Güldüm ama kadına sinir de oldum.
Duyar kasıcam şuan
Hayır biz bunları yapıyorsak ikramımızdır. Öyle inanıyorum. Ailede herkesin az çok görevi var. İlle kadının görevi musakka yapmaktır demiyorumFakat herkes kendi ailesi içinde kurduğu düzenle iş bölümü yaparak pekala birbirine hizmet (!) edebilir.
Evde kocasına mercimek çorbası yapmayı hizmetçilik sanan kadın dışarıda patronunun emirlerini yerine getirirken özgür mü oluyor?
Çalışan-çalışmayan kadın ayrımı yapmıyorum. Herkes birilerine iş yapıyor bir bakıma her insanın bir diğer insana hizmet ettiği düşünülebilir bunu aşağılık kompleksi yapmaya gerek yok, her insanın bir diğerine emeği geçiyor.
Adamı sevmişim almışım ona bir bardak su vermek beni aşağıya çekmez.
Ayrıca zaten aynı adam benden bir bardak suyu ya istemez ya da rica eder.
Ayh doluymuşum ne yazdım haa
Fakat böyle dayatmalar böyle güyaa özgürlük söylemleri aile yapısına çomak sokmaktan başka işe yaramaz.
Ben yemek yapıyorum hizmetçi değilim karnımızın doyması lazım bi şekildeçocuklar aç mı kalsın ben de yicem ayrıca
Kocam her gün oğlanı uyutur mesela. Ya da her akşam meyve soyar çocuklara.
O da hizmetçi o zaman
Uşak hatta
Hayat müşterek.
Hizmetçiliği reddediyorum!
Canim ben de kadına katılmıyorum ama biraz böyle olmasının sebebini de günümüzdeki erkekler olduğunu düşünüyorum..Güldüm ama kadına sinir de oldum.
Duyar kasıcam şuan
Hayır biz bunları yapıyorsak ikramımızdır. Öyle inanıyorum. Ailede herkesin az çok görevi var. İlle kadının görevi musakka yapmaktır demiyorumFakat herkes kendi ailesi içinde kurduğu düzenle iş bölümü yaparak pekala birbirine hizmet (!) edebilir.
Evde kocasına mercimek çorbası yapmayı hizmetçilik sanan kadın dışarıda patronunun emirlerini yerine getirirken özgür mü oluyor?
Çalışan-çalışmayan kadın ayrımı yapmıyorum. Herkes birilerine iş yapıyor bir bakıma her insanın bir diğer insana hizmet ettiği düşünülebilir bunu aşağılık kompleksi yapmaya gerek yok, her insanın bir diğerine emeği geçiyor.
Adamı sevmişim almışım ona bir bardak su vermek beni aşağıya çekmez.
Ayrıca zaten aynı adam benden bir bardak suyu ya istemez ya da rica eder.
Ayh doluymuşum ne yazdım haa
Fakat böyle dayatmalar böyle güyaa özgürlük söylemleri aile yapısına çomak sokmaktan başka işe yaramaz.
Ben yemek yapıyorum hizmetçi değilim karnımızın doyması lazım bi şekildeçocuklar aç mı kalsın ben de yicem ayrıca
Kocam her gün oğlanı uyutur mesela. Ya da her akşam meyve soyar çocuklara.
O da hizmetçi o zaman
Uşak hatta
Hayat müşterek.
Hizmetçiliği reddediyorum!
Sagopa dinliyorum ya benim parmaklara bak resimdeki,istemsiz
Hayat bu değilkimse ona da yaomak zorunda degil bu kadini gordum cok tuhaf ya
Senin dediğin doğru ama civciv kadının kafa o değilCanim ben de kadına katılmıyorum ama biraz böyle olmasının sebebini de günümüzdeki erkekler olduğunu düşünüyorum..
Malum kaynanasindan kaynina bi yere gelin gidince herkes (her aile için tabi ki geçerli değil) köle aldik sayıyor. Ben bu kadının söylediklerine de karşıyım anlattığım zihniyete de karşıyım.
