Düzenli Evimiz & Hayatımız

Bugün neler yaptım

Çok bir şey yapmadım zaten ev temiz
Su kesildi bulaşık kaldı gelince yapıcam

Yatakları düzelttim
Kahvaltı hazırladım
Evi süpürdüm
Çamaşır makinesini açtım
Katlanmış çamaşırları yerleştirdim
Kahvaltı sofrasını topladım
Çocukların ödeviyle ilgileniyorum şimdi

Bugün ne yaptım
Dünün işini bugüne bırakmadığım için
Allaha şükrettim çünkü altından kalkamayıp hepten salmaktan ürperiyorum
Koltuk kılıflarımın fermuarları tek tek patladı, götürüp yenilerini yaptırmam lazım
Klasik kahvaltı, bulaşık ve süpürge bitti
Yatak odam ve evin geri kalanını havalandırdım
Banyom temiz, ebeveyn banyomda minik bir pürüz vardı hallettim
Şimdi kahvemi hazırlıyorum ve sonrasında kitabıma gömülmeyi düşünüyorum

Kahve kitap ikilisi, çok canım çekti şu an

Ödev tamam Nego . Ama kendimi çok depresif hissettim nedense. Topladığım süpürdüğüm yer 5 dakika sonra aynı oluyor. Sabah 8 de oturma odasını süpürmüştüm ama kızım kalemini açmış dökmüş
Oyuncaklar her yerde. Yaptığım boşa gidiyor diye sinirim bozuldu. kendimi yetersiz hissettim. Çocuklara öfkelendim durduk yere, evi dağıtıyorlar diye.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin
Düzenli olmayı psikolojim kaldırmıyor. Yani düzelttikten sonra dağılmasını demek istedim.

Ne var şuan elinde tessten kaldı mı
Yoksa e kitaptan bulduğun kitap ismini paylaş elimdeki bitince yetişirim ben de sana
Tess in İkiz Bedenleri e kitap olarak indirdim ama başlamadım, Kürk Mantolu Madonna bitsin de başlıycam

Çocuklar büyüyüne kadar böyle canım, akşama kadar defalarca yapıyorum belki aynı şeyi bende.
Çocuklar büyüdükçe kendi dağıttıklarını kendileri toplamak zorunda, şimdi ben öyle yaptırıyorum hatta evi bile süpürüyorlar bayıla bayıla.
Seninkiler küçük daha ama, kızın büyük gerçi, mesela o döktüğü kalem artığını ona süpürttür, ben öyle yapıyorum.
Birde tek bir odayı dağııtmalarına müsaade et, diğer yerlerin kapısını ört. Büyüyene kadar güvenlikleri açısından mutfak banyo, yatak odası her yerin kapısını örtüp kilitledim ben, bensiz girmediler. Çocuk odası ve oturma odası serbestti

Hanımefendi isteyince çok düzenli oluyor ama istemeyince beni delirtiyor. Merak zamanı diye bir şey dememeye çalışıyorum bu sefer evi savaş alanına çeviriyor.
Küçüğü demedim zaten. Bütün çekmeceler aşağıya. Mama yedirmeye çalışırken o hariç hali koltuk yiyor mamayı. Kazara ağzına alsa yese ağzını koltuklara siliyor. Örtü denedim yakalık denedim yok yani.
Ya da hepsi normal şeyler ben abartıyorum.

Her çocuğun normali farklı aslında hep şunu düşün sabırlı olabilmek için, bir daha bu yaşta olmayacaklar, geçecek büyüyecekler

Bende de üç tane. Akşama kadar onlar dağıtıyor ben topluyorum. Bazen yorulup sıkılıyorum ama onlar çocuk diyorum. Evimin üç küçük neşesi

Kahvaltı hazırlandı. Toplandı. Erzak dolabı düzeltildi. Markete gidildi. Banyo yerleri lavobo silindi. Banyo dolabının içi düzenlendi. Yataklar ev toplandı. Bebek bakımı yapıldı. Güne devam..
Eline sağlık ve kolay gelsin

Her çocuğun normali farklı aslında hep şunu düşün sabırlı olabilmek için, bir daha bu yaşta olmayacaklar, geçecek büyüyecekler
Teoride söylüyorum da pratiğe dökemiyorum.
Bende de üç tane. Akşama kadar onlar dağıtıyor ben topluyorum. Bazen yorulup sıkılıyorum ama onlar çocuk diyorum. Evimin üç küçük neşesi
Allah yardımcın olsun. Ben iki taneyle başa çıkamıyorum
Keşke ben de çocuktur deyip geçebilsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…