Düzenli Evimiz & Hayatımız

Çeyiz sermek niye saçma olsun o kadar emek veriliyor yapılıyor. Halk eğitim kursları da sene sonunda sergi yapıyor el emeklerini misal
Sanatsal bir emeğin sergilenmesi asla karşı değilim hatta bu konuda minik bir yazımda var bulursam burayada bırakayım
Don çekmecelerinin açık bırakılıp sergilenmesi şahsıma çok itici geliyor

Kış bu sene gelmek istemedi bulunduğum şehre istemeye istemeye bir iki kar serpti sadece o . Oysa kar yağdığı zaman o eşsiz beyazlık şehre,dağa,ormana bir huzur getirirdi yaradanın serdiği o bembeyaz örtünün şehrin bütün o kirliliğini kapatırcasına süslerdi . O beyazlık beraberinde anlamsız ama bir o kadarda refah bir sessizlik vardı karın ses yalıtım olmasından mı yoksa o beyazlığın renğindemiydi sır bilinmez .şehrin bu hengamesinde biraz sessizlik iyi gelirdi insanın tüm yıllın çektiği kendine dertler ettinildiği sorunlarına bir küçük durakta mola vermek olurdu ama karda sanırım gelmek istemedi nazlı bir gelin gibi onundan bizden istekleri var gelmek için şartları insanoğlu bunları pek umursamadı.

Sanki artık evden çıkmayan makina adamlara döndük tek derdimiz ulaşacağımız şeye en kısa vakitte ulaşmak yapacağımız işi bedeni yormadan yapabilmek tek yorulan sanırım barmak uçlarımızdaki sinirler onlarda tuşlara dokunmaktan arada bir uyuşukluk hissi oluşuyor zaman gelir onada çare bulunur .Bulunur bulunmasınada içimizden kopan kopana olacak insanlık her yenilikte sanki bir değerini daha kaybediyor ve bir o kadar ben merkezli oluyor hayat onun etrafında dönen koca bir zaman makinası gibi hızlanmış turla yaşama mahkum oluyoruz öyle üzülüyorumki yeni nesli bu akımdan kurtaramıyoruz birde eski teyzelerimiz dedelerimiz onlar bile bu akımın içindeler . Oysa o eller doğadan koparılmışçasına gerçek taze çiçek desenleriyle donanmış nakışlarımız ,bir türküyü anlatan mektup gibi kilimilerimiz,bir duvarı bezeyen tüm benliğinizi içine alan sonsuz bir tablo gibi duran Çinimiz,bir yazmanın ucunda sallan her deseni ile kendi karakterini anlatan iğne oyamız bunlarla uyuşsa hatta Nasır tutsaydıda bu sanatlarımız farklı kültürlerin kucağında görmesek . Yine barmak uçlarımızda olan bir sosyal medyada adresinde gezinirken bizim eski kızlarımızın,gelinlerimizin, teyzelerimizin naftalin kokan sandıklarında olan beyaz kumaş üzerine iğne ve kasnakla yapılan nakışı sarma tekniği ile yapılmış manzara tablolarını gördüm bunu yapan eskilerin diliyle konuşayımda biraz kızarsınlar ecnebi bir erkek sanatçı iğne ve kasnakla çalışıyor öyle son teknoloji bilgisayarlı makinalarla değil anam babam usulü cin iğnesi,sarma,kanaviçe teknikleriyle tablolar işliyor sürekli üretim halinde eminim dünyada buna yeni bir buluş gibi gıptayla bakıyor ya biz dokunmatik ekrandan mütevellit bardaklarımızın uyuşukluğundan şikayetçiyiz öyle mi ? Bu topraklar sanatına yapılan bu ihanettin bedeli üretmeyen barmaklarının uyuşukluğundan yakınan gençler teyzeler dedeler ödeyecek olmamız beni ziyadesiyle üzüyor. O eller üretmeli öğretmeli her sanat işledikçe yeni nesile aktarıldıkça kendi içinde farklı boyutlar kazanmalıydı.Biz sanatımızı kendi ait olmayan medeniyetlere teslim ettik hiç şikayetçi olmaya hakkımız yok elimizdeki o dokunmadık ekranlar olduktan sonra bu gün sanatımızı yarın kültürümüzü gün gelir düşünemez olan beynimizi bile alır kim bilir?

Kışta küstü belki baharda benden ilham almayan bir nesil için çiçek’te vermeyecek, yazda olmayacak bir Oya’nın ucunda sallan kiraz desenini görmeyince,sonbaharın inadına gelecek yazı bekleyen lale açan cinilerimizde özlemini gizlemeyecek ,kışta gelinliğini çıkardı çorak topraklarda yaşlı bir kadın gibi türkülerdeki sevgiliye olan namesini kaybetmiş.sanatımızı başka kültürlerin kucağında sanki yeni keşfedilmiş gibi izlemek yine o sanatı bir zamanlar icra eden o barmakların ucunda artık o da şaşkın bu beyinlere işlenen bunca kültürü elindeki şu oyacağa verdiğine.

Üretmeyen bir toplum,dokunulmayan görmezden gelinen bir tabiatın intikamını mevsimler aldı.
Yazı bana aittir......
EFSER

Son düzenleme:
Ödev yine harika
Kapıları silmem lazım önce havlular kirlenir
Şarjlı süpürgem çok kirlendi detaylı temizleyeyim

Sanatsal bir emeğin sergilenmesi asla karşı değilim hatta bu konuda minik bir yazımda var bulursam burayada bırakayım
Don çekmecelerinin açık bırakılıp sergilenmesi şahsıma çok itici geliyor
Don çekmecesinden mi ibaret çeyiz sermek cidden

Çıktı canım ama çamur deryası oldu sabah yıkamaya bıraktım, inşallah temiz olur

bununla geçmiş olsun balım:)
çok sevindim çıkmasına:) sen tekerlekten korkunca ben de korkmuştum. su anki şartlarda mümkünse cimbizimiza bile bisey olmasin

bununla geçmiş olsun balım:)
çok sevindim çıkmasına:) sen tekerlekten korkunca ben de korkmuştum. su anki şartlarda mümkünse cimbizimiza bile bisey olmasin
Sağol canım, bir de eşimin arabasısağolsun arabaya titreyen cinsten değil ama kendim üzülürdüm. Artık köye gitmek no no no, gitsem de etiket yapmak no no no

Sağol canım, bir de eşimin arabasısağolsun arabaya titreyen cinsten değil ama kendim üzülürdüm. Artık köye gitmek no no no, gitsem de etiket yapmak no no no

bizim de bi yerimiz sismez köye gidemiyoruz diye bence isabet olmuş kararın

Selamlarrr:)
Negocumm dün süpürge yaptıktan sonra temizlemiştim ayrıntılı ayrıntılı yaniii bana ödev yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…