Eğer kimyasal kullanmak istemezseniz çaydanlığın dibini dolduracak şekilde sirke koyun. Üzerine de ağzına kadar su. Bu şekilde sabaha kadar bırakıyorum pırıl pırıl yeni gibi oluyor. Zamanınız yoksa yine bu şekilde kısık ateşte biraz kaynatabilirsiniz. Aynı sonucu alacaksınız. Ben hem çay makinası için hem de çaydanlık için bu yöntemi kullanıyorum. Elimden geldiğince kimyasal kullanmadan çözmeye çalışıyorum her şeyi.Günaydın bugün kaynım gelecek. Kurban kesmişti kb kaburga getirmişti bize de. Onu yapmak istiyorum ama kuzu kaburga yapan oldu mu daha önce :)
Birde caydanliktan kirecin çıkması için porcoz döküp kaynatsam nasıl olur acaba
gercekten mii oluyor mu oyle. buralarin kireci vallaa temizlemesen pamukkaleye donecek gibi sert. denemek gerek. peki sadece bekliyormu oyle kaynatma falan yada sicak su?Eğer kimyasal kullanmak istemezseniz çaydanlığın dibini dolduracak şekilde sirke koyun. Üzerine de ağzına kadar su. Bu şekilde sabaha kadar bırakıyorum pırıl pırıl yeni gibi oluyor. Zamanınız yoksa yine bu şekilde kısık ateşte biraz kaynatabilirsiniz. Aynı sonucu alacaksınız. Ben hem çay makinası için hem de çaydanlık için bu yöntemi kullanıyorum. Elimden geldiğince kimyasal kullanmadan çözmeye çalışıyorum her şeyi.
Şu an yaşadığımız ilçenin de suları çok kireçli. Dediğim gibi gece yatmadan sirke ve suyu koyuyorum sabaha içi pırıl pırıl oluyor. Çok kalın kireç tortuları varsa bir gece bekletip, ertesi gün de kaynatabilirsiniz. Benim bekletmem yeterli oluyor. Kireçten dolayı pek uzun süre temiz kalmıyor. Bir hafta on günde bir tekrarlıyorum.gercekten mii oluyor mu oyle. buralarin kireci vallaa temizlemesen pamukkaleye donecek gibi sert. denemek gerek. peki sadece bekliyormu oyle kaynatma falan yada sicak su?
Ben de izledim Merve abone oldum.Çok cookkkk tesekkurlerrrr çok sevindimmmm
Cok cokkk teşekkür ederimm evet hem anı olsun özellikle oğluma ama çocukla ise gidemediğim için oradan kendime bir gelir olsun istiyorum umarım yapabilirimBen de izledim Merve abone oldum. ❤ Koydum. Sanırım para kazanmaya çalışıyorsun umarım hepimizin işleri rast gider
doğru dedin iyi ki hatirlatin...M merve_eymen sonucu yazdın mı ben mi kaçırdım?
Kese yine boş canım ufak bir şey var ama pek hoşuma gitmedi dedi doktor kalp atışı dinledik hiç yok ama doktor kesin emin olalım dedi salı günü tekrar çağırdı ama benim ümidim yok dedi beni teselli etti genetik anormallik şenlik bir şey yok doğanın dengesi bu sagliksizsa tutunamayacak sağlıklıysa da seni bırakmayacaktır dedi içini ferah tut falan dedi konuştuk öyle hayırlısı buymuş demekki diyorumM merve_eymen sonucu yazdın mı ben mi kaçırdım?
Ben naylon poşeti de güzel bir bez torbaya koyuyorum mutfak kapısının koluna asıyorum. Ama bizim evde çok ekmek tüketilmiyor günde 1 ekmek o da kahvaltıda bitmezse minnak kalırsa anca onu koyuyorum çok olunca nasıl durur bilemedimMerhaba kızlarNego der ki yatmadan mutfağı toplayın çay suyunu çaydanlığa koyun öyle yatın. Sabah da kalkar kalkmaz yatağı toplayın. Yatağı erken toplamak psikolojimizi olumlu etkiliyormuş. Bir de en önemli iş yemek ya benim naçizane tavsiyem yemeği erken yapıp aradan çıkarmak.
Benim bir de sorum olacak ekmeği nerede saklıyorsunuz benimki hep naylon poşette. Ekmeklik alsam o da yer tutacak buzdolabının üstüne koyuyorum naylon poşetleri görüntü kirliliği yapıyor
Ay bende iyice pasaklilasytim.7 ve 2 yaşında iki kız çocuğum var çok yaramazlar.bende onları bahane mi ediyorum bilmem artık. Belki hevese gelirim.aslinda canım yapmak istiyor ama enerjim yok.calisiyorumda. yada çocuklara rağmen tertemiz olabilir miyimHerkeze merheba ben pasakliligin dibine vurmus bir kadinim gunluk yazisma oluyosa belki hevese gelir yaparim cunku bu halim evliligimi etkiliyor...2 cocuk annesiyim yaslarida buyuk yani elimin altinda engel yok ama ben yine pasakliyim beni duzeltin ne olur
Neredeyse hiç ekmek tüketmiyoruz ama bazen tost, sandviç vs yapmak için aldığımız oluyor. Ben buzdolabında saklıyorum. Yaz kış çok sıcak olduğundan hemen küfleniyor. Dışarıda bırakmıyorum bu nedenle. İkişer üçer dilim halinde dondurucuya da koyuyorum. Aylarca bu şekilde dolapta durabiliyor. Acil ihtiyaçlarda hemen tost makinasında ısıtıp tüketiyoruz.Merhaba kızlarNego der ki yatmadan mutfağı toplayın çay suyunu çaydanlığa koyun öyle yatın. Sabah da kalkar kalkmaz yatağı toplayın. Yatağı erken toplamak psikolojimizi olumlu etkiliyormuş. Bir de en önemli iş yemek ya benim naçizane tavsiyem yemeği erken yapıp aradan çıkarmak.
Benim bir de sorum olacak ekmeği nerede saklıyorsunuz benimki hep naylon poşette. Ekmeklik alsam o da yer tutacak buzdolabının üstüne koyuyorum naylon poşetleri görüntü kirliliği yapıyor
Bende bu zamana kadar cocuklari bahane ettim ama cocuklu arkadaslarimda var sadece oyuncak daginikligi varAy bende iyice pasaklilasytim.7 ve 2 yaşında iki kız çocuğum var çok yaramazlar.bende onları bahane mi ediyorum bilmem artık. Belki hevese gelirim.aslinda canım yapmak istiyor ama enerjim yok.calisiyorumda. yada çocuklara rağmen tertemiz olabilir miyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?