Düzenli Evimiz & Hayatımız

Artık 70 TL ye hiçbir şey gelmiyor ya gerçekten durumları okadar kötümüymüş acaba? Yoksa ne gerek var gibi mi düşünmüş ailesi?

Çünkü bazı aileler bu tarz aktiviteleri gereksiz görüp para vermek istemiyorlar. Çocuğun çocuk olduğunu unutuyorlar.

Hemen veli formunu açıp baktım, anne ev hanımı baba fabrika işçisi 3 kardeşler köyde yaşıyorlar Hemen veliyi aradım neden göndermediniz falan diye sordum, kadın çok mahçup oldu, biraz sıkışığız, oralarda giymek için ayakkabısı yoktu hocam dedi, yıkıldım zaten keşke dün söyleseydiniz ben bir yol bulurdum dedim ama kadın da çok mahçup oldu off off içim dertlendi

Yapamamıştım un korkumdan hatırladım

Mayasız olan hangisiydi canım?

Yaaaa

Öğretmenken yılbaşında verilen ödeneği öğrencilerle sinema ve piknik gibi etkinliklerde kullanıyordum. Okul gariban bir okuldu. Çocuklar aşırı mutlu oluyordu. Bir yıl sonu pikniğinde çocuklar çiğköfte istediler. Ben de taze öğretmenlik aşkıyla kırmadım. Berbat bir çiğköfte yaptım veli toplantısında bir öğrencimin velisi "hocam bize de tarif edin. Bizim çocuk öve öve bitiremedi. Hayatımda yediğim en güzel yemekti" dedi. Çocuk kalbi işte. Halbuki çok berbat olmuştu

Çocuk olmak
Her mutluluk 2 kat
Her hüznüde 2 kat

Bende öyle düşünüyordum ama bu kuşlar doğumdan itibaren sıcak yuvalarda kaldığı için sıcağa alışmışlar sanırım. Soğuk görünce üşütüyorlarmış.

Aryacım kaç aylık dediler kuş için? Çok hassasmıi ilk üç ayı kuşlar için.
Evin en sıcak yerinde dursun mümkünse havalanmalardan etkilenmeyecek bi yerde.

Ya tek te durmasın tabi havalandırcakken onu çıkar. Bebek kuş büyük kuş farketmiyo ceyranda kalırsa fena.
Bu kuşlar dışarda ölür zaten dışarıya uygun değil.

Benim bi kuşum öldü 6 aylıkken. Ondan sonra yeni bi tane getirdi kardeşim diğerinde yaptığım şeyleri yapmadım ilk 3 ayı hasta olmadan geçirdik şükür. 1 aylık geldi.
20 gün hiç uçurma kafesten çıkmasın dediler aynısını yaptık. Hele ilk günler olduğu yerden sizi görecek etrafa alışacak.
İlk uçtuğunda cama çarpıyolar perde açıksa işte o çarpma anında çok küçük kuşsa zarar görebiliyomuş.
Folluk kokuyodu 3 aydan önce yıkamadım.
Sonra sirkeli suyla yıkadık.

Şimdi güvercin gibi gurr gurr sesler çıkarıyo konuşuyo deli bişey oldu.

Yapamamıştım un korkumdan hatırladım

Mayasız olan hangisiydi canım?
Yarım paket tereyağ ya da margarin
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (biri içine birinin beyazı içine sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 tane kabartma tozu

Şekil verilcek yumuşaklıkta sert olmayacak bir kıvamda olacak.
İçine su bırakmayan peynir vs ne istersen.
Üstüne yumurta sarısı.

200 derecede pişiriyorum ben 180 de de pişer

Ayy kuştan korkuyorum komik gelcek ama ucmasindan konmasından urkuyirum resmen çocukluktan kalma fobi
Bazen cesart edip alayım diyorum ama yok ucunca bana bisiler oluyor
Eşimin amcasinda var ama salık oldumu en uzak yerdeyimdir

Ama seveceğim urkmecyecim bı hayvanm olsun isterdim
Allah biliyoya evladım nasip olmazsa bana balkonlarımda kapalı şimdi büyümeyen kopeklerden istiyorum eve sokmadan balkonda dışarda oynicagm. Evladım yerine geçen bişi benle bana alisaicam bı de çocuğum olsa da
Evde tek olduğumda yani o zamanda istiyorum

Cicekde sevemiyorum balkonlari falannsusliyim o konuda annem usta valla hem güzel bakıyor hem çok seviyor
Sehirdisina da gitse teyzeme falnnsoyler sulatir
Ama bende o yok çiçek sevgisi işlemedi içime
Ama bı canlı istiyorum şu andaki durumlar malum evde yaşlılar ve engelli kaynım var
O yüzden imkansiz üstü
İlerisi için hayalim bu Allah nasip ederse

Teşekkür ederimm

Ayy kuştan korkuyorum komik gelcek ama ucmasindan konmasından urkuyirum resmen çocukluktan kalma fobi
Bazen cesart edip alayım diyorum ama yok ucunca bana bisiler oluyor
Eşimin amcasinda var ama salık oldumu en uzak yerdeyimdir
Aynen böyleyim hatta korkudan ağlarım üstüme konsa falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…