Arapçada mişmiş kayısı demek. Türkçede de Doğu illerinde bazı yerlerde kullanılıyorSesli güldüm yahubizimkilerde miş miş derler kayısıya
Uzun oturma deriz biz de onaÇayımı içtim kanepe de yan geldim
Benzemiyor mu ama ikisini yan yana koyunca shdhLa nimete niye böyle isimler ben şok
Yonca yeniyor muKomşu yonca getirmiş siz tatlıları yeyin ben gazozun üzerine yonca yedim
Aa evet çok sevdiğin şeyleri istemiyorsun durumunu duymuştum:)aslında içiliyor. ama ben ilk hamileligimde kahve kokusu duyunca midem bulaniyodu.
bunda da aklımın ucuna bile gelmiyo. Bi kaç kez içtim ağzımın tadı bozuldu
evde eşim yaparsa içiyorum iki haftada bir falan belki. ya da sütlü kahve yapıyorum azıcık kahveli. ama hamilelik öncesi gibi bi zevk bi tat vermiyor levom
O çay değil limonlu sıcak su bence çayı ziyan etmeyinBen sıkıyorum Nego eniştede benden.Çayıda çok severim ayrıca.
Nasıl bit sanat aşkıysa anacak bu kadar oluyorGörmem miiiiii
Kayısı antik kenti, gözümde canlanır gibi olduNasıl bit sanat aşkıysa anacak bu kadar oluyor
İlerde onu toprağın altından sanat eseri diye çıkaran insanlar gör ne felsefik anlamlar yüklüyücek
Kız bildiğimiz lokma bu izmirde adım başı hayır niyetine dağıtıyorlarAha bu pisik daşşaEki Görüntüle 3037359
Yoncayı bi biz Iğdırlılar yiyoruz sanıyordum tuzla soyup soyup ele ğoşKomşu yonca getirmiş siz tatlıları yeyin ben gazozun üzerine yonca yedim
O isimle anılınca daha yiyesim gelmezBenzemiyor mu ama ikisini yan yana koyunca shdh
Aa evet çok sevdiğin şeyleri istemiyorsun durumunu duymuştum:)
Bi gün hamile olursam inşallah karbonhidrata küser bir daha hiç barışmam amin
Bende öyle düşünüyordum eskiden. Şimdi en beğendiklerimi arkadaşlarıma hediye ediyorum. Diğerlerini kütüphaneye bağışlıyorumKitaplarım kıymetlim veremem çocuklarıma kalacak
Bende hep kütüphaneden okudum gençliğim de ama o kitapların hepsi kendi kütüphanemde bulunsun çok isterdim
Biz fış fış deniliyorEvet türkçesi lokma değil mi zaten
Ağlarım o kadar çok seviremarkadaşım bayılır tüm hamilelik boyunca karbonhidrat yedi
ben bugün öğlen dünden kalan makarnayı koydum yanıma. hem akşam hem öğlen yiyince ayağım sismeye basladi yemekten on beş dk sonra
iş yerinde yedek ayakkabım vardı. ayagimdakileri çıkarıp onları giydim.
sen sen ol sevsen de çok yememeye calis direk balon gibi sisiriyo levom
Bizde çok severiz bu ilk çıkdığında yerizKız bildiğimiz lokma bu izmirde adım başı hayır niyetine dağıtıyorlar
Yoncayı bi biz Iğdırlılar yiyoruz sanıyordum tuzla soyup soyup ele ğoş
Biliyorum canım arapça dersi gördüğümde şaşırmıştım.Arapçada mişmiş kayısı demek. Türkçede de Doğu illerinde bazı yerlerde kullanılıyor
Sivas da da lokma denir acayip isimleri sizden duymuş oldum bugünBiz fış fış diniliyor
İzmirde lokma diye dört dönüyorlar kibarlıktan kopcağız diye anaaaas gız bu fış fış yaaa diyemedik
Siz niye her şeye ikilemeli fış fış, mış mış gibi isimler koyuyorsunuz bacımBiz fış fış diniliyor
İzmirde lokma diye dört dönüyorlar kibarlıktan kopcağız diye anaaaas gız bu fış fış yaaa diyemedik
Edepli insanlar demek kiSivas da da lokma denir acayip isimleri sizden duymuş oldum bugün
Lokma, tulumba, halka bu kadar
Aynen bizde de ilk yüzü deriz zaten sonra ilaçlanıyor çoğunluktaBizde çok severiz bu ilk çıkdığında yerizsonra böceklenir yenmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?