Düzenli Evimiz & Hayatımız

Eğer kimyasal kullanmak istemezseniz çaydanlığın dibini dolduracak şekilde sirke koyun. Üzerine de ağzına kadar su. Bu şekilde sabaha kadar bırakıyorum pırıl pırıl yeni gibi oluyor. Zamanınız yoksa yine bu şekilde kısık ateşte biraz kaynatabilirsiniz. Aynı sonucu alacaksınız. Ben hem çay makinası için hem de çaydanlık için bu yöntemi kullanıyorum. Elimden geldiğince kimyasal kullanmadan çözmeye çalışıyorum her şeyi.
 
gercekten mii oluyor mu oyle. buralarin kireci vallaa temizlemesen pamukkaleye donecek gibi sert. denemek gerek. peki sadece bekliyormu oyle kaynatma falan yada sicak su?
 
gercekten mii oluyor mu oyle. buralarin kireci vallaa temizlemesen pamukkaleye donecek gibi sert. denemek gerek. peki sadece bekliyormu oyle kaynatma falan yada sicak su?
Şu an yaşadığımız ilçenin de suları çok kireçli. Dediğim gibi gece yatmadan sirke ve suyu koyuyorum sabaha içi pırıl pırıl oluyor. Çok kalın kireç tortuları varsa bir gece bekletip, ertesi gün de kaynatabilirsiniz. Benim bekletmem yeterli oluyor. Kireçten dolayı pek uzun süre temiz kalmıyor. Bir hafta on günde bir tekrarlıyorum.
 
Negoo yokken yazmak hiç içime sinmiyor, içimden de gelmiyor ama o kısacık aktif olduğum zaman diliminde bile Nego beni nasıl düzene sokmuş şaştım kaldım. Sayesinde her işi severek, isteyerek yaptım o zaman diliminde. Tekrar teşekkür etmek istedim, dualarımda olacaksınız.
Bu hafta evden çalışmaya başladım. Tüm gün evde olmama rağmen hiçbir şey yapamaz haldeyim. Yemek yiyecek ortamı ve zamanı bile bulamıyorum kaldı ki diğer ev işlerini yapabileyim. Bu konuda önerisi olan varsa çok memnun olurum.
 
Ben de izledim Merve abone oldum. ❤ Koydum. Sanırım para kazanmaya çalışıyorsun umarım hepimizin işleri rast gider
Cok cokkk teşekkür ederimm evet hem anı olsun özellikle oğluma ama çocukla ise gidemediğim için oradan kendime bir gelir olsun istiyorum umarım yapabilirim
 
M merve_eymen sonucu yazdın mı ben mi kaçırdım?
Kese yine boş canım ufak bir şey var ama pek hoşuma gitmedi dedi doktor kalp atışı dinledik hiç yok ama doktor kesin emin olalım dedi salı günü tekrar çağırdı ama benim ümidim yok dedi beni teselli etti genetik anormallik şenlik bir şey yok doğanın dengesi bu sagliksizsa tutunamayacak sağlıklıysa da seni bırakmayacaktır dedi içini ferah tut falan dedi konuştuk öyle hayırlısı buymuş demekki diyorum
 
iyi geceler kızlar nasılsınız bu pandemi beni vurdu evde 4 öğrenci sürekli derste kimsenin saati kimseye uymuyor kahvaltı masası öğlen namazını mukabil kalkıyor temizlik yapamıyorum düzen sıfır ancak derle topla yemek çamaşır rabbim can sağlığı versin
 
Merhaba kızlar Nego der ki yatmadan mutfağı toplayın çay suyunu çaydanlığa koyun öyle yatın. Sabah da kalkar kalkmaz yatağı toplayın. Yatağı erken toplamak psikolojimizi olumlu etkiliyormuş. Bir de en önemli iş yemek ya benim naçizane tavsiyem yemeği erken yapıp aradan çıkarmak.
Benim bir de sorum olacak ekmeği nerede saklıyorsunuz benimki hep naylon poşette. Ekmeklik alsam o da yer tutacak buzdolabının üstüne koyuyorum naylon poşetleri görüntü kirliliği yapıyor
 
Ben naylon poşeti de güzel bir bez torbaya koyuyorum mutfak kapısının koluna asıyorum. Ama bizim evde çok ekmek tüketilmiyor günde 1 ekmek o da kahvaltıda bitmezse minnak kalırsa anca onu koyuyorum çok olunca nasıl durur bilemedim
 
Ay bende iyice pasaklilasytim.7 ve 2 yaşında iki kız çocuğum var çok yaramazlar.bende onları bahane mi ediyorum bilmem artık. Belki hevese gelirim.aslinda canım yapmak istiyor ama enerjim yok.calisiyorumda. yada çocuklara rağmen tertemiz olabilir miyim
 
Neredeyse hiç ekmek tüketmiyoruz ama bazen tost, sandviç vs yapmak için aldığımız oluyor. Ben buzdolabında saklıyorum. Yaz kış çok sıcak olduğundan hemen küfleniyor. Dışarıda bırakmıyorum bu nedenle. İkişer üçer dilim halinde dondurucuya da koyuyorum. Aylarca bu şekilde dolapta durabiliyor. Acil ihtiyaçlarda hemen tost makinasında ısıtıp tüketiyoruz.
 
Bende bu zamana kadar cocuklari bahane ettim ama cocuklu arkadaslarimda var sadece oyuncak daginikligi varsiz calisiyormussunuz o yuzden sizinki normal bence esinizle is bolumu yapin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…