Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kakılmış iyidi :)) Allah kabul etsin

aynen koltuk aralari özellikle mahvolmus göz görüpde kalkıp yapamayınca delircek gibi oluyorum.

Bence bizi bu havalar mahvetti

Bugün anneciğim hızır gibi yetişti yine bana
Kahveden sonra kalktım, önce mutfak tezgahının her yerini kopukledim, ocağı, aspiratoru güzelce sildim. Sonra biraz dinlenip süpürge acacaktim ki annem geldi. Ben süpürürüm sen toz al dedi. Her yer koltuk altlari, baza altına kadar süpürüldü, toz alındı, yerler silindi. Halılarımı da serdik, valla ev ısındı sanki halıyı özlemişim.
Akşama dünden kalanlar var, yanına buzluktan köfte çıkardım onu pisirecegim, bugünlük bu kadar.

süpürüp sildim sadece bu kadara yetti gücüm. hava cok basık ruzgarlı bir tuhaf haklısın mevsim geçisinin de etkisi oldu
O da yeter, yarın da başka bir iş yaparsın inşallah. Akşamdan yarını planla hatta yaz bir deftere, motivasyon olur. Ama bir güne çok iş yazma, yapamayinca modun düşer. Kısa basit şeylerden birkaç madde yaz, yaptıkça çizgi atarsın

ya ben kafamdan cok plan yapiyorum ama icraat yok

İyi geceler herkese:) Çok aktif olamasam da mesajları okumaya çalışıyorum elimden geldiğince. Gün gün ne yaptığımı yazmak içimden gelmiyordu negoo yokken ama böyle de olmuyor sanki. Başarılı olamıyorum günü planlamakta.
Geçen hafta çalışmaya başladım. Şu an için evden yürütüyorum işleri. Sabah 10 buçuk , 11 gibi bilgisayarın başına oturuyorum arada yarım saat, 45 dakika bir iki kez mola vererek akşam yediye kadar çalışmış oluyorum. Bu süre zarfında temizlik, yemek, kişisel bakımım, yapmaktan keyif aldığım her şey sekteye uğradı. Her sabah uyandığımda çok pis ve dağınık bir eve uyanıyormuşum gibi geliyor. Halbuki yatmadan önce etrafı toplayıp yatıyorum. Erken de uyuyamıyorum. 2 buçuk 3 oluyor uyuyana kadar, sabah da 10 a doğru anca uyanıp, ufak hazırlık yapıp hemen masanın başına geçiyorum. Uyku saatlerimi düzenleyip, 7 gibi güne başlayabilsem ve en önemlisi enerjik uyanabilsem belki birçok işi halledebilirim ama yaklaşık 5-6 yıldır uyku düzenim bu şekilde. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Siz gününüzü nasıl planlıyor, verimli bir hale sokuyorsunuz?

ya ben kafamdan cok plan yapiyorum ama icraat yok
Çok plan yaptığından olabilir canımz çünkü ben de öyleyim. İlla her şey mükemmel olacak. kafamın içinde plan yaparken yoruluyorum.
flylady.net sitesini incele biraz. Mantık kısaca banyo ve mutfak her zaman temiz olacak o lavabolar parlayacak. Diğer yerlerde evi 5 bölüme ayırıyor
Haftnın 1 inden ilk pazara kadar 1. Bölüm
Sonda Pazartesiden diğer pazara kadar 2. Bölüm. Sonra 3,4,5 diye gidiyor.
her gün 15 dakika veya yarım saat o bölgede genel temizlik yapıyorsun.
bebek adımları diyor flylady
Yavaş yavaş
Bir de rutinleri var
Sabahları yatak topla ayakkabı giy lavabonu topla 15 dakika dağınıklık topla, gibi gibi sitede ayrıntılı görürsün.
haftalık rutinler var bir de.
bu sistem bana çok mantıklı geldi uygulayabildiğim dönemlerde de çok rahatlamıştım evim hep bayram günü gibi olmuştu ama uzun sürmedi hain kader ağlarını ördü çocuklar bu sistemi bozguna uğrattı

hemen bakayım mantıklı

Günaydın hanimlar.
Bugün yogun gececek
* Kusumun kafesi yikancak
*Ev süpürülcek silincek
*Tuvaletler temizlencek
*Halilar silincek (zaman kalirsa koltuklar da)
*kisliklari yavastan dolaptan cikarcam islerim bitince zamanim olursa.
*Spor yapilcak
Bugün hepsini aradan cikarsam ne iyi olur

Günaydın
Kolay gelsin size..

Uyku düzeni bir günde değişmez ama günden güne yarım saat öne çekerek ayarlarsan belirli bir zaman geçince uyku rutinin olusmaya başlar.
Ben de özellikle pandeminin başlangıç aylarında gece geç saatlere kadar haber kanalları izlerdim, sonra da kaygıyla yatağa girer ama aasla uyiyamazdim. Tabii sabahlari da geç uyanirdim tüm enerjisini emiyor bu durum.
Eşim mesela zaten çalıştığı için sabah kalkış saati net, akşam da hiç saatini şaşmadan yatar mutlaka. Ben de artık onunla aynı saatte yatağa görmeye başlamıştım uykum olmasa bile. Sonra zaten hamilelik olunca faydalı da olur diye yatmadan sicak süt içmeye başladım, süt içerken ertesi günün yemeğini, yapacağım ileri ufak ufak not alıp olan yaptım. Bu benim için gün geçtikçe rutin olmaya başladı. Bir de sabah kalktiktan sonra mutlaka pijamalqrini değiştirip ev kıyafeti giyinip saclari tarayip toplayın. Evde çok salaş olmak da insanı enerjisiz yapıyor en azından benim için öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…