Hayat kesinlikle müşterek ama mesela senin eşin yardımcı oluyormuş olmayanlar ve bunu çok normal görenler var. Mesela eşimle biz bunun için çok tartıştık ilk zamanlar. Şimdi çok değişti egittimAma yani bana sor. Hele annesi aman gelmesin eşimden bir şey isterim hemen atlar ayy yok yok o otursun ben yapiyim diye. İşte böyle olunca kadının özgürlüğü ön plana çıkıyor ekonomik özgürlüğün olunca kimseye eyvallahın olmuyor hadi size ana oğul eyvallah diyip kendine yeni bi hayat kurabiliyorsun mesela... kendi ailene de boyun eğmek zorunda kalmıyorsun (desteklemiyorlarsa)
Yani ben de konuya farklı bi açıdan bakmak istedim. Kadın bunları söyleyince herkes eleştiriyor ama bi erkek bunları söyleyince çoğu kişi tabi kadın yapacak işi ne diyor yadirgamiyor. Ha erkek de ailesi de düzgün insanlardır gerçekten bu hayat müşterek lafının hakkını veriyolardir zaten orda çok haklısın.
Yoksa tabi ki kölelik değil evde yemek ev işi yapmak.
Yani bu konuda biraz hassasım aynı kölelik mevzusunu bana uygulamaya kalktılar da cinlerim tepeme çıkıyor Allah belasını versin böyle insanların sabah sabah sinirlendim yine.
Canim ben de kadına katılmıyorum ama biraz böyle olmasının sebebini de günümüzdeki erkekler olduğunu düşünüyorum..
Malum kaynanasindan kaynina bi yere gelin gidince herkes (her aile için tabi ki geçerli değil) köle aldik sayıyor. Ben bu kadının söylediklerine de karşıyım anlattığım zihniyete de karşıyım.
Hayat kesinlikle müşterek ama mesela senin eşin yardımcı oluyormuş olmayanlar ve bunu çok normal görenler var. Mesela eşimle biz bunun için çok tartıştık ilk zamanlar. Şimdi çok değişti egittimAma yani bana sor. Hele annesi aman gelmesin eşimden bir şey isterim hemen atlar ayy yok yok o otursun ben yapiyim diye. İşte böyle olunca kadının özgürlüğü ön plana çıkıyor ekonomik özgürlüğün olunca kimseye eyvallahın olmuyor hadi size ana oğul eyvallah diyip kendine yeni bi hayat kurabiliyorsun mesela... kendi ailene de boyun eğmek zorunda kalmıyorsun (desteklemiyorlarsa)
Yani ben de konuya farklı bi açıdan bakmak istedim. Kadın bunları söyleyince herkes eleştiriyor ama bi erkek bunları söyleyince çoğu kişi tabi kadın yapacak işi ne diyor yadirgamiyor. Ha erkek de ailesi de düzgün insanlardır gerçekten bu hayat müşterek lafının hakkını veriyolardir zaten orda çok haklısın.
Yani bu konuda biraz hassasım aynı kölelik mevzusunu bana uygulamaya kalktılar da cinlerim tepeme çıkıyor Allah belasını versin böyle insanların sabah sabah sinirlendim yine.
Bu mesajı niye alıntı yapmışım hicbi fikrim yokBugün erken başladım herşeye çok şükür
Sakin sakin okumalarimi yaptım kalktım sabah sabah kete yaptım
Küçük oğlum ve kızım evde büyüğü gönderdim.
