neden erken alacakmış ki?
bak bem sağlıkçıyım. evet anne karnında geçirilen bir gün daha bile çok kıymetli. fakat bazen bir gün önce alınması da hayati iki taraf için. sen lütfen içini rahat tut. 36. hafta çok geç bi tarih değil. 24 yada 28 inci haftalar bile bazen kuvöz olmadan aileye teslim ediliyor. sen ne kadar rahat olursan bebiş de öyle hiseder. dualarimiz dasınız. hayirli zamanda hayırlı şekilde.
Mesajimda sebebi yazmayı unutmusumNeden erken almaları gerekiyor?
Benim oğlum da erken geliştiği için biraz daha durursa kendiliğinden doğar dediği için doktor 38. Haftada almıştı. Benim ilk doğumum sezeryandi ve ikincisinde yani bu anlattığımda plesenta previa vardi oyuzden normal doğum yasakti.
Sizin de buna benzer bir sebepse 36 hafta bence erken değil fazla. Ciğerleri geliştiyse alabilir içini ferah tut.
evet hatırladım bahsetmiştikin daha önce. o zaman merakla pazartesiyi beklicez deseneMesajimda sebebi yazmayı unutmusum
28. Hafta itibariyle gebelik kolestazı teşhisi koyuldu yani gebelik zehirlenmesi.
Yükselen progesteron ve östrojen hormonu safra asidini de yükseltiyor, ayrıca karaciğer enzimlerim de normalden çok yuksek çıkıyor tahlillerde. Kolestaz teşhisi koyulan gebeliklerde doktorlar zaten en fazla 37 veya 38.haftaya kadar bekletiyorlarmis çünkü Allah korusun bebeğe etki etmesi halinde ani kalp durması riski var. Ben de zaten 37.haftayi bekliyordum ama şikayetlerimde artış ve ilaca rağmen değerlerimde bir düşüs olmadığı için 36.haftada alınması daha uygun dedi dahiliye doktorum. Pazartesi günü kadın doğum doktoru ile de bir görüşme yapıp ona göre karar vereceklermis.
Evet nasipse pazartesi kesinleşir diye düşünüyorumevet hatırladım bahsetmiştikin daha önce. o zaman merakla pazartesiyi beklicez desene
Ben yufkadan börek attım ama olmadı ama pişirmemiştim boregidemi pişirerek atıyorsunKolay gelsin canim Allah zihin acikligi versin
Canim ben genelde mayali hamurdan pogacalar yapiyorum. Pisiriyorum tepside sogumasini bekliyorum iyice soguyunca atiyorum buzluga.
Mayali oluyosa bence mayasiz da olur diye düşünüyorumbörek falan da atiyorum cikinca citir citir oluyo
Canım üzülme panik yapma tedirgin olma ve moralini sakin bozma bebeğin çok sağlıklı sende sagliklisin illa 38 ya da 40 haftada doğmak zorunda değil 36 çok erken bile değil artık 20 haftalık bebekler var senin bebeğin gelişti büyüdü ciğerlerinde gelişti 34Ü atlattın.. bebeğine ya da sana bir şey olmasındansa bırak 36 da doğsun yarın doğsun ne fark eder bence kendini çok şartlamışsın bu seni strese sokuyor bak kaç yıl bekledin istedin çok şükür ki Rabbim nasip etti ve sağlıkla karninda taşıdığın bir bebeğin var bırak erken gelsin ki bence çokta erken değilHerkese merhaba, bu sabah biraz moralsizdim. Tahlil sonuçların çıkınca beni ara demişti doktorum..sabahki konuşmaya göre bebeğimi 37'de değil, 36. almaları gerekebilirmis. Pazartesi günü kontrolde daha detaylı konuşacağız inşaallah.
Biraz tedirgin, hatta panik oldum dogrusu. Zaten sabah 7'de anca uyumustum baş ağrım vardı iyice arttı. Elim kolum kalkmadı, kahvaltıdan sonra hep yattım. Sonra içimden dedim ki; Allahım bu benim elimde olan birşey değil, sen bunca yıl sonra bize bu bebeği nasip ettin, bizim icin bundan sonrasını da hayırlı eyle.
Kalktım biraz iş güç yaptım, şimdi iyiyim hamdolsun.
