Düzenli Evimiz & Hayatımız

Yatakları topladım
Kahvaltı sonrası mutfağı topladım
1 makine çamaşır yıkayıp asıp dışarı çıktım
Gelince 2 maklne çamaşır yıkadım astım
Evi topladım
Mutfagı bir daha topladım
Pertim çıktı bünye alışık değil tabi dışarı çıkmaya

Elazığ da yuvalak yapılır ben ikisini de yapabiliyorum
İçinin Malatya üsülü yapınca dışınıda ona göre yaptım
Hmm bizim yaptığımız Elazığ yöresinin ama biz Elazığlı değiliz çok yakınındayız ama. Ne güzel maşallah elinden her iş geliyor gibi.Kıyma,soğan, maydonoz baharat katarız iç harcına.Yada tavuk kıyma annemler kırmızı et ağır kokuyor diye atavuk eti yada kıymasını tercih ediyorlar.Yada karıştırırlar.Siz patates yazmışsınız biz hiç yapmayız.

Kızlar bugün evlilik yıldönümümüz ama ailevi sorunları yazmıştım biliyorsunuz.Içim buruk eş kişisiyle küsüz.Beni en iyi siz anlarsınız yani hem cinslerim.Sizinle bi derdimi paylaşmak istiyorum.Yazamadım tabi herşey yazılamıyor hoş ben anlatamam içime atan biriyim biraz biraz açılmış halim.Kötü bi tartışma çıktı ben bayağ ağladım duygusalım zaten.Ben böyle şeylere alışkın değilim inanın biz tartışmayan bi çifttik.Meseleleri içimizde hal etmeye çalışırdık.Ama sanırım ben sabırsız ve tükenmiş bi durumdayım.Sizler kv de ile tartıştığınızda eşiniz sizi savunur mu?Kadın resmen şov yaptı.Eşim hiç sesini çıkarmadı.Bu benim ona olan inancımı güvencemi kırdı.Içimdeki herşeyi bitirdi. Bazen insan yaşarken düşünemiyor siz ne dersiniz? Maalesef ev konusunda veto yedim.Evi kızımın üzerine tapularım dedi.Ben geri adım atmam yapabilirsin dedim.O benim çok gururlu olduğumu biliyor tabi.Sonra çevirdi de durdu lafları.Ben odama geçtim peşimden geldi.Yalnız kalmak istiyorum dedim.Tekrar geldi bu deda ıçeri gidelim dedi beni öptü zorla İnanın söylediği şeyleri yazsam bana 100 de yüz hak verirsiniz.Herkes benim iyi geçimli bi

Sorun olan şeyleri yazsam oha dersiniz.Eski meseleleri açtı da durdu.Ben eskilerden konuşmak istemiyorum dedim.Normalde bana asla kızım demez.Kocası gelince ağlamaklı bi şekilde konuşuyor ben birşey söylemedim ki diyor.Ahh neler neler diyor tabi.Eşim evde yokken gelip laf sokup gidiyor.Hep bunu yapıyor.Oğlum ben bulaşık yıkarken tv yi bozmuştu.Sen nasıl bi kadınsın dedi bana çocuk tv yi bozuyor.Hala aynı mesele arkadaşlarımın yanında sürekli aynı zırvalık.N' yapim çocuğumu döveyim mi dedim illa.Olmuş yani ondan kıymetli değil.Bu sadece bi örnek. Laflarımı değiştirdi ben şok oldum resmen şovunu izledim.Kadının üslubu benim hayatımda ailemde görmediğim basitlikte bi üslup çok çirkefçe Ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi sokakta benimle konuşuyor ben konuşmak değil görmek dahi istemiyorum.

Teneffus Zili yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz çok yıpranmışsınız belki biraz da yorulmuşsunuz. Bu durum eşinizle olan ilişkinize de olumsuz olarak yansıyor galiba. Çekirdek aile olarak başbaşa kalma imkanınız var mı? Eşinizin ailesinden uzak geçireceğiniz bir gün bile size iyi gelebilir diye düşündüm. Ya da mümkünse birkaç gün ablanızda kalsanız çocuklarla. Bazen olaylardan ve mekandan uzaklaşmak daha sağlıklı düşünmemize olanak veriyor.

Malatyanıki de Elazığınkide aynı yazdığın malzemeler ama iç malzemenin pişirme teknikleri faklı dışınını tavuk kıymasını yapanları gördümde ben de onu pek sevemedim
Patatesi dışı etsiz olana katarlarki tutsun diye bizimki et olduğu için gerek olmuyor
Kıymasız yaptığımız bulguru varklı onunda tutmama gibi bir şansı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…