Düzenli Evimiz & Hayatımız

Yüzdeki sivilceyi sıkmamak gerekiyormuş felç olabiliyormuşsun bir anda. En iyisini yapıyorsun bende asla duramam

Bende sinirlerime hiç hakim olamam eşime sararım kendi kendime söylenir dururum

Bende öyleydim hiç bağırarak tartışmadık o evdeyken. Bi yönden de iyi mi oldu ki diyorum hele ilk evlendiğimiz zamanlar evde fısıldayarak konuşuyorduk

Ama çık kafanı dağıt yani evde durdukça iyice gerilirsin

Şiddet görmene çok üzüldüm canım
Bizim de oluyordu arada dayak annem bana karşı olumlu yaklaşmazdı.Bu yüzden bende öfkeliydim.
Çocukken de içe kapanıktım evliliğimizin ilk yıllarında da içe kapanıktım öfkelenirsem içimde kendimle kavga ederdim.
Aileler olayından sonra ben hırçınlaştım insanlar bozuk para gibi harcadılar evliliğimize saygıları yok.Bende bu raddeye getiren insanları affedemiyorum hemen.Bu olaylar sinir sistemimi alt üst etti.
Eşime bazen çok ağır konuşuyorum eşimde tam tersi susar bende üzülüyorum sonradan düşününce ne gerek var oluyor.
Bakara suresi açtım dinliyorum huzur bereket dolsun yuvalarımız inş.

Evet dün çıktım iyi geldi.
Ama dediğin gibi valla bende fısıldayarak konuştuğumu biliyorum.
Bugün oğlum kapıyı çarptı aman yavaş diyorum ben sanacaklar.
Eşime hep tartışma yaşarsakta dışarı yansımasın demiştim sağolsun O da uyum sağladı.Ama bu aralar onun da volüm yükseliyor.Benim hoşuma gitmiyor zaten uzakta olsan kimse anlamaz da tartışma yaşandığını ama alt üst biraz dinleniyor maalesef ki.
Çok fark ettim. Kaç yıllık evlisiniz sweet?

Yüzdeki sivilceyi sıkmamak gerekiyormuş felç olabiliyormuşsun bir anda. En iyisini yapıyorsun bende asla duramam
Çok şaşırdım ilk defa duyuyorum.
Ben dış görünüşe çok önem verirdim cildime falan ergenlikte iz kalmasın diye oynamazdım cidden iz yoktu yağlı da yemezdim.
Şimdi de oynamam öyle bi huyum yok
Eşim de gördüm çok kızdım.

O koltuktan bu koltuğa devrilesim var ama arka fonda acıktıııııık açlıktan ölüyoruz nidaları yükseliyor sabahtan beri tıkınan benim sanki
Yemek ısıtayım neyse ki yemek var
Seninkilerde hep aç maşallah Nego
O kadar da çeşit çeşit pişiriyorsun aynı annem gibi.
Galiba kahvaltıyı erken yapıyorsunuz onun için.
Benim oğlan da hep tok Nadiren birşeyler istiyor onu da yaparım.
Biz de kahvaltıyı erken yapmıyoruz öğlende atıştırıyoruz akşam yemeği yapıyorum öğlende kek,kısır,poğaça yaparım normalde.

4.5 yıl oldu teneffüs. Seninki de benimkine benziyor. Kesinlikle dinliyordu çok farkındaydım bu durum. Diken üstünde oluyor insan

Evet ya bak haberi atıyım sana belli yerlerdeki sivilceleri sıkmamaka gerekmiş

Ayy totom bi yer görmedi bugün he.

Evi havalandirdim
Banyodaki dolabı komple boşalttım temizledim yeniden yerleştirdim, tarihi geçen şeyleri çöpe attim(çok uzun sürdü)
Buzluğu boşalttım buzdolabımda problem var servis 2 gün fişini çekin dedi
Kahvaltı hazırladım topladım
Kek yaptım
Nevresimleri makineye attim yatağı havalandiriyorum birazdan yenilerini gecircem