Akşamdan çiçek bitki biseyler vardı sus niyetine yerleştirdim güzel oldu
Nevresimleri değiştirdim
Evi topladım oyuncaklarin bir kısmını kaldırdım
Gardrobu düzenledim
Banyoyu sildim elimle aynaları parlattım
Dterjan bitmişti yenisini koydum dolabı düzenledim
Kahvaltı yaptım kaldırdım temizledim
WC yıkadım
Nevresimleri yıkamaya koydum
Supurup silersem iyi olur şimdi
Ayni fikirdeyim canim ben seninle işte. Arada ince bi çizgi var kimse anlamıyor. Son 1 2 senedir çok arttı bu söylemler maalesefSenin dediğin doğru ama civciv kadının kafa o değil
Aynı mantıkla erkekte niye kazandığı parayı eşine harcasın kendi kazanmışaile kavramını yok eden bir düşünce tarzı bu.
Baytar ‘ı dinliyorum ben de ,hey gidi yıllar o zamanlara döndüm ,seneler ne çabuk geçivermiş .Bozdu bizi yaa Rafet dinliyodum nolduysa hayat bi gün o bugün bro diyo
Sagoda çok değişti ağzıdan kaf kef düşmezdi.Baytar ‘ı dinliyorum ben de ,hey gidi yıllar o zamanlara döndüm ,seneler ne çabuk geçivermiş .
Günaydın canım sağol dunbgece rahat uyudum çok şükür bugünde bı tık iyi kalktim belime şal sardımGeçmiş olsun canım daha iyi misin
valla iyi ki ev hanimiyim yetisemezdim ben baska turlu cocuklarimaEv hanımıysan öylesin o kafaya göre
Hayata karşı sorumluluklarım var o mercimek çorbası benim kendime anneliğime hanımlığıma verdiğim bir ikramsa kaşılığında tüm ihtyaçlarım az çok kaşılanıyor demektir.Ev hanımıysan öylesin o kafaya göre
Hay o kafayaEv hanımıysan öylesin o kafaya göre
Eşini eğitmene sevindimCanim ben de kadına katılmıyorum ama biraz böyle olmasının sebebini de günümüzdeki erkekler olduğunu düşünüyorum..
Hay maşallah işte böylevalla iyi ki ev hanimiyim yetisemezdim ben baska turlu cocuklarima
ben ev hanimiyim yada cadisi her neyse
o saniyor ki hizmetci goruluyor evde .eger yaptigin isten minnet duyan yoksa yaptigin 2 kasik yemege Allah razi olsun denmiyorsa ...
yoruldugunda uzuldugunde ggelip sarilip kafana bir opucuk kondurulmuyorsa herkes kendini hizmetci sanar
Allah ima sukur minneti de sevgiyi de sefkati de en dibine kadar hissediyorum mutluyumevimin gerekirse hizmetcisi de olurum
Değişti gerçektenSagoda çok değişti ağzıdan kaf kef düşmezdi.
Nolacak bu bizim o zamanlara dönmelerimiz
Çok haklısın aynen öyle canım.Hay o kafaya
Eşini eğitmene sevindim
Değindiğin yerlerde çok çok haklısın civcikim.
Geçmişten gelen bir yargı var zaten kadınlar için.
Kadın, gelin eşittir hizmetçi falan.
Bu zihniyetteki ailelerin tüketmenin yolu çoluğu çocuğu düzgün yetiştirmek. Kırmak lazım bu zinciri.
Ama bu şekilde değil.
Kadın "banane ben temizlik yemek yapmam" desin
Adam "ben işe gitmek zorunda mıyım, kazandığım parayı sadece kendim yerim" vs desin
Sonra ne olacak?
Herkes ona buna itiraz edince sistem iyice çöker.
Hoşgörü ve eğitim şart müşterek hayat için.
Herkes kendi evinde, kendi dinamikleriyle birbirini ezmeden birbirine yaptığı iyiliği uşaklık olarak görmeden yaklaşabilmeli.
Bizim nesil biraz baş kaldırdı bu düzene. Ben çocuklarımızdan umutluyum
Civciv Ben gülelim dedimCanim ben de kadına katılmıyorum ama biraz böyle olmasının sebebini de günümüzdeki erkekler olduğunu düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?