- 19 Aralık 2020
- 8.246
- 35.405
- 498
- 31
Aaa ben şok inanır mısın akşam yemeği yaparken aklımdan geçtin ne çok iş yapardın diye.Evet canım onyilsonra _ ve tenyearslatermavi idi adimnormal 6/7 aydır yoktum canisi
Valla ben kendimi bildim bileli kahvaltida bile salca yiyorumSalçayla aramız iyidir yemeklere bol konurAma damak zevkime güvenirim seninle ortak yanımız ortaya çıktı Jes galiba yemek zevkimiz aynı.
Adana da herkes kendisi yapar salçasını lezzeti de başka oluyor.
Afiyet olsun bende karnabahar pişirdim çocuklar için yumurtalayıp kızarttım tabiki beğenmediler eşim de yemedi.Daha günün yarısı yoruldum ama ya
-Nohut, bulgur pilavı ve karnabahar pişirdim. Karnabaharın yarısını yoğurtlamak üzere haşladım. Ezogelin çorba yaptım
-Robota tüm evi süpürttüm, dün süpürüp sildiğim evden eşek yüküyle toz pislik çıktı
-Alışverişte tavuk göğsü almıştım onu ayıklayıp, parçaladım buzluğa attım
-Çamaşırları astım, çok rüzgar var kurudular bile birazdan toplayacağım
-Eşim zahmet edip uyandı, eşofmanlarını giyip yürüyüşe gitti bende arkasından yatakları toplayıp havalandırdım
-Kardeşime götüreceklerimi hazırladım
Birazdan kahvaltıyı hazırlayacağım, pastırmalı yumurta istedi paşam bir de pişi. Bu saate kadar yatıp ardından sporu duşu bilmem nesi beni sinir ediyo sonra bir öpücük bir sarılma kandırıyo benihatumcum allah razı olsun ev ışıldıyo herşey yıkanmış, yemekleri döktürmüşsün dedi ve gitti töbe yarabbim sinirlenmeyeceğim Nego cumda gitmiş zaten depresyon sebebi
Salça sürüp ekmeğe sokakta top, ip atlamaya koşardık.Valla ben kendimi bildim bileli kahvaltida bile salca yiyorumbazen icine ceviz atarim bazen zeytin yagi damlatirim. Antep biberi saf saf bile yenir
Adanada da en cok kazim bufeyi özledim gerisi bizde zaten var dermişim
Seni unutmak ne mümkün badimmAaa ben şok inanır mısın akşam yemeği yaparken aklımdan geçtin ne çok iş yapardın diye.
Unuttun mu badim beni badi olmuştuk seninle.
Aklımdan geçen anında karşıma çıkıyor.
Yok kız 3 gün ayın 14 üne gelecekAa neden bu kadar uzun ki şu ban süresi 1 gündü sanki öyle biliyodum.
Sende mi adana da yaşadın bende yarı ceyhan lı sayılırımValla ben kendimi bildim bileli kahvaltida bile salca yiyorumbazen icine ceviz atarim bazen zeytin yagi damlatirim. Antep biberi saf saf bile yenir
Yavrum yaaBugün küçük cadı yanıma geldi sanırım rehberlik öğretmenleri kız çocuğu gelişimi hakkında bilgiler vermiş benimlede konuşmak istediğini söyledi konuştuk merakladığı konuları cevapladım dönüp rehberlikci bu durumu yumuşatabilmek için "annelerinizle konuşun sizin için bir hediye alsın size söylemesin onu saklasın reğli olduğunuzda sizi kuttlasın sarılsın hediyenizi versin "demiş merak edilen konu her ay mı hediye alacakmışımçocuk olmak
Annem de oradan kalma alışkanlıkla kendi yapıyor salçasını bana da verir..ben antepli bir abi var ondan alıyorum salça ve baharatıSalçayla aramız iyidir yemeklere bol konurAma damak zevkime güvenirim seninle ortak yanımız ortaya çıktı Jes galiba yemek zevkimiz aynı.
Adana da herkes kendisi yapar salçasını lezzeti de başka oluyor.
Bugün küçük cadı yanıma geldi sanırım rehberlik öğretmenleri kız çocuğu gelişimi hakkında bilgiler vermiş benimlede konuşmak istediğini söyledi konuştuk merakladığı konuları cevapladım dönüp rehberlikci bu durumu yumuşatabilmek için "annelerinizle konuşun sizin için bir hediye alsın size söylemesin onu saklasın reğli olduğunuzda sizi kuttlasın sarılsın hediyenizi versin "demiş merak edilen konu her ay mı hediye alacakmışımçocuk olmak
Ben oralı değilim ama hastayım bibere ve salçasına.Valla ben kendimi bildim bileli kahvaltida bile salca yiyorumbazen icine ceviz atarim bazen zeytin yagi damlatirim. Antep biberi saf saf bile yenir
Ulen domdom şu saatte canimi cektirdin heee nedecem ben simdiBen oralı değilim ama hastayım bibere ve salçasına.