Evet canim hepsini pisirerek atiyorum. Bi kere ben de denedim pisirmeden oyle de atiyolarmis da güzel olmadi. Pisirmek daha iyi cikinca taptaze oluyo firinda 10 dk isitincaBen yufkadan börek attım ama olmadı ama pişirmemiştim boregidemi pişirerek atıyorsun
Ilk fırsatta denicem valla çok lazım oluyorEvet canim hepsini pisirerek atiyorum. Bi kere ben de denedim pisirmeden oyle de atiyolarmis da güzel olmadi. Pisirmek daha iyi cikinca taptaze oluyo firinda 10 dk ısıt
Ben gül boregini pişirmeden koyuyorum dondurucuya. Çıkarıp cozdurmeden pisirince çok güzel oluyor.Ben yufkadan börek attım ama olmadı ama pişirmemiştim boregidemi pişirerek atıyorsun
Amin, inşaallahcyd86 sağlıkla bebeğinizle birlikte evinize dönmeniz dileğimle.:)
Allah razı olsun canım, çok çok teşekkür ederimCanım üzülme panik yapma tedirgin olma ve moralini sakin bozma bebeğin çok sağlıklı sende sagliklisin illa 38 ya da 40 haftada doğmak zorunda değil 36 çok erken bile değil artık 20 haftalık bebekler var senin bebeğin gelişti büyüdü ciğerlerinde gelişti 34Ü atlattın.. bebeğine ya da sana bir şey olmasındansa bırak 36 da doğsun yarın doğsun ne fark eder bence kendini çok şartlamışsın bu seni strese sokuyor bak kaç yıl bekledin istedin çok şükür ki Rabbim nasip etti ve sağlıkla karninda taşıdığın bir bebeğin var bırak erken gelsin ki bence çokta erken değilhuzur içinde bekle gelsin kokusunu cekeyim icime de rahatlat kendini ve akışına bırak sağlıkla olsunda ne zaman olursa olsun de ve güzel güzel uyu
İyiyim kuzumNasılsın
Hayırlı akşamlar canım sağol sorduğun için. Atlattık hamdolsun. Tat ve koku kaybım sürüyor birazcık. Karantin süremiz bittü busabah taşındık. Evde şuara net yok alırsak katılıcam sayfaya.Ataayemi zeynepyu annenler nasıl oldu?
@hasbeenandgone nasıl oldunuz?
LuckyMom nasıl oldunuz?
@Anka kızın nasıl oldu?
@Birtekefem sen nasıl oldun test verdin mi?
Etiketten çıkart canım katılamıyorum nasılsa ödevlere. Şimdilik uzağım gelirsem seslenirim :)5 kasım ödevi
Ütü yapmak
@Bonus
@pawlover
@musluk suyu
@samdan
@terliksuu
@patuli6153
@Pasiflora25
@Psikolojik Deliii
cyd86
@Anka
M merve_eymen
@hasbeenandgone
mimesis
Saricivcivcikcik
@Feslegen Kokulu Nane
LuckyMom
Ataayemi zeynepyu
@MorVampirella
mavidelisiii
@Birtekefem
@reyyanK
@minikbebegim9640
@zeynebzeyneb
athena
@mavi5839
@UcanSupurge
Ben sadece kurabiyeyi kapali kaplara koyup hava almicak sekilde sakliyorum normalde. Ama simdi gozumun önünde durdukca yerim diye senin tavsiyenle atiyorum buzluğaMayalı mayasız,kek,kurabiye her şeyi atıyorum bende pişirip
Çok teşekkür ederim bugün sanki daha iyi gibi çok şükürGecmis olsun daha iyidir insallah
Çok teşekkür ederim inşallah tüm hastalar da babamda sağlıklarına kavuşurAtaayemi zeynepyu geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnşallah en kısa sürede babanız sağlığına kavuşur.
Hiç endişe etme canım, benim ufaklık ta suyum fazla diye 36+4 de aldılar şuan evin altını üstüne getiriyor sağlıcakla kucağına al inşallahBen gül boregini pişirmeden koyuyorum dondurucuya. Çıkarıp cozdurmeden pisirince çok güzel oluyor.
Amin, inşaallah
Allah razı olsun canım, çok çok teşekkür ederim
Sabah epey kotuydum de hamdolsun iyiyim şimdi. Rabbim kimseyi sevdiklerinin sagligiyla sınamasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?