Düzenli Evimiz & Hayatımız

Sote yapıyorum ben tavukla ya da etle ne varsa üstüne kaşarla fırına koyuyorum.

Fırın yakmak istmediğimde öyle yeniyor tabi
Benim gıcık koca fazla sote sevmiyor yer ama öyle işte. Bi tane kiremitte mantar tarifi buldum o da pratik baya onu yapayım bari dünden de kalanlar var zaten

çünkü asıl gitmesi gereken kapris yapıp gitmiyor. Benim alanım olmadığı halde ben gidiyorum
Mutlu olmak istiyorsan
Kendini hiç ezdirme giden gitsin
Bu milete valla iş beğenmiyor millet iş kapılarında kps de aman işim olsun diye bir tarafını yırtıyor olanda kapris yapıyor.

Evi bir daha topladım
Bulaşık makinesini yerleştirdim
Halı örtüsünü yıkadım serdim
Süpürdüm sildim detaylı toz aldım
Vc lavoba ovdum
Dış kapıyı sildim
Cam önlerini sildim
Çaydanlık parlattım
Komşu çağırdı ona gidicem

Güzel mercimek köftesi yapan arkidişler bir tarif verebilir mi acaba
Ben göz kararı yapıyorum canım tam ölçü veremem
1 su bardağı kadar mercimeğin üzerini biraz geçene kadar suda kısık ateşte haşlıyorum mercimek püre kıvamında olunca suyunu da iyice çekmiş halde altını kapatıyorum hemen yarım bardak ya da 2/3 kadar köftelik bulguru ekleyip karıştırıp ağzını kapatıyorum sıcağıyla şişiyor bulgur bi tavada soğan kavurup salçasını ekliyorum yağı az olmasın o zaman kuru kuru oluyor baharat olarak pul biber ekliyorum sadece acı biber salçasıyla yaptıysam onu da eklemiyorum sonra bunu mercimekli karışıma ekliyorum soğuyunca yeşil soğan ve maydanoz kıyıyorum içine şeklini veriyorum bu kadar

Güzel mercimek köftesi yapan arkidişler bir tarif verebilir mi acaba
Genelde klasik benimki soganlı salcalı su yapıyorum bulguru onla ıslatıp haşlanmış mercimekle karıştırıp baharatla yoğuruyorum sonra sevdiğin yeşillikler yeşil soğan maydanoz varsa dere otu karıştıp elimle sıkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…