Bir de sabah erken uyanmak için Hal Elrod'un Sabah mucizesi kitabını oneirim.İyi geceler herkese:) Çok aktif olamasam da mesajları okumaya çalışıyorum elimden geldiğince. Gün gün ne yaptığımı yazmak içimden gelmiyordu negoo yokken ama böyle de olmuyor sanki. Başarılı olamıyorum günü planlamakta.
Geçen hafta çalışmaya başladım. Şu an için evden yürütüyorum işleri. Sabah 10 buçuk , 11 gibi bilgisayarın başına oturuyorum arada yarım saat, 45 dakika bir iki kez mola vererek akşam yediye kadar çalışmış oluyorum. Bu süre zarfında temizlik, yemek, kişisel bakımım, yapmaktan keyif aldığım her şey sekteye uğradı. Her sabah uyandığımda çok pis ve dağınık bir eve uyanıyormuşum gibi geliyor. Halbuki yatmadan önce etrafı toplayıp yatıyorum. Erken de uyuyamıyorum. 2 buçuk 3 oluyor uyuyana kadar, sabah da 10 a doğru anca uyanıp, ufak hazırlık yapıp hemen masanın başına geçiyorum. Uyku saatlerimi düzenleyip, 7 gibi güne başlayabilsem ve en önemlisi enerjik uyanabilsem belki birçok işi halledebilirim ama yaklaşık 5-6 yıldır uyku düzenim bu şekilde. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Siz gününüzü nasıl planlıyor, verimli bir hale sokuyorsunuz?
GünaydınGünaydın hanimlar.
Bugün yogun gececek
* Kusumun kafesi yikancak
*Ev süpürülcek silincek
*Tuvaletler temizlencek
*Halilar silincek (zaman kalirsa koltuklar da)
*kisliklari yavastan dolaptan cikarcam islerim bitince zamanim olursa.
*Spor yapilcak
Bugün hepsini aradan cikarsam ne iyi olur
GünaydınGünaydınlarbugün maraton mu yapsak acabası?
Olur o zaman 13:00da buluşalıımGünaydın
Ben maratona 13:00 itibariyle varım.
Engeli bir an önce kalkar insallah
Engel değil canım biraz ara vermek istemişEngeli bir an önce kalkar insallah
Öyle mi, bilmiyordumEngel değil canım biraz ara vermek istemiş
Teşekkürler size deGünaydın
Kolay gelsin size..
Evet bitti ama ben de bittim. Bugün bikac parca ütü yaparim olmazsa kisliklari yarin çıkarayım.Günaydın
Bence bugünlük kışlıklar kalabilir, halı ve koltuk silmek zaten çok yorucu bir iş.
Kolay gelsin
Ben bugün bayagi yaptım sabahtan beriGünaydınlarbugün maraton mu yapsak acabası?
Yorumunuz için teşekkür ederim.Uyku düzeni bir günde değişmez ama günden güne yarım saat öne çekerek ayarlarsan belirli bir zaman geçince uyku rutinin olusmaya başlar.
Ben de özellikle pandeminin başlangıç aylarında gece geç saatlere kadar haber kanalları izlerdim, sonra da kaygıyla yatağa girer ama aasla uyiyamazdim. Tabii sabahlari da geç uyanirdim tüm enerjisini emiyor bu durum.
Eşim mesela zaten çalıştığı için sabah kalkış saati net, akşam da hiç saatini şaşmadan yatar mutlaka. Ben de artık onunla aynı saatte yatağa görmeye başlamıştım uykum olmasa bile. Sonra zaten hamilelik olunca faydalı da olur diye yatmadan sicak süt içmeye başladım, süt içerken ertesi günün yemeğini, yapacağım ileri ufak ufak not alıp olan yaptım. Bu benim için gün geçtikçe rutin olmaya başladı. Bir de sabah kalktiktan sonra mutlaka pijamalqrini değiştirip ev kıyafeti giyinip saclari tarayip toplayın. Evde çok salaş olmak da insanı enerjisiz yapıyor en azından benim için öyle.
Eşin de geç uyuyorsa evet siz birlikte yavaş yavaş biraz öne çekerek birlikte yataga girmeniz faydalı olurYorumunuz için teşekkür ederim.Önerdiğiniz kitabı not ettim. En kısa zamanda temin edeceğim. Dediğiniz gibi uyku düzeni birkaç günde oluşacak şey değil ama her gün biraz biraz öne çekmeye çalışabilirim. Bu konuda sizde olduğu gibi eşimin uyku düzeninin bana bir faydası olacağını sanmıyorum. En geç 7:30 da evden çıkmış olur hatta bazen sabah 5 te işe gittiği de oluyor ama birlikte zaman geçirebilmek adına 1 buçuk 2 den önce o da uyumaz. Önce eşimin erken uyumasını sağlayıp, ben de birlikte yatağa gitmeliyim o zaman . Ayrıca genellikle uyumadan önce sakinleştirici özelliği olan bitki çayları içmeyi tercih ediyorum belki faydası olur diye. Gün içinde giyilen giysilerin enerjiyi olumlu veya olumsuz etkilemesi konusuna ben de katılıyorum. Hatta yatağı biraz havalandırdıktan sonra hemen topluyorum ki, beni çağırmasın.
Şimdi böyle yazınca her dediğinize olumsuz bir cevap vermişim gibi oldum ama işe gece yatağa biraz daha erken giderek başlayabilirim. :))
Hoşgeldiniz, Allah kolaylık versin işlerinizdeMerhaba bende 10 güne kadar taşınıyorum. Taşındıktan sonra gelebilirmiyim
MerhabaMerhaba bende 10 güne kadar taşınıyorum. Taşındıktan sonra gelebilirmiyim
Ooh ellerine sağlık benim yakama işler yapıştı daha kalkamadımTeşekkürler size de❤
Evet bitti ama ben de bittim. Bugün bikac parca ütü yaparim olmazsa kisliklari yarin çıkarayım.
Teşekkür ederim size de kolay gelsin❤
Ben bugün bayagi yaptım sabahtan beri
Çok haklısınız. :)) Bakalım bu akşam bir düzenleme yapmaya çalışacağım. Bu sabah 7 buçukta uyandım gece de 4 e geliyordu uyuduğumda. Bünyeme göre az uyudum, inşallah şöyle 11-12 de uykum gelir.Eşin de geç uyuyorsa evet siz birlikte yavaş yavaş biraz öne çekerek birlikte yataga girmeniz faydalı olur
Evet sabahları ilk iş yatak toplamak da işe yarıyor.
Benim bazen uykum gelmemiş oluyor yine de yatıyorum bir bakmışım 15 dk sonra gözlerim kapanıyor. Beyin muazzam bir organ, bir süre neyi kodlarsan artık ona uyum sagliyor.
Sen çok yorma kendini bebiş geldim gelecekmiş şimdi gördümBu arada ben utulerin bir kısmını yaptım, mutfak tezgahının temizledim, bulaşık yıkadım.
Senin maraton nasıl geçtipawlover
Ütüyü zaten kaç kere dinlenerek yaptımSen çok yorma kendini bebiş geldim gelecekmiş şimdi gördümben tam başlıyım dedim toplantı dediler, tam başlıyım dedim telefondan bi tasarım anlatcaz dediler daha başlayamadım şimcik kalkcam inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?