Başka da bir şey yok az gibi duruyor ama hepsi zaman alan şeylerdi

Burada anket tez vs için izin alınması gerekiyor genelde. Demek ki sorun değil konu da açmışsınız zaten. Orada yardım edenler olur.
Siteye üyeligim 2011 görünüyor ama aslında yeni üye olmuş durumdayım çünkü 2011 de üyelik olusturmusum ama sonra unutmuşum burayı. Geçen gün üye olmak istediğimde zaten üye olduğumu öğrenmiş oldum.Site kurallarını ve nasıl kullanıldığını bilmediğim için yanlış anlaşıldım galiba.Niyetim anket yapmak değildi zaten.Bir evi idâre ederken herkesin karşılaştığı benzer sorunlar var.Esyalari düzenlemek, temizliğin genel kuralları, ev işini bir türlü bitirememek, kullanılan malzemeler vs.pek çok konu var.Kimyasallarin sağlığımıza etkisi var.Mesela biri diyebilirdi ki ;kimyasal deterjanlar kullanıyorum ama içime sinmiyor,saglikli olduğu söylenen alternatifler var ama yeterince iyi temizlemiyor, ikisinin ortası nasil bulunabilir?gibi kişilerin kendi yaşadığı ve cozumsuz kaldığı sorunlardan bahsetmelerini istedim.Cozumun kendisini değil.

Sinirlendigimizde öfke duygusu yaşarız ama ondan önce öfkeyi ortaya çıkaran başka bir alt duygu vardır. Mesela haksızlığa uğradığını hissetmek,hayal kırıklığı, aşırı birikmislik gibi.Bu alt duygunu bulmalısın. Ve genel olarak nelere kızıp tepki gösterdiğini ve nelere tepkisiz kaldığını bir deftere yazıp bunlar üzerine düşünebilirsin. Sessiz kaldigin şey eğer hala senin için duygu yoğunluğu taşıyorsa çözülmüş değildir. Tekrar gün yüzüne çıkmak için başka bir sorun bulacaktır kendine.Bazen bazı şeyler bardağı taşıran son damla olur.Onemli olan o zamana kadar neyle nasıl doldugudur

Şükür sabah 7den beri iyi yağdı buraya efserim ama bazı ilçeleri su bastı
Tebrikler tubisim
Bir fincan kahve, bir dilim kek,iki kurabiye yeter bazen mutlu olmaya
Kesinliklee
şöyle düşün sen gençken hallettin bu işleri, ben nasip olur da anne olsam yaşlılığıma denk geliyor zaten tembelim, hiç yüreğim kalmayacak
+1
Benimde sırtımda var yerini hisediyorum hiç sıkmadım bende ama dün yeminle acaba sıksam rahatlarmıyım dedim
Kızlar sıkmayın bence. Hem iz kalıyor hem de daha çözümsüz hale geliyor sanki ben hiç sıkmam kendi kendine kurumasını beklerim kuruyunca düşüyor zaten
Sinirin kime karşı anladığım kadarıyla eşinin ailesine ve eşine? Karşı tarafla samimiyken ne kadar sinir krizi geçirdim kendimi kaybettim bi ben bi Allah bilir.. Yani dışarı çıkmıyorum hiç kimse yoksa kendi kendime krize giriyorum vuruyorum kırıyorum evet kötü bir şey ama insan kaldıramıyor bazı şeyleri ne yazikki.
Yani sabır bi yere kadar. Ne zaman mesafe koydum o zaman evliligimizdeki huzursuzluk bitti....

Esin mesafe koyamadiysa önce onunla cöz dengeyi kuracak olan o.. sesimizi duyarlar demişsin tvden müzik falan açsanız psikopat gibi hissettim kendimi o tartışma illa yapilacak
Ya da arabada falan konuşun.. konuşmadan olmaz teneffüs daha çok kafanda kurarsın kendini yipratirsin..

Yani bence ise onların ne düşündüğünü takmayarak başla.. çünkü sen Eşinle dünyanın en mutlu çifti bile olsan laf bulacak olan bulur..

Demissinya kırıcı konuşuyorum sonra üzülüyorum sen böyle bi insan değilsin diyorum diye. Bunu ben de kendime diye diye tepeme çıkardım milleti. Deme kendine öyle. Yapmasın onlar da düşünüyor mu teneffüs kırılır diye? Mesafe koymak kesin ve net çözüm bence. Hayat zaten çok zor gerçekten kimse kimseyi çekmek zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…