Düzenli Evimiz & Hayatımız

Nego hemen bakıyorum negom

1 1mirac
canım küçük bebeklerde alerji testi kesin sonuç vermez.
ama annenin yediği içtiği sütle bebeğe geçtiği için sana önce bi ürtiker liste verebilirler.
ben alerjisi olduğunu düşünüyodum ama doktoru yok demisti. sonra artık cocuk kanli ishal olunca alerji doktoru görsün dedi.

ama o doktora direk gidememistik. bize önce ürtiker liste verdiler acilde ve teşhis olmamasına rağmen antibiyotik, ishal kesici ilac ve kortizonlu pişik kremi verdiler. hiç birini kullanmadim.

alerji doktoru yerine biz çocuk gastroenteroloji doktoruna gittik bu arada. barsak etkilendiği için o da bakabiliyodu bizim alerji tedavisine.

bizim cocukta proktokolit varmış. diyetle çözdük. öncelikle tüm sebzeler serbestti. alerjik meyveler yasakti. süt ve süt ürünleri yumurta balık tavuk kırmızı et hepsi yasakti. dışardan alinan paketli herşey de yasaktı.

çocuğa Özel mama yazdilar kilo kaybi olursa diye. alerjik bebek de en çok görülen şey kilo kaybi ya da kilo alamama alt sınırlarda alma oluyo çünkü.

iki üç hafta bu şekilde diyet yaptık. sonra yavaş yavaş diyeti açtık.

alerjik çocukta bazı şeyler vardır mesela

geçmeyen pişik
kolik bebek olma
gece sürekli ağlama
karin ağrısı veya bitmeyen gaz sancısı
hırıltı nefes
burun tıkanıklığı
huzursuzluk

gibi bı sürü sey var aklımda bunlar kalmis

çocuğa yapılan testte alerji pozitif cikarsa kesin alerjisi var demektir, ama test negatif cikarsa alerjisi yok diyemeyiz alerjisi kanda cikmiyo olabilir. o yüzden test yapmamislardir daha ufak çünkü.

onun dışında kesin teşhis konmadan bence verilen her ilaci kullanma bebeğine. bu aralar en çok ne yedin mesela onu düşün. yemeklik kabak en güvenilir sebzelerden biridir. ama benim alerjim var kabağa oğluma da geçmiş ona kabak verince alerji oluyo. o yüzden buna yoktur diyemeyiz. bazi bebekler muz patates bulgura falan da alerji gösterebiliyo.

bide unutmadan uzun süre bı yiyeceği yemeyip tekrar yersen alerji gelisebilir. mesela yoğurt süt uzun süre yemedin diyelim sonra sen bunu birden yersen sütle bebege geçince bebek bunu tolare edemeyebilir.

sen aklına takilanalari sor kuzu bana. bildiğim kadarıyla cevaplayim.

ama her alerji ve her bebek kendine özeldir mutlaka iyi bi doktor bulup ona goturmelisin. tedavi standart olmuyo hep farklı farklı. bizimki proktokolit olduğu için diğerlerini de pek bilmiyorum.
en önemli şey gözlem bebek alerjisinde. senin bebeğini çok iyi gozlemlemen lazim. doktora en çok bu yardımcı oluyo çünkü.

Bugün ki ödev
Yan gelip yatmak

Ben yan gelip yatmayı tercih ediyorum tatlım

Balım sen maliyeci değil miydin maşAllah her konuda bilgin var bebişim

Allahtan kork kız insan yapacak bunları. Bebişlerimiz var acıyın bize

Bre vicdansizz neettin boyle nego bize acir idiiii bukadar odev vermez idiiii

Füze ataydın baci böyle ölmeyik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…