canim geçmiş olsun belin neden agriyo fitik falan mi var

LuckyMom ben de arkadasla ayni sekilde düşündüm. Ama bu karakterden kaynakli olsa gerek. Sana bagli biraz da..
Esin buyuk bi karar olarak gordugu icin istemiyo olabilir ama bence sehir degisikligi iyi geliyo insana ben memur cocuguyum sürekli göcebe hayat yaşadım aliskanlik oldu simdi 5 senede bi sehir degistiresim geliyo cidden insanin adaptasyon yetenegi cok güzel bisey nelere alismiyo ki alisilir yeni bi düzen kurulur.. ama dedigim gibi ben olsam sanirim tercih etmezdim ben biraz kendimle kalmayi seven tiplerdenim yakın olunca istedigin gibi olmayadabilir

madem konu temizlik merak ettiğim bir konu var. ben evi temizlediğimde mesela her yeri süpürüp sonra siliyorum en son toz alıyorum. ama bazıları hem süpürüp hem siliyor. mesela oturma odasını süpürüyor hemen siliyor tozunu alıyor ve sonra ki odaya geçiyor. hangisi daha kolay veya siz nasıl yapıyorsunuz.

canim nasil isterse öyle gidiyorum. cocuklar sakinse odalara girmiceklerse oda oda siliyorum.
ama ben genelde supurdukten sonra toz alirim

Ben önce toz alma işini hallediyorum. Camlarımız yaz kış hiç kapanmaz bu nedenle aşırı derece toz, toprak oluyor. İki üç güne toz alsam bile hiç silinmemiş gibi olduğu için önce toz alma işlemi ile başlıyorum. Bazen yere döküldüğü de oluyor. Sonra süpürüp, silme işlemine geçiyorum. Bir ara oda oda yapmayı denemiştim, bende çok uzun sürmüştü.

canim nasil isterse öyle gidiyorum. cocuklar sakinse odalara girmiceklerse oda oda siliyorum.
ama ben genelde supurdukten sonra toz alirim

bende süpürdükten sildikten sonra toz alıyorum. ama kimisi oda oda gittiği için öyle daha mı kolay oluyor diye düşünüyorum.

Oda oda temizlemek bana da uzun olur gibi geliyor hiçde denemedim açıkcası. ben çalıştığım için haftada bir kere temizlik yapabiliyorum. haftada bir kez sildiğim için toz bezim gerçekten siyah gibi oluyor bazen bende önden silmiş olsam da genelde toz alma işlemini süpürüp sildikten sonra yapıyorum. süpürürken ev yine tozuyor toz aldığınız yerlere tekrar toz oturmuyor mu?

Önce toz alıyorum dediğimde eşim bile olmaz öyle en sona bırakmalısın diyor. Süpürge toz torbalı değil, filtreli ve hazneli olunca, toz torbalılara göre süpürürken neredeyse hiç tozutmuyor. Şimdiye kadar böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Normalde mutfak masasını, tezgahı, tuvaletin oturma yerini, camları vs silmek için hazırladığım sirke, içme suyu, kremsiz bulaşık deterjanından oluşan bir karışım kullanıyorum. Uzun vadede mobilyalarda sıkıntı yaşar mıyım bilmem ama bir iki fıs toz aldığım yere sıkıp siliyorum. Çok daha geç tozlandığını gözlemledim bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…