Düzenli Evimiz & Hayatımız

İş hayatında 27.yılımdayım, bir sene ara verdim 2019 da , aklımı yiyeceğim sandım, çalışmanın da öyle bir bağımlılığı var. Arkadaşlık güzel şey ama benim yapım çalışmak, üretmek üzerine, bu organizasyonlar sürekli olsa katılmak sıkardı beni. Evde olduğum dönemde de kendime iş uydurdum hep, dikiş odası yaptım, diktiklerimi sattım. Arada bir olunca tatlı oluyor ama sürekli çıkalım, gezelim, muhabbet edelim yapamam gibi geliyor bana.

Dıt dı dı dıttttttt
Ödevlere bir süre ara verdim malumunuz. Odak noktalarına başlamak istiyorum. Odak noktası bir hafta boyunca belirlediğimiz bir odayı dip köşe temizlemek kısaca.
Kim nereyi istiyor yazarsa en çok istenen yerden yarın başlayalım inşallah
Salon
Mutfak
Yatak odası
Oturma odası

Dıt dı dı dıttttttt
Ödevlere bir süre ara verdim malumunuz. Odak noktalarına başlamak istiyorum. Odak noktası bir hafta boyunca belirlediğimiz bir odayı dip köşe temizlemek kısaca.
Kim nereyi istiyor yazarsa en çok istenen yerden yarın başlayalım inşallah
Salon
Mutfak
Yatak odası

Etiket de yapayım

kk birinci noteri
Bonus
Aktif Lora
M Musluk Suyu
U UcanSupurge
Limonsuzzcay
K klbk33
JES
C Capanin Gururu Teyom
golgefeslegeni
Levaiz
Teneffus Zili
Efser
i p e k
Selizay
Tiniminimavihanim
penyez83
sweetgirlcandy
dira90
Pinhan
_ASTRAL_
O1deren87
K Kitapkontesi
aslisc
Kutbettin
mavidelisiii
Saricivcivcikcik
Kukrim
Nane Limon Kabugu
paeneperfectus
mimesis
Hemsirecik
D u t
ATTRAENTE
S Sifayildizi
fridabaci
74FRIDA

Bugün öyle bir temizlik yaptık ki çocuklarla ev bal dök yala oldu mutfağı alıyım nede olsa saat başı kirleniyor

Mutfak

Salon

Selam kızlar uzun bir süredir yoktum buralarda, 20 aydır beklediğim mucizeme kavuştum çok şükür... 18 haftalık olduk bile
Bu sürede eşimin şehir dışında görevde olması sebebiyle bende annemde falan kaldım. Bu hafta evime geçtim, evim çok tozlanmıştı.
Tüm çekmece ve dolap içlerini düzenledim.
Yorgan yatak nevresim ne varsa yıkadım
Halıları yıkamaya gönderdim.
Koltukları yıkattım.
Temizlik için bir kadın çağırdım. Tüm camları, kapıları, yerleri, tuvalet ve banyoyu ve ekstra dolapları sildi. Evim çiçek gibi oldu
Bundan sonra günlük ufak tefek işleri de kendim hallederim. Elimden geldiğince yazmaya çalışacağım. Nego

Dünya tatlısıdıııırrrr 6,5 yaşında pamuk göbüşlü canım ciğerim bi kızım var. Yatmaz anası olmadan
Ya yerim minnosunu heee baksana sana birsey danışmak istiyorum daha dogrusu sana da Hemsirecik e de kedi analari olarak

Benim bebik maalesef kedi kopeklere deli oluyor maalesef diyorum cunku bende de fobi var Şu cins kedilerden sahiplensek zorlanir miyiz. ? Nasil olur aylik ne ihtiyaclari cikar ? Kac defa veterinere gotururuz ?

Şuanda tek odak noktam göbeeeeeemmm

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasib etsin

Cins kedi asla önermem ; her birinin belli kalıtsal hastalıkları var, çoğu cins laboratuvar ortamında üretiliyor ve hastalıklı dünyaya geliyor, inanılmaz acılar çekiyorlar ömürleri boyu, bu arada sahipleri de veteriner masraflarından zorlanıyor, ülkemizde hayvan sağlığı çok çok pahalı. Ölen oğlum Van kedisi idi, sokaktan sahiplendim, böbrek hatasıydı, on sene neler çektim, hala üzüntüsü içimde yaradır. Sokakta yaşayan bildiğimiz tekir, calico,sarmanlar, smokinler son derece sağlıklı hayvanlardır, sahiplenilmek için idealdirler. Cins kedileri insanlar sakin oldukları, tepki vermedikleri için tercih ediyorlar çoğu zaman ama aslında kediler hareketli, oyuncu ve hafifte yırtıcı türlerdir. İlaveten onca sokak hayvanı varken para verip hasta bir hayvan almayı doğru bulmuyorum. Hem üretilmelerine destek olunuyor hem de çok acı çekiyorlar

Sahiplenme aşamasında dişi kedi tercihimdir, erkeklerde kısırlaştırma operasyonu çok sıkıntılı, böbrek yetmezliği ile sonuçlanabiliyor, 1-1,5 yaşından önce bu operasyonun yapılmaması lazım o zamana kadar da koku bırakma problemi var ev içinde. Bebeğin ne kadar sevse de onu bakacak olan sensin o yüzden fobi derecesinde bir korkun varsa tavsiye etmem. İlaveten çocukların anlayabilecek yaşa geldiklerinde eve hayvan alınması taraftarıyım, doğduklarında varsa çok güzel bir uyum yakalanıyor ama sonradan edinildiğinde çocuk onu oyuncak gibi görüyor. Hem çocuk hem de hayvan zarar görebiliyor. İşler kötü gittiğinde ise hayvana başka bir yer bulmak çok büyük sorun, çünkü evleri değiştiğinde ya da sokağa geri döndüklerinde yaşamaları çok zor. Bu yüzden bir hayvan alma düşüncen varsa çok iyi tartman lazım, tüylü bir evin, tırnaklanmış mobilyaların olabilir. Kedi ısırabilir, çizebilir çocuğunu ağlatıp korkutabilir. Hayvanlı ailelerin tatile gitmesi zordur, bir yere bıraksan strese girer, evde yalnız kalma süresi maksimum iki gün. Biz eşimle ayrı ayrı tatil yapıyoruz çoğu zaman. Ortalama ömürleri 15 yıl buna göre düşünmek lazım

Veterinere sağlık sorunu yoksa üç ayda bir gidilir, iç-dış parazit aşısı yaptırılır şu an 250 lira civarı parazit aşıları. Yılda bir kez karma ve kuduz aşıları yapılır; karma 350 kuduz 250 civarı. İyi mama yemesi gerekir ; şu an 4kg lık Royal Canin Fit 32 yiyor kızım, 500 liraya aldım geçen hafta, ortalama 1,5 ay gidiyor. Ayda 6 kutuda Purina Guormet Gold konserve alıyorum o da şu an 150 lira civarı. Aylık 150 lira gibi de kum masrafı var. Şu an yeni kanun çıktı, 250-400 lira arası da çip taktırma masrafı var. Kısırlaştırma ücretleri gazlı anestezi ile 2.000 lira civarı. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bir şey olursa yanıtlarım

Son düzenleme:
Ben mutfak olsun isterim.

Cok güzel özetlemişsin hayvan bakımı zor ve zahmetli çok sevmenin yanında uygun bütçe ve ilgilenecek zaman ayırılmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…