Hele zeytinyağı ve kekikle birleşirse bayılıyorum.
Yeşil zeytini minik doğruyorum ona da salça koyuyorum dolu baharat yağ anovv
Diğer kızım içe dönük bir çocuktu o daha erken öğrendi mesala tahlisizlik işte sanırım 2. Sınıf gibiydi yetişkin kızlar konuşurken duymuş korkmuştu koşarak yanıma geldi anlatı hiç tepki vermedim olayın doğalığını anlatıım ama bu konunda ulu orta konuşulmayacağını söyledim bu mesele aramızda bir daha açılmadı yanı o kadar içe dönüktü bir çocuktu.Tecrubeli annesin diğer kızdan birde gerçekten kız ergenliği daha zor sanki
Ben bazı konularda zorlanıyorum açıkçası çok arkadaş edinmeyi seviyor gezmeyi de seviyor babası net bir şekilde oje ye karşı biraz o sorun birde erkek arkadaş durumlarıDiğer kızım içe dönük bir çocuktu o daha erken öğrendi mesala tahlisizlik işte sanırım 2. Sınıf gibiydi yetişkin kızlar konuşurken duymuş korkmuştu koşarak yanıma geldi anlatı hiç tepki vermedim olayın doğalığını anlatıım ama bu konunda ulu orta konuşulmayacağını söyledim bu mesele aramızda bir daha açılmadı yanı o kadar içe dönüktü bir çocuktu.
Belli başlı sorunlar her çocukta oluyor zaten önemli olan sakın yaklaşmak bu durumumun geçiçi olduğunu kavramak bazen korkuyosun bu karekteri zannediyorsun inan onlarda ilerde ne salakmışız diyorlarnet tavrını gösterirken sende uzaklaşmaması için çözüm otaklı ol dışarı çıkmak isterse aaa benimde orda bir işim var birlikte çıkalım dönüştede ben seni alırım de gözlemleyiciliğini belli etme alanına saygı duyduğunu göster
Bu kızım tam tersi dışa dönük sanırım bunun ergenliği daha farklı olacak gibi herşeyi anlatıyor hislerini duygusunu belli ediyor bakalım o da heycanlı şu anda her ay hediye işi kebap bir durum gibi geliyor
Oğlanla aralarındaki fark oğlanla herşeyi konuşamıyorum kız meselerini duyunca sadece sakın inçtme diye ikazım oluyor onunda bir ailesi var duyalı ol diyebiliyorum o biraz daha horozlansada ben devreye girmiyorum baba hemen konuşma işini ele alıyor aramızda cinsiyet farkı olduğundanmı bilmiyorum daha temkimliyim arada bir dik dik konuşuyor rüştünün isbatı gibi ağzının payını alıp oturuyor ileri gitmiyorum benden sonra baba alıp karşısına konuşuyor
Ana oğul konuşuruz şakalaşırız kızlar gibi değil daha sınırları belli oluyor konuşmalarınımızın
Çikileta al o dönem için en şahane hediyeBugün küçük cadı yanıma geldi sanırım rehberlik öğretmenleri kız çocuğu gelişimi hakkında bilgiler vermiş benimlede konuşmak istediğini söyledi konuştuk merakladığı konuları cevapladım dönüp rehberlikci bu durumu yumuşatabilmek için "annelerinizle konuşun sizin için bir hediye alsın size söylemesin onu saklasın reğli olduğunuzda sizi kuttlasın sarılsın hediyenizi versin "demiş merak edilen konu her ay mı hediye alacakmışımçocuk olmak
Bizde yemem yok karnabaharın yemeğini ben yerim eşim de yoğurtlusu yiyecek, yemem yokAfiyet olsun bende karnabahar pişirdim çocuklar için yumurtalayıp kızarttım tabiki beğenmediler eşim de yemedi.
Oğlan kokusunu almamak için tabağı mutfağa götürdü tam cinsler.
Salçalı, soğan, biber ve tavuk göğsünü ufak ufak kesip karnabaharı da ekleyip pişirdim ben 1 tabak yedim limon sıkarak çok beğeniyorum bu şekilde.
Mercimek köftesi yapmıştım ev ahalisi onu yedi daha çok.
Yemek seçen eşe gıcık oluyorum ben bir emek var ve en önemlisi nimet bu Allah'tan eşim de seçmezBizde yemem yok karnabaharın yemeğini ben yerim eşim de yoğurtlusu yiyecek, yemem yokkış sebzeleri çok değerli bir şekilde yemek zorunda. Valla zar zor yetişiyorum birde yememle uğraşamam ne pişiyorsa yiyecek sağolsun sevmese de ses etmez sofraya ne koysam yer idare ediyoruz bir şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?