Tellik başka bir tellik oldu. Eskiden pasakliydi vallahi. Şimdi idare eder. Temizlik yapmayı öğrendi. Allah razı olsun negom duamdasin her zaman ❤Olur canım olur. Ben bu sayfayı benim ihtiyacım olduğu için açmamıştım,düzenli planlı hayatın güzelliklerinden birileri daha faydalansın diye açmıştım. Bir çok kişinin de kalbine dokunabilmişim çok şükür.
Hep yazarım ya sabah kalkar kalkmaz yatakları düzeltin, dağınıklık varsa toplayın, akşam mutfağı toplamadan çaydanlığa sabah çayının suyunu koymadan yatmayın diye. Bunlar ufak tefek ama bir düzeni oluşturmanın da en basit yolları. Amacım bir rutini sağlatmaktı. Bir hayır dua alayım yeterdi derdim. Üç beş kişi bile bu rutini oluşturduysa ne mutlu bana.
Hayatıma ayrı ayrı dokundunuz, yeni şeyler öğrendim sayenizde bende.
Siz bol bol iş yapıp yazın bende gördükçe mutlu olayım
Ben her türlü aile bireyine en az 3-4 saatlik mesafede olunması taraftarıyım. Nasıl insanlar bilmiyorum ama yakın olunca bir beklenti oluşuyo gelsin gitsin gelelim gidelim diye. Bazen insanın o keyfi olmasa da ona mecbur kalıyor o yüzden yaşadığın yerde herşeyi paylaşıp kahve içip kafa dağıtacağın bi arkadaş kuzen falan olsa bence daha rahat edersin sankiBende izninizle bir derdimi (cidden dert oldu bana) danışmak ve objektif yorum almak istiyorum. Bdv deki gelişigüzel yorumlardan çok 4-5samimi yoruma ihtiyacım var
Senelerdir ailelerden uzak bir ilde yaşıyoruz. Yurt dışından taşındık buraya. Ben tüm akraba ve arkadaşlarımı bırakıp geldim eşimde aynı şekilde. Ama anne babalarımız türkiyede,şuan bize 4 saat mesafedeler. Eşimin işinden tazminatından dolayı bugüne kadar buradan bağlarımızı koparıp tam anlamıyla sahil kenarı kasaba olan eşimin memleketine taşınamadık.. senelerdir yalnızız.. öyle çat kapı gelecek misafirimiz,samimiyete güvenip gideceğimiz kimsemiz yok,olmadı. Hastalıkta bile çocuklarla süründüm bakanım,yardım edenim olmadı. Öyle insan delisi,sürekli günler misafirlikler peşinde koşturacak birisi değilim ama bu yalnızlıkta çok gelmeğe başladı bana. Şimdi eşim işten ayrıldı,tazminatını aldı hamdolsun evin borcunu da kapattık. Şuan işi var ama kalıcı değil. Araştırıyor eğer iyi bir iş bulursa yazın bu ilde bulunan kendi daireme taşınacağım. Ama ben memlekete taşınmak istiyorum. Annemlerin olduğu ile. En azından annem,kardeşim var, birkaç iyi arkadaşım var. Kaynanamlar köyündeler bana zararları yok onlarlada yakın olacağız. Ama eşim büyük adım diyor kararsız. Gidersek uzun süre yine kiracı olacağız buradaki evi satmam diyor. Bense nereye kadar yapayalnız olacağız diyorum.. iyice düşün dedi çekti gitti odaya. Annemler dünden razı oraya gitmemize ama eşimden o hevesi göremiyorum. En azından bunalınca kahve içecek,buyur edecek,hastalanınca çocukları emanet edecek birilerine çok ihtiyacım var. Okuduğunuz için teşekkür ederim ve değerli yorumlarınızı bekliyorum hanımlar❤
