Düzenli Evimiz & Hayatımız

Merhabaâ..
Ben de gelsem buraya

4 yildir bir şirkette çalışıyordum.
Hem korona hem de oğlum okula başlayacak, yanında kimse yok ona destek olacak diye işten çıktım.

Çalışırken evle ilgilenmek bir eziyet.
Izin günleri oluyor sana azap günleri.
Uzun saatlerce çalış, eve gel, yemek yap-kur , çamaşır vs kendini yatağa zor at..

Neyse ki artık evimdeyim.
Ama her gün bir şeyler yapmasam( sil süpür topla) ke dimi rahat hissetmiyorum. Mesela dün elim hiç kalkmadı, yemeği zor yaptım. Ama nasıl bir pişmanlık duydum .. anlatamam... sanki evi pislik götürüyor gibi.. halbuki evvelki gün temizlemiştim dip bucak... icim içimi yedi , illa her gün yapılacak temizlik...

Nur topu gibi bir okb doğurdum farkındayım..
Ama bu hastalık bence baş edilebilir.
Temizlik ve düzenin şu an için hayatımıza olumsuz bir etkisi yok aksine, herşeyimiz mis gibi özellikle hijyene en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde..

Bu gün evimi komple süpürüp,
Halıları, çekyat örtülerini, paspasları vs silekeyelip,
Yerleri silip, mutfak tezgahını dezenfekte edip, tuvaleti dip bucak yıkayıp, çocuk odalarının tozunu almalıyım.

Bu gün yapılacaklar bunlar.
Yemeğim dünden var.

Temizlik yapacak herkese kolaylıklar..

Canım günaydın. Biz de çoluk çocuk hastayız hala. İnş güç toplar yaparım. Dua beklerim Kızlar, sizin hastalarınıza da bizim aramızda hasta olan varsa onlara da Allah şifa versin.
Allah şifa versin canım tez vakitte
Hoş geldin aramıza,kolay gelsin
Nego benim temiz makinem.
dünkü ödev neydi ki ben dün ödev yapmadım sanki
Dün ödev vermedim canım

Hoşgeldiniz. Hangimiz okb li değiliz ki
Maratona gelin gi
Enee onca iş yaptım maratondan sayilmayacak mi şimdi püh kaçırdım demeyi

Mutfak
Halı supuruldu, yerler silindi, toz alındı
Balkonu yıkandı
Çöpkovasındaki çöpler atıldı kova yıkandı yeni poşet takıldı
Kapısı silindi

Salon
Kitaplık düzenlendi
Balkon yıkandı
Kapısı silindi

Oturma Odası
Beyin spor aletleri düzenlendi yerlerine koyuldu
Kapısı silindi

Yatak Odası
Şifonyer üzeri düzenlendi
Kapısı silindi

Çamaşır Odası
Çamaşır yıkandı asıldı
Çamaşır makinesinin deterjan gözü temizlendi
Elektrikli süpürge yıkandı kurumaya bırakıldı
Kapısı silindi

Banyo ve Wc
Çamaşır suyuyla yıkandı
Kapısı silindi

Evdeki aynalar silindi
Nego

Hey maaşallah

Hoşgeldiniz. Hangimiz okb li değiliz ki

Enee onca iş yaptım maratondan sayilmayacak mi şimdi püh kaçırdım demeyi
Şimdi başlıcam temizlige ama bende şöyle bir takıntı daha var ki; sirke ve arap sabununa aşığım . Çamaşır suyu artık belki ayda 1 tuvalete. Geri kalan zamanlarda viking tuvalet temizleyici aldım doğal, yeşil şişede mis gibi kokuyor onu döküyorum.
Kendi çok amaclı fisfisimi yaptım.
Içine yarim ölçü ( çocuklara sıktığım portakal, mandalina kabuklarını atmadım; değerlendireyim dedim üzerini geçecek kadar suda kaynattım.) Bu sudan katıyorum. Hem hijyen, hem güzel koku hem de maksat herşeyi değerlendireyim diye. Yarim ölçek de beyaz sirke. Calkaliyorum. Oldu mu sana mis gibi doğal yüzey temizleyici. Heryere sıkıyorum, masa, mutfak tezgahı, dolap yüzeyleri hatta ocak bile siliyorum.
Beni kimyasal ürünler çok tıkar, buna bayılıyorum ama mis gibi.
Bir de ocağını ciflemem, yağ sökücü kullanmam. Cok yagli ise arap sabunu ve karbonat ile ovalar, üzerine yine sirkeli fisfisimdan sıkarım miss olur tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…