Düzenli Evimiz & Hayatımız

Canım siz neden birlik oturuyordunuz?

Canım siz neden birlik oturuyordunuz?
Tamamen kendileri ihtiyaç duydukları için
Rahmetli kayinvalidem bakiyodu köyde evde oturuyorlardi ben evlendigimde

Ben evlendim 3 sene sonra k.validem kisa sürede vefat etti

Merkezde büyük eltimle bir oturdular eltim kışın bakıyordu yani 3/4 ay bakıyordu sadece
yazın ben köye çıkıp bakıyordum yazları 3/4 ay annesinde kalır ve her fırsatta

Sonra bu birden kesti herkesden elini ayağını ben istemiyorum dedi

Mecburen bana kaldı benden sonra evlenen eltim kaynım var ama daha 3/4 aylık evliydi istediler yine de ama vicdan vs bı dünya konuşma vs bana kaldı öyle serüven canım

Torun esiyim ben
Küçük eltim hamileydi zaten o sırada
Küçük. Oğlu 5 kişilik bı aile müsait değil ev
Bı kızı var o da beş kişilik yani anlicagin bakcak toplu bı şekilde kimse yok
K.pederim ruhsal ve işitme engelli haliyle en başından beri beraberlermis bakilcak duruma gelince de ayrılmak istemediler bir şekilde kabul ettiler
Bı de engelli kardeşi var eşimin o yatalak değil ama gelişim açısından geri sadece
Babane astım hastası yaşlı 88 yaşında
K.der 67/69 aşında bı sekilde idare ediyoruz 4 senedir beraberiz
Rabbim sonumuzu hayr etsin

Maşallah
Ben aşırı üşengecim ya nerden buluyorsun bu enerjiyi
İşleyen demir pas tutmaz diyorum
Sabah yataktan zımba gibi kalkıyorum sanıyorsanız yanılıyorsunuz her yerim ağrıyarak kalkıyorum ama hemen işe koyulurum oyalanmaktan dağınık evde oturmaktan haz etmiyorum, enerjimi emiyor. Evi topladıkça da açılıyorum

Senin söylemen uygun olmaz kırılırlar. Eşin annesine söylesin, o da direkt babasına derse ters teper çünkü. Kayınvaliden konuşsun uygunu bu bana göre.

Bana da biraz bulaşsa keşke, bazen koltuğuma tünüyorum kimse ellemese akşama kadar orda kalıyorum bu arada annem yanımdaydı bu rahatlık ordan geliyordu. Şimdi memlekete geldik annemi getirdik doğuma kadar gelmeyecek başımın çaresine bakmam gerekiyor ama ne nasıl yapılıyordu unuttum (bulantım vardı istesem de ki istemiyordum yapamıyordum )

Yine dinimize hakaret eden hadsizler olmuş.

Kendine güven inan. Dört dörtlük olmak zorunda değil zaten iki küçük çocuğun var hamilesin ama bir rutin oluşturursan bu senin yararına olur. Biriken iş insanı daha çok yoruyor. Mesela ben öyle yağ bağlamış dolap sildiğimi bilmem çünkü elim hep dolap kapaklarındadır,o yüzden ayrıntılı mutfak temizliği yormaz beni .
Çamaşırı toplarken katlamaya çalışırım hem beklemiş olmuyor hem kırışmıyor ya da oturup hemen katlarım nadir olur beklettiğim.
Yemek yaparken çıkan bulaşıkları hemen hallederim, yemeğimi ocağa koyduğumda tezgahta beni bekleyen bulaşık olmaz.
Sabah abdest alırken lavaboyu da ovar öyle çıkarım. Alınan şeyleri yerine koydururum koyarım . Ertelemek ,bugünün işini yarına bırakmak sevmediğim şeyler. Aklıma düşeni hemen yapmak isterim. Mizaçla da alakalı tabii

Öyle yapacağım inşallah planlı programlı ilerliyordum öncesinde ama geçen sene pandemi de sürekli evde olunca ben de bir bıkkınlık oluştu kendimi toparlama fırsatı bulamadan hamilelik şoku yaşadım. Bulantı falan annem gelmese aç kalırdık çünkü mutfak kokuyordu. Odalara giremiyordum olmayan kokular alıyordum vs. Şimdi bitti çok şükür. Tekrar planlarıma geri döneceğim. Neyseki çamaşır biriktirmeyi hiç sevmem katlamayı yerleştirmeyi severim beni rahatlatıyor bulantım varken de bolca çamaşır katladım. Bi de mutfağı dağınık bırakamam asla bu da annemden geçen bir özellik. Diğer şeyleri de toparlayacağım inşallah. 2 hafta sonra burda daha aktif olacağım diye umuyorum

bir ucundan tutayım derken saçma sapan yerinden tutum artık bırakmam
Yataklara dokunamadım çünkü içinden çıkartmak baya zaman alıyor en iyisi elime ne gecerse yapayım dedim
Kahvaltından sonra artık kahvaltıda denilmez bayağı öğlen yemeği oldu
Makineye çamaşır attım
Oturma odasının kanepe kırlentleri süpürdüm
Halısını sürüp kaldırdım yerini süpürdüm, tozunu aldım pencerinin dışdan önünü sildim
Kanepelerin altını tüm odayı elimle sildim
Aksesuralarını yıkadım
Mutfakta sofrayı topladım
Halısını sürüp kaldırdım
Andireyide süpürdüm
Bulaşıkları yıkadım
Yemeğimi üzerine koydum
Buzdolabını boşaltım çıka bilecek tüm parcaları çıkardım yıkadım içini sildim yanlarını üzerini sildim buzdolabını yerleştirdiğim dolabı sildim
Yerini sildim dolabın içindeki kaydırmaz örtülerini yıkayıp serdim İçini yerleştirdim boşaltılacak saklama kaplarını boşaltıp yıkadım kahvaltılığı değiştirdim buzdolabının içini yerleştirdim düzenledim
Akşam yemeğini yedik toplaladım
Bulaşık makinesini doldurup çalıştırdım
Mutfağın süpürüp ellimle sildim
Halısını serdim
Bir ara çamaşırı serdim

Off bazı insanlar böyle kuzu yapacak birşey de yok.Ben bilmiyorum neden ama benim bu ara miğdem aşırı hassas okuyunca bile miğdem bulandı. Görmemeye çalış en iyisi.Bi de aynı evde yaşadığınızı düşün böyle hiç olmazsa arada bi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…