Sevmediğim bir komşum vardı ona bende aynıydım,gelecek,arayacak diye ödüm patlıyordu. Ama aile farklı bana göre dediklerin olada bilir bilemiyorum denemeden. Eşimin ailesi köyde kendi ailem ve arkadaşlarm kasabada. Bizde evi kasabadan ayarlayacağız olursa. Açıkçası şuanda kendimi hiç özgür hissetmiyorum aksi eve kapanmış bir Allahın kuluyla iletişimi kalmamış tek gayesi çocuk bakmak olan biri gibi hissediyorum. Annem olsa o bakardı ben şöyle bir kafa dinlerdim dediğim çok an yaşıyorum. Hasta olmaya korkuyorum mesela vs vs.. ha çık dolaş diyebilirsin araba eşimde bu işe girdi gireli 3 tane çocukla oda zor geliyor.LuckyMom insan sanırım bir yaşından sonra veya bazı şeyleri deneyimledikten sonra ailesine daha yakın olmak istiyor. Çevremden ben bunu gözlemledim. Biz evlenirken ailelerden uzak bir şehirde yaşamayı seçtik. Zaten üniversite dolayısıyla yıllardır uzaktık. Bu durum bizi zorlamak yerine aksine çok özgür kıldı. Aileme on saat, eşimin ailesine üç saatlik bir uzaklıktayız. Yılda bir iki kez anca görüşüyoruz. Şükür ailelerimizle aramızda bir sorun yok, insan mutlaka özlüyor ama anne baba bile olsa sizi birilerine bağlı hissettirmiyor uzak olmak. Mesela eşimin arkadaşının eşi ile görüşmek durumunda kalıyorum bazen. Bu bile beni strese sokuyor. Acaba bugün gelir mi, arar mı, beni çağırır mı, o gün görüşmek istemediğimi nasıl söylerim vs diye. Dert yandığınız kendim idare edebilirim sözü aslında çok derin anlamlar taşıyor. Şimdi eksikliğini hissettiğiniz durum taşınınca hayal ettiğiniz gibi olmayabilir. İyi düşünülüp, karar verilmesi gereken bir konu.
Yer değiştirmekten korkuyor doğru anladın canım. Değişime gelemiyor. Her büyük adımda böyle geri gider zorlarım yapar sonra iyiki der. Eminim şimdi gitsek benden fazla memnun olacak tabi ilk baştaki adaptasyon sorunları oturana kadar şikayetleri bekliyorum :)Mesela bizde şehirden daha uzak bir yere taşınıp bahçeli sakin bir yerde yaşamayı istiyoruz ama artık diyorum ki oğlum ilerde sorun yaşar şehir merkezindeki gibi ne oluk ne imkanlar olur o yüzden gitmeyelim falan diye eşinde böyle mi düşünüyor yoksa yer değiştirmekten çekindiği için mi bunları söylüyor bilemedim tarif ettigin kadarıyla değişimden korkan birine benziyor esin ama şimdi ne dersen de 2 ay var dicek kendini yıpratma sonuçta senin ne istedğin belli kararın net 2 ay sonundaki duruma göre konuşursun
Zaten ben kendimi yormadan iş yapıyorum bir şey olur diye korkuya ayakta uzun kalmıyorum bir iş yapsam bir süre dinleniyorum
Aynen canım az çok biliyorsun durumumu. Zaten şimdide kiradayım zaten işi belirsiz gidip ne için pişman oluruzki diyorum. Ev kensimin olsa kira zor gelir,işi kalıcı olsa o para bırakılmaz derimde bunlar zaten yok şuan.Ben gitmenize olumlu baktım. Eşin her olumsuzlukta sen istedin burayı der burnumdan getirir diyorsun, ilk zamanlar buna hazırlıklı ve sabırlı ol. Senin mutlu olduğunu gördükçe o da doğru bir karar olduğunu anlar.
Bütün gün yalnız olan sensin o yüzden nerde yaşanacağı konusunda kadının isteği daha ağır basıyor benim açımdan.
Onada hak veriyorum zaten onu için 10 senedir susuyorum.. ama artık içimde tutmayıp konuştum zorlamadan anlattım. Düşünsün bakalım. Öyle kırsal değil canim 15 dakikada şehir merkezindesin. Kasabada da ne ararsan var düşün küçücük kasabada fen lisesi 2 koca devlet hastanesi var. İhtiyaç için değil anca gezme için gidilir merkeze.Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşaallah canım. Ben şuan hamileyim ama 5 sene önce ikiz bebek kaybettim. İnsan bebek haberini aldığını günden itibaren anne oluyor sanki, hislerini çok iyi anlıyorum. Ben kurtaja girmeden önce doktorum bana; sağlıklı bir gebelik olsaydı devam ederdi, dogdukltan sonra kaybetseydin,ya da kötü bir hastalıkla dogsaydi inan simdikinden daha çok üzülürdün demişti. Haklıydı ama o anki hislere insan engel olamıyor.
