Düzenli Evimiz & Hayatımız

Mesajimda sebebi yazmayı unutmusum
28. Hafta itibariyle gebelik kolestazı teşhisi koyuldu yani gebelik zehirlenmesi.
Yükselen progesteron ve östrojen hormonu safra asidini de yükseltiyor, ayrıca karaciğer enzimlerim de normalden çok yuksek çıkıyor tahlillerde. Kolestaz teşhisi koyulan gebeliklerde doktorlar zaten en fazla 37 veya 38.haftaya kadar bekletiyorlarmis çünkü Allah korusun bebeğe etki etmesi halinde ani kalp durması riski var. Ben de zaten 37.haftayi bekliyordum ama şikayetlerimde artış ve ilaca rağmen değerlerimde bir düşüs olmadığı için 36.haftada alınması daha uygun dedi dahiliye doktorum. Pazartesi günü kadın doğum doktoru ile de bir görüşme yapıp ona göre karar vereceklermis.

evet hatırladım bahsetmiştikin daha önce. o zaman merakla pazartesiyi beklicez desene

Ben yufkadan börek attım ama olmadı ama pişirmemiştim boregidemi pişirerek atıyorsun

Canım üzülme panik yapma tedirgin olma ve moralini sakin bozma bebeğin çok sağlıklı sende sagliklisin illa 38 ya da 40 haftada doğmak zorunda değil 36 çok erken bile değil artık 20 haftalık bebekler var senin bebeğin gelişti büyüdü ciğerlerinde gelişti 34Ü atlattın.. bebeğine ya da sana bir şey olmasındansa bırak 36 da doğsun yarın doğsun ne fark eder bence kendini çok şartlamışsın bu seni strese sokuyor bak kaç yıl bekledin istedin çok şükür ki Rabbim nasip etti ve sağlıkla karninda taşıdığın bir bebeğin var bırak erken gelsin ki bence çokta erken değil huzur içinde bekle gelsin kokusunu cekeyim icime de rahatlat kendini ve akışına bırak sağlıkla olsunda ne zaman olursa olsun de ve güzel güzel uyu

7 Kasım Cumartesi
Bugün hem ben, hem de hava kasvetliydi sonra kendimi toparlayıp işlere giriştim, kafam dağıldı iyi geldi çok şükür.
Esim bugün evde olduğu için onunla beraber yaptık çoğu şeyi.
*Kahvaltı sonrası bulaşık toplandı, makine çalıştırıldı .
*Ev havalandirildi
*Nevresimler değişti
*2 makine çamaşır yıkandı, bir sepet katlandi, diğerini de birazdan katlayacagim.
*Yazliklar kaldırıldı, dolap silindi, kışlıklar yerlesti.
*Aksam yemeği yapıldı.
*Bulaşık makinesindeki temizler yerleşti.

Şimdi dinleniyorum, yatmadan ocağı silip mutfak lavabosunu temizleyecegim.

Merhaba iyi akşamlar herkese :))
Bugün;
Dün yıkanan çamaşırları toplayıp, yerlerine yerleştirdim,
Geceleri biraz soğuk olmaya başladı, yorganı çıkardım bugün,
Bazaya koymam gereken birkaç eşyayı koydum,
İki makina çamaşır yıkandı, kuruyorlar,
Kahvaltı sonrası mutfağı toplayıp, bulaşık makinasını boşalttım, kirlileri yerleştirdim,
Yemek yaptım,
Akşam yemeği sonrası mutfağı temizleyip, bulaşık makinasını çalıştırdım.

Günlük rutin dışında pek bir şey kalmadı. Yatmadan önce lavaboyu ve tuvaleti temizleyip öyle yatarım.

Ben yufkadan börek attım ama olmadı ama pişirmemiştim boregidemi pişirerek atıyorsun
Ben gül boregini pişirmeden koyuyorum dondurucuya. Çıkarıp cozdurmeden pisirince çok güzel oluyor.
cyd86 sağlıkla bebeğinizle birlikte evinize dönmeniz dileğimle.:)
Amin, inşaallah
Allah razı olsun canım, çok çok teşekkür ederim
Sabah epey kotuydum de hamdolsun iyiyim şimdi. Rabbim kimseyi sevdiklerinin sagligiyla sınamasın.

Mayalı mayasız,kek,kurabiye her şeyi atıyorum bende pişirip
Ben sadece kurabiyeyi kapali kaplara koyup hava almicak sekilde sakliyorum normalde. Ama simdi gozumun önünde durdukca yerim diye senin tavsiyenle atiyorum buzluğa
Canim cekince amaan simdi cozulmesini kim beklicek diye yemekten vazgeciyorum

Hiç endişe etme canım, benim ufaklık ta suyum fazla diye 36+4 de aldılar şuan evin altını üstüne getiriyor sağlıcakla kucağına al inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…