Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kahvaltıya patates kızarttım.
Yatakları düzelttim.
Her yer battaniye yastık onları topladım.
Evi havalandırdım.
Kiler dolabını, kuruyemiş kavanozlarını ,baharatlıkları sildim düzenledim.
Buzdolabını sildim düzenledim.
Çıkan bulaşıkları yıkıyordum su gitti. Makindekilerii boşaltıp onları yerleştirdim.
Yemekleri yaptım.(Fellah köfte,mercimek çorbası, kemik haşladım yarın çorba yaparım, elma dut kaynattım, bisküvili pasta yaptım.)
İki makine çamaşır astım.
Evi süpürdüm.
Biten suları doldurdum.

Evet evet büyük ihtimalle binanın tesisatindan kaynaklı canım.
Bizim burda da öyle çünkü.
Allah korusun inşallah bir daha olmaz bir sey

Doğru düzgün yapamıyorlar şu binaları valla çok sinirleniyorum. Allahindan bulsun böyle olmasına sebep olan.

Bu binayı yapan usta inşallah olur hastaa şarkısını sana armağan ediyorum karşiim

O nasıl bir ödevmiş yahu?
Hiç bir evde huzurla ödev yapıldığını sanmıyorum.
Çocuklar bıkıyor evde istemiyorlar yapmak.
Tekrar olur onlar için diyordum ama çok da doğru olmadığını düşünüyorum.

Ben daha mutlu bir anne çocuk ilişkisine sahip olurdum ödevler olmasaydı. Hadi oluyor bari çok az olsaydı.

4 cümle yazsaydı mesela 14 cümle değil. Belki çocukta bıkmazdı o zaman.

Zaten en önemlisi ilk alım yani derste gördüğü aldığı bunlar tekrar

Bende geçen gün konuştum öğretmenle artık. Çocuk 10 sayfa var diye seviniyor hale geldi öyle üzüldüm ki

Amin amin valla bende öyleyim ne yapsam ki diyorum ama en son yaptırıyorum ya bişey olur korkusuyla. Şifa olsun antikor olsun yavruma

Kuruyanları topladım
Yine çamaşır astım
Yemek yaptım
Bütün evi süpürdüm
Banyoya yedek havlular koydum
Yemekten sonra bulaşık makinasını doldurdum çalıştırdım
Çarşaf ve yastık kılıflarını geçirdim
Çöpleri attım
Odaları topladım

Bende geçen gün konuştum öğretmenle artık. Çocuk 10 sayfa var diye seviniyor hale geldi öyle üzüldüm ki
Çokmuş ya konuşsanız, benimki bugün iki fotokopiye çok dedi. Öğretmene söyler misin bir fotokopi versin diyor rahatsızlığını kendin dile getirebilirsin yarın konuş öğretmeninle dedim. Bitirince çok kolaymış ondan iki tane vermiş diyor
Ben kitap özeti yazmaya karşıyım haftada bir falan oluyor gerçi ama onda çok geriliyoruz.

Çok haklısınız ödevde amaç konu tekrarı, pekiştirme ve yeni konuya hazırlık olmalı, bezdirmek değil.
Anne çocuk ilişkiniz ödevle sarsılmasın.
Küçük yaş grubunda amaç sorumluluk sahibi olmayı, zamanı yönetmeyi öğrenmek. Benim minik ilkokulda, sadece yardım istediğinde yardımcı oluyorum ben. Ödevinin ne olduğu, takibi onun sorumluluğunda. Bazen pano vs çalışması oluyor, çocuğun yaptığının güzel olmadığını görüyorum, ama ne yaptıysa o.
Ödev miktarı artınca maalesef çocuk öğrenmekten zevk almıyor haklısınız

Ben kilo vermişim çay yanında(abur cubur yerine) buğday kavurgası yiyorum çok tok tutuyor onun dışında beslenmemde değişiklik yok
Tamda canım çayın yanına abur cubur istiyordu oğlan dedesigilde gelse de markete gitsek diyodum.

Ya iki gündür aklımda haşhaşla değilde tahinle yapsam diyordum

Çok yazmayı sevmiyorlar
Benimki belli kelimlerin geçtiği bir hikaye yazmış, hikayenin sonuna (Kısaltılmıştır) yazıp adını yazıp imza atmış.
"Bu nedir, uzun metin nerede?" dedim.
"Hani Türkçe kitabında yazıların altında var ya bu da öyle işte " diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…