İnşaallah bebeğin seninledir, değilse de inşaallah en kısa zamanda Rabbim saglikli bir bebek nasip eder
Eşin çalıştığı için belki de senin yalnızlığını tam anlamıyor olabilir. İnsan kesinlikle sevdiği, anlaştığı birilerini arıyor yanında. Evin borcu bitmisken belki artık kendi evimde oturayım diyor olabilir, kırsal yerlere gidince herkes keşke burda kalsam der ama iş ciddiye binince şehir hayatının bazı avantajlarını da kaybetmek istemez. Bence bu tarz kararlarda eşlerin ikisi de istiyorsa hayata geçirilmeli.biraz daha bekleyebilirsiniz aslında, inşaallah hayırlı kararlar alırsınız.
Malesef yok. İş arkadaşı eşleri komşu vs de bana göre değil. Gelecelse ailem 15 senelik arkadaşlarım gelir gider yoksa yalnız idare ederim yine.Ben her türlü aile bireyine en az 3-4 saatlik mesafede olunması taraftarıyım. Nasıl insanlar bilmiyorum ama yakın olunca bir beklenti oluşuyo gelsin gitsin gelelim gidelim diye. Bazen insanın o keyfi olmasa da ona mecbur kalıyor o yüzden yaşadığın yerde herşeyi paylaşıp kahve içip kafa dağıtacağın bi arkadaş kuzen falan olsa bence daha rahat edersin sanki
O zaman çok düşünüp yorma kendini hiç işten ayrılırsa hadi gidiyoruz de sana bir destek lazim anladigim kadarıyla kararın düşüncelerin herşey net kafanı yorma artık rahatla ve zamanını bekle gerisi çorap söküğü gibi gelecekSevmediğim bir komşum vardı ona bende aynıydım,gelecek,arayacak diye ödüm patlıyordu. Ama aile farklı bana göre dediklerin olada bilir bilemiyorum denemeden. Eşimin ailesi köyde kendi ailem ve arkadaşlarm kasabada. Bizde evi kasabadan ayarlayacağız olursa. Açıkçası şuanda kendimi hiç özgür hissetmiyorum aksi eve kapanmış bir Allahın kuluyla iletişimi kalmamış tek gayesi çocuk bakmak olan biri gibi hissediyorum. Annem olsa o bakardı ben şöyle bir kafa dinlerdim dediğim çok an yaşıyorum. Hasta olmaya korkuyorum mesela vs vs.. ha çık dolaş diyebilirsin araba eşimde bu işe girdi gireli 3 tane çocukla oda zor geliyor.
Yer değiştirmekten korkuyor doğru anladın canım. Değişime gelemiyor. Her büyük adımda böyle geri gider zorlarım yapar sonra iyiki der. Eminim şimdi gitsek benden fazla memnun olacak tabi ilk baştaki adaptasyon sorunları oturana kadar şikayetleri bekliyorum :)
Aynen canım az çok biliyorsun durumumu. Zaten şimdide kiradayım zaten işi belirsiz gidip ne için pişman oluruzki diyorum. Ev kensimin olsa kira zor gelir,işi kalıcı olsa o para bırakılmaz derimde bunlar zaten yok şuan.
Canim valla dün gece uykum vardi ama senin yazdigin aklima geldi gittim mutfağı topladim öyle uyudum sabah cidden ruh hali farkli oluyo insanin her yeri düzenli görünce. İyi ki varsinBen size böyle mi öğrettim
O ne demek canım istediğinizi yazacaksınız tabi kiÇok sağolun hanımlar Allah razı olsun hepinizden. İnsan yakınına sorunca,sen neye yatkınsan o yönde yönlendiriyor,yorum yapıyor. Objektif olamıyor. Ben bana hoş görünen ama alacağım fikirle aklıma gelmeyen olumsuz bir yönü görürüm diye sizlere danışmak istedim. çok teşekkür ederim hepinize. ❤Nego işgal ettim akşamdan burayı kusura bakma lütfen ❤
Ya aksam toplayıp yatın diyecektim sonra aklımdan çıktı. HissetmişsinCanim valla dün gece uykum vardi ama senin yazdigin aklima geldi gittim mutfağı topladim öyle uyudum sabah cidden ruh hali farkli oluyo insanin her yeri düzenli görünce. İyi ki varsin
SendendeTellik başka bir tellik oldu. Eskiden pasakliydi vallahi. Şimdi idare eder. Temizlik yapmayı öğrendi. Allah razı olsun negom duamdasin her zaman ❤
Canim geçmiş olsun belin neden agriyo fitik falan mi varGünaydın ❤
Etiket yapim mi yapmim mi bilemedim.
Ben dün naaptım hiç bişey sayılır.
1 haftadır belimin ağrısı arttı fena durumdayım.
Dün okula gittim geldim uzandım kalktım tekrar gittim geldim uzandım.
Bide aylık ağrı girdi işin içine ovv çıldırıyorum
Bakalım bugün nasıl olucak
LuckyMom insan sanırım bir yaşından sonra veya bazı şeyleri deneyimledikten sonra ailesine daha yakın olmak istiyor. Çevremden ben bunu gözlemledim. Biz evlenirken ailelerden uzak bir şehirde yaşamayı seçtik. Zaten üniversite dolayısıyla yıllardır uzaktık. Bu durum bizi zorlamak yerine aksine çok özgür kıldı. Aileme on saat, eşimin ailesine üç saatlik bir uzaklıktayız. Yılda bir iki kez anca görüşüyoruz. Şükür ailelerimizle aramızda bir sorun yok, insan mutlaka özlüyor ama anne baba bile olsa sizi birilerine bağlı hissettirmiyor uzak olmak. Mesela eşimin arkadaşının eşi ile görüşmek durumunda kalıyorum bazen. Bu bile beni strese sokuyor. Acaba bugün gelir mi, arar mı, beni çağırır mı, o gün görüşmek istemediğimi nasıl söylerim vs diye. Dert yandığınız kendim idare edebilirim sözü aslında çok derin anlamlar taşıyor. Şimdi eksikliğini hissettiğiniz durum taşınınca hayal ettiğiniz gibi olmayabilir. İyi düşünülüp, karar verilmesi gereken bir konu.
canim nasil isterse öyle gidiyorum. cocuklar sakinse odalara girmiceklerse oda oda siliyorum.madem konu temizlik merak ettiğim bir konu var. ben evi temizlediğimde mesela her yeri süpürüp sonra siliyorum en son toz alıyorum. ama bazıları hem süpürüp hem siliyor. mesela oturma odasını süpürüyor hemen siliyor tozunu alıyor ve sonra ki odaya geçiyor. hangisi daha kolay veya siz nasıl yapıyorsunuz.
Ben önce toz alma işini hallediyorum. Camlarımız yaz kış hiç kapanmaz bu nedenle aşırı derece toz, toprak oluyor. İki üç güne toz alsam bile hiç silinmemiş gibi olduğu için önce toz alma işlemi ile başlıyorum. Bazen yere döküldüğü de oluyor. Sonra süpürüp, silme işlemine geçiyorum. Bir ara oda oda yapmayı denemiştim, bende çok uzun sürmüştü.madem konu temizlik merak ettiğim bir konu var. ben evi temizlediğimde mesela her yeri süpürüp sonra siliyorum en son toz alıyorum. ama bazıları hem süpürüp hem siliyor. mesela oturma odasını süpürüyor hemen siliyor tozunu alıyor ve sonra ki odaya geçiyor. hangisi daha kolay veya siz nasıl yapıyorsunuz.
canim nasil isterse öyle gidiyorum. cocuklar sakinse odalara girmiceklerse oda oda siliyorum.
ama ben genelde supurdukten sonra toz alirim
Ben önce toz alma işini hallediyorum. Camlarımız yaz kış hiç kapanmaz bu nedenle aşırı derece toz, toprak oluyor. İki üç güne toz alsam bile hiç silinmemiş gibi olduğu için önce toz alma işlemi ile başlıyorum. Bazen yere döküldüğü de oluyor. Sonra süpürüp, silme işlemine geçiyorum. Bir ara oda oda yapmayı denemiştim, bende çok uzun sürmüştü.
Önce toz alıyorum dediğimde eşim bile olmaz öyle en sona bırakmalısın diyor.Oda oda temizlemek bana da uzun olur gibi geliyor hiçde denemedim açıkcası. ben çalıştığım için haftada bir kere temizlik yapabiliyorum. haftada bir kez sildiğim için toz bezim gerçekten siyah gibi oluyorbazen bende önden silmiş olsam da genelde toz alma işlemini süpürüp sildikten sonra yapıyorum. süpürürken ev yine tozuyor toz aldığınız yerlere tekrar toz